• 9.218.668 stemmen

Met onder meer: John Cleese, Penelope Wilton en Alison Steadman

Releasedatum: 29 januari 1987

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Clockwise

"Mr. Stimpson ran his life and everyone else's by the clock. Then one day at 2:09 and 43 seconds... The clock decided to strike back."

Brian Stimpson is de directeur van een school en extreem punctueel. Hij is nu uitgekozen om een grote onderwijsconferentie bij te wonen en is daar goed op voorbereid. Door een misverstand mist hij zijn trein en zet alles op alles om toch nog op tijd te komen, maar onderweg zetten steeds meer mensen de achtervolging in.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Brian Stimpson

Mrs. Ellie Trellis

avatar van Redlop

Redlop

Knarf Kenobi schreef:

...als je Falwty towers kent dan moet je dat weten. Ik vind hem niet veel verschillen qua acteren van Fawlty Towers...

Is trouwens wel wat verouderd qua beelopnames enz., maar wat wil je met een oude film?

Het verschil is dat ik 'Fawlty Towers' nog nooit gedateerd heb gevonden, omdat de scherpe humor tijdloos is en 'Clockwise' een erg breed geaccepteerde 'jaren 80' variant is van de humoristische neersabeling van de burgerman die Cleese ooit in de Monthy Pythons-afleveringen neerzette. 'Clockwise' doet inderdaad verouderd aan en dat terwijl 'Fawlty Towers' ouder is dan 'Clockwise'.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Mooie film met een goede Cleese die hier en daar wel een beetje saai is. Maar over het algemeen kun je er wel een aantal maal goed om lachen.

3,0

avatar van Hannibal

Hannibal

John Cleese is zoals altijd grappig. Nee, het is geen Monty Python niveau, maar leuk was ie wel.

De moeite die Cleese in deze film doet om toch als een beschaafde directeur over te komen is fantastisch, ook al loopt hij in een monnikenpij met sandalen.

Het 'hoog water' pak wat hij aanhad tijdens zijn speech op de conferentie is ook hilarisch, met die witte gelakte schoentjes er onder.

Ik heb weer eens goed gelachen.

3.5 *

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Redlop schreef:

Compleet mee eens. Bij het eerste de beste flauwe grapje van Cleese wordt al snel gelachen, want het is Cleese en dus is het leuk. Jammer, Monty Python en Falty Towers waren briljant. Daarna was het afgelopen. Deze film neigt al naar het oubollige. 2,5*

Kijk dit is een van Cleese's mindere (voor zijn standaards), hoewel ik hem nog behoorlijk goed vind!

Maar na Fawlty Towers kwam hij toch weer aan zetten met het geniaale "A Fish Called Wanda". En zo heeft hij nog meer goede films gemaakt, en een paar buitengewoon sterke rollen neer gezet!

Ik vind dit een erg leuke film. Cleese zit continu in de problemen, als het einde beter was geweest had ik hem een hoger cijfer gegeven.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Fantastische grappige film dit! Het begin is ook zo grappig. Gaat hij commentaar geven met een microphone op leerlingen die op het schoolplein lopen. Super neuroot die Cleese. Ik heb mij rot gelachen om bepaalde scènes. Dat met die trein is ook zo geestig.

****-sterren

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Het verbaasde me dat ik hier nog niet op gestemd had. Al een flinke tijd geleden gezien, weet dus ook niet meer in detail wat ik er van vond. Maar over het algemeen een aardige komedie. Hier en daar hilarisch, maar meestal niet echt om je dood te lachen. Een prima John Cleese natuurlijk, maar helaas niet op het niveau van Monty Python en Fawlty Towers.

- Right.

+ Yes you did!

- No I didn't

avatar van TimD

TimD

Ik werdt er een beetje moe van op het laatst. Eentonig nogal, ik heb hem halverwege uitgezet. Ga hem andere keer wel weer zien. Stem dus ook niet .

veron35

Geweldig. Vooral als zijn vrouw denkt dat hij vreemd gaat. Of dat hij in het klooster in bad gaat . En natuurlijk weer een geweldige John Cleese.

avatar van Riddick

Riddick

Hele goede film.. Ik ben een beste John Cleese fan, en helemaal weg van Fawltyt Towers.. Daar kan ik maar geen genoeg van krijgen.. De Monty Python is natuurlijk ook geniaal.. Maar deze film 'onlangs de wat slechtere recensies hier' vind ik ook heel goed. Dat hele Cleese gevoel komt weer terug.. Vooral aan het begin bij de school... 9.20... hehe.. Hele goede film..

avatar van Ronaldinho21

Ronaldinho21

Echt een wanstaltig slechte film. Iedere keer weer terugkomen op de grap met right en left is gewoon niet leuk. Ik heb geen enkele keer moeten lachen.

