• 9.218.769 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Terence Fisher

Met onder meer: Paul Henreid, Diana Beaumont en André Morell

Plot Stolen Face

"Treachery wears a stolen face!"

Een plastisch chirurg heeft een korte relatie met een concertpianiste, maar al snel verlaat zij hem weer voor haar ex-vriend. Wanhopig als hij is, bedenkt de chirurg een plan. Hij helpt een vrouwelijke crimineel die op de vlucht is voor de politie en hij verandert haar gezicht volgens het voorbeeld van zijn geliefde. Maar dan staat ineens de pianiste weer bij hem op de stoep.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Dr. Philip Ritter

Alice Brent / Lily Conover

Lily Conover, before surgery

Dr. John 'Jack' Wilson

Dr. Russell

Alf Bixby, Innkeeper

Dogie Hogan

Zoek filmposter van Stolen Face, tot nu toe alleen deze LC gevonden.

* De filmposter: http://tinyurl.com/2qfqrd

Prachtige subtext: "Wrong for any man... Desired by all!"; "Cross this dame off your list..."

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Deze is inderdaad erg mooi, van de bovenste die je eerst vermeldde hou ik niet, van de film wel. Hij is te koop op DVD in de UK. (Ik heb hem vorig jaar aangeschaft als part of the Hammer collection).

Een clip : Youtube.

avatar van Zinema

Oud vluggertje.

Dit grijsgetinte filmpje uit den ouden doos, is bovenal degelijk. Verder weinig nieuws onder de zon, ook niet in 1952.

Dat komt omdat het verhaal nergens opleeft en vooral voorspelbaar van toon is. Sfeervol is het allemaal wel en een en ander doet eerder denken aan een romantisch pulpfilmpje met een donker randje, dan aan een drama. Het wordt echter nergens echt donker of romantisch en voelt vooral vluchtig aan.

Doorsnee.

Dogie Hogan

DVD release: 15 april a.s.