• 9.218.603 stemmen

Geregisseerd door: Mia Hansen-Løve

Met onder meer: Paul Blain, Marie-Christine Friedrich en Victoire Rousseau

Gesproken taal: Frans en Duits

Plot Tout Est Pardonné

Een jonge vader en would-be poëet is aan de drugs en geeft zijn vrouw daarmee geen andere keus dan hem samen met hun dochtertje te verlaten. Na elf jaar zonder contact met haar vader komt de dochter erachter dat hij al die tijd vlakbij heeft gewoond en ontmoeten ze elkaar opnieuw.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van gauke

gauke

Het melancholieke, geduldige en rustige psychologische gezinsdrama, over kapot gemaakte relaties, werd op een luchtige en niet pretentieuze wijze gepresenteerd. Maar helaas kwam het verhaal bij regelmaat gekunsteld en te onsamenhangend over. Vooral het einde leek in elkaar gerommeld te zijn, zodat de film je met een onbevredigend gevoel achterliet.

avatar van tbouwh

tbouwh

Erg blij met deze debuutfilm op MUBI. Precies in de paar maanden dat ik dit oeuvre een beetje aan het ontdekken ben, met eerder Un Amour de Jeunesse op MUBI en recentelijk Eden via Cineville.

avatar van starbright boy

• 22004 berichten

Er zit een logische lijn en niet zoveel variatie qua stijl en thema's in de eerste drie films van Mia Hansen-Love. De thema's van deze komen ook voorbij in de films hierna, de invloed van een grote gebeurtenis op je leven in Le Pere de mes Enfants en herinneringen en opgroeien in Une Amour de Jeunesse. Of ik de andere heb ondergewaardeerd of deze echt nog wat beter vind weet ik niet zeker maar ik ga hier een halfje hoger. Wat ik vooral aan erg Hansen-Love kan waarderen is hoe haar films ademen. Veel scenes zijn er om door sfeer de onderlinge verhoudingen weer te geven, heel karakter gedreven en weinig op plot. Veel gebeurtenissen gebeuren ook gewoon, zonder doel of reden. En er zijn nogal wat personages in de film rondom de hoofdrolspelers die gewoon rondlopen en niet belangrijk zijn voor het plot. Een beetje zoals het leven. Hele fijne film. L'avenir staat in de kast en dan nog achter de rest aan.