Ronaldinho21 schreef:

Die right / left grap is nou juist geweldig!

avatar van Ronaldinho21

Ronaldinho21

veron35 schreef:

Die right / left grap is nou juist geweldig!

Eén keer misschien, maar niet 50 keer.

Ronaldinho21 schreef:

Eén keer misschien, maar niet 50 keer.

Hoe vaker een grap terug komt hoe leuker hij wordt. Vind ik.

avatar van TimD

TimD

Deze vond ik verschrikkelijk, heb hem met moeite afgekeken. Had er meer van verwacht (Cleese is een goede acteur en staat vaak garant voor een grappige film). 1,0 *

avatar van davert89

davert89

Vandaag deze film weer eens bekeken, en ik blijf hem toch leuk vinden. De chaos in het verhaal is humoristisch.

avatar van Zinema

Cleese draagt deze komedie bijna eigenhandig en dat is misschien een van de weinige minpuntjes. Goed.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Hele geestige film. Niet zo verfijnd als ander werk met Cleese, maar lekker boeiend.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Zeer vermakelijke comedy. Er zitten een aantal hilarische stukjes in, en vooral het einde is erg grappig.

Het enige stukje waar ik mezelf aan ergerde, was het stukje met die man met de Porsche. De scène draaide uiteindelijk om het gegeven dat Cleese de kleren van die man aan moest zien te krijgen. Dit werd echter op een wel heel omslachtige en irritante wijze vormgegeven.

3,5*.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Ik ben erg grote John Cleese fan, maar deze viel best tegen. John Cleese heeft er wel voor gezorgd dat ik af en toe nog best heb gelachen.

2,5

avatar van elandenburg

elandenburg

De film begon erg vermakelijk met typisch Engelse humor.

Jammer dat de film na de 2e helft zo afzwakt.

Ik vind hem net geen 3 sterren waard.

avatar van ILDIB

ILDIB

Heerlijk simpel en een overstuurde Cleese, helaas nu wel gedateerd..

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Dat gedoe bij die monniken, wat eraan vooraf ging en de scene waarin Cleese een auto probeert te ontvreemden boeiden mij niet zo. Minder geslaagde humor.

Maar verder ligt dit type film mij helemaal. Cleese is misschien nog beter op dreef dan in ' A Fish Called Wanda ' als stipte zenuwpees, waar alles wat hij heeft opgebouwd in een dag rap afgebroken dreigt te worden. Werkelijk alles gaat fout. De scene waarin hij goede raad krijgt van die man die op de trekker zit en zijn droge reactie daarop. Machtig gewoon. Net zo als die blik van hem als er iemand te laat komt binnengeslopen of zijn manikale neiging om alles maar in de gaten te willen houden en te controleren. Juist daarom extra fijn dat deze controlfreak, moeilijke tijden tegemoet gaat. Veel gelachen om al die misverstanden.

Het grappigste moment was toch wel die onverbloemde tongzoen voor de neus van ' mama ' en die arriverende en loslopende mensen, die een connectie met Cleese hadden, in de conferentiezaal. Extreem gelachen, Britse humor mmm....Dikke 3,5*

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Ik had deze film na lange tijd weer een gezien. Ik moet zeggen dat hij mij de tweede keer wel wat tegenviel. Ik vond het toch minder grappig als in mijn geheugen stond. Ik vond de film beduiden3 minder leuk als bijvoorbeeld A fish called Wanda en Life of Brian.

avatar van Triztan

Triztan

Hele grappige film heb erg gelachen. John Cleese is altijd grappig =D

avatar van crack1

crack1

Ik werd er verdomme zenuwachtig van!

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Voor de 2de maal nu gezien en ik vind hem nog altijd heel goed met hilarische komische scènes. Mijn stem zelfs verhoogd van 4 naar 4,5*. John Cleese en Rowan Atkinson zijn 2 Britse komieken die ik graag zie.

avatar van powerman

powerman

Een gedateerde film, maar toch! Met John Cleese in de hoofdrol zie je dat hij niet alleen in Fawlty Towers in staat is om er een chaos van te maken, maar in deze film ook als hoofd van een school. Hij moet op tijd op een conferentie zijn, maar dat loopt even anders!

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Weet iemand de film waarbij een meisje koekjes probeert te verkopen aan Cleese en hij haar helemaal afzeikt en bang maakt? Ik vond dat namelijk een hele grappige film met Cleese maar weet niet meer hoe die heet.

avatar van Dk2008

Dk2008

Xx_se7en_xX schreef:

Weet niet, maar hier vast wel.

Film >> Algemeen >> Ik zoek... een filmtitel

avatar van Joyy

Joyy

de bekende cleese elementen

neem alles van cleese's cariere en gebruik dat wederom rond een mager verhaal

sjah we kennen het wel

kheb hem maar afgezet