• 9.218.803 stemmen

La Donna Più Bella del Mondo (1955)

Komedie / Romantiek | 107 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titels: The World's Most Beautiful Woman / Beautiful But Dangerous / La Belle des Belles / De Mooiste Vrouw ter Wereld

Oorsprong: Italië / Frankrijk

Geregisseerd door: Robert Z. Leonard

Met onder meer: Gina Lollobrigida, Vittorio Gassman en Robert Alda

Gesproken taal: Italiaans

Plot La Donna Più Bella del Mondo

Rome, 1905. Nadat hij haar verdedigd heeft tegen een opdringerige toeschouwer, wordt revuezangeres Lina Cavalieri op slag verliefd op de Russische prins Sergei, die als ambassadeur gestationeerd is in Parijs. Lina's klassieke muziekleraar Doria, die stiekem hoopt dat ze ooit zijn vrouw zal worden, neemt haar mee naar de Franse hoofdstad. Maar Sergei is daar niet meer; hij is teruggeroepen naar Rusland. Lina breekt met Doria en begint samen met de gitariste Carmela een succesrijk vaudevillenummer.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, nog maar 2 stemmen voor Gina als mooiste vrouw ter wereld in beeld en kleur gebracht door Mario Bava ? .

Het is natuurlijk ook een volslagen absurd kitscherig melodrama a la a star is born van het soort dat ze tegenwoordig niet meer op deze manier maken, maar wat geeft het als je Gina ziet in corset en haar taille goed afgetekend ziet uitkomen, zoals de poster ook suggereert. Bovendien zien we haar hier oa catfighten in belle epoque style dwz duelleren, rondrijden op een fiets die overduidelijk als bouwjaar 1956 moet hebben terwijl het 1900 zou moeten zijn, de Grote Verboden Liefde beleven met bad boy Gassmann wiens personage duidelijk is geinspireerd door Vronsky uit AK, en we zien haar zelfs Tosca spelen in een sequentie Hitchcock style die lijkt te zijn geinspireerd door TMWKTM. We moeten geloven dat ze ook de rol heeft ingezongen, maar ik geloof er eigenlijk geen hol van.

Muziek behalve van Puccini ook van Renzo Rossellini.

avatar van BBarbie

BBarbie

Gina Lollobrigida als operazangeres, het is weer eens wat anders. Ik moet zeggen dat ik het wel verfrissend vond. Volgens de openings credits zingt “La Lollo” de liedjes én de aria "Vissi d'arte" uit Puccini’s opera "Tosca" zelf en dat klonk helemaal niet slecht. Overigens is het een vrij standaard verhaal over een driehoeksverhouding, incl. jaloezie met alle bijbehorende dramatiek.

Natuurlijk ziet Gina er weer oogverblindend uit. De titel van de film heeft niet zo heel veel met de inhoud van het verhaal te maken, maar is toch wel passend. Want wat een schoonheid!