• 9.218.803 stemmen

Met onder meer: Meg Ryan, Eva Mendes en Annette Bening

Releasedatum: 27 november 2008

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Women

Mary Haines (Ryan) is een vrouw die geliefd en gerespecteerd is bij haar vrienden. De grote vriendenkring komt in gevaar als Mary's echtgenoot vreemd blijkt te gaan en sommige vrienden wellicht niet noemenswaardig als vriend zijn.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Een wijvenfilm in de puurste zin van het woord: er komt namelijk geen enkele man in voor. En o ja, het is een beetje 'n vervelend geheel bij elkaar ook - niet in de laatste plaats vanwege het vervelende botoxhoofd van Meg Ryan. Typerend voor The Women is de scène ergens in het midden waarin een van de hoofdpersonen - een succesvolle redactrice, uiteraard, die maar weinig van mannen moet hebben - haar pogingen het niveau van haar tijdschrift op te krikken moet staken omdat dit eenvoudigweg niet verkoopt, en zichzelf moet degraderen tot redactrice van een tweederangs modeblaadje over uitgekauwde, oppervlakkige onderwerpen. Zo is het met deze film ook: er is geen enkel spoortje intelligentie te vinden, sterker nog, het lijkt een excuus om de vrouw alleen maar meer in haar rolpatroon te duwen (modekoningin, moeder, etc.): als je maar vrouwelijk bent, lijkt de boodschap wel. Wat dat betreft mag deze film dan ook een belediging worden genoemd voor het zelfdenkende publiek. Echter, als pretentieloos vermaak à la Sex & The City - waar The Women overigens wel opvallend veel op lijkt - is dit prima te verteren, zo is de bevallingsscène aan het eind best vermakelijk. Dat behoedt de film dan toch nog voor een al te diepe onvoldoende.

avatar van rebjuh

rebjuh

frenny schreef:

Ik had er niet zoveel van verwacht, maar dit vond ik écht een leuke film. Hij doet idd wel denken aan Sex & the City (vooral qua characters).

Deed me meer denken aan Spice Girls te movie ofzoiets....

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Een typische vrouwen film. Alle clichématige ingrediënten worden voorgeschoteld. Maar voor de vrouwen zal het allemaal niet hinderlijk zijn . De actrices zijn trouwens niet slecht aan het werk. Maar desondanks verdient deze film van mij niet meer dan een 2,0.

avatar van mrmojorisin123

mrmojorisin123

Een heel typische Amerikaanse vrouwenfilm over de gevoelloze man die vreemdgaat gevolgd door vrouwengekibbel. Als het oude hulpje van Mary de situatie onder ogen ziet, heeft ze direct een antwoord klaar alsof het een oeroud stereotiep is. Soms heb ik wel eens moeten lachen en ja ... Eva Mendes is een lust voor het oog!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vandaag bekeken, en vond het een erg leuke film De cast was eigenlijk geweldig, en Meg Ryan zag er erg goed uit hoor. Heb haar nooit echt iets gevonden, maar ze is toch een mooie vrouw geworden. En natuurlijk een goede actrice. De rest is ook gewoon lekker op weg, en Eva Mendes was ook erg grappig.
Leuk om te zien dat echt de hele cast uit alleen maar vrouwen bestaat, hopelijk hebben ze de titel niet TE letterlijk genomen. Maar vond het wel aangenaam en grappig, je zag ook gewoon echt alleen maar vrouwen lopen, gewoon geen 1 man te bekennen, was ook weer een beetje vreemd net alsof ze uitgestorven waren ofzo. Het einde was dan weer lekker standaard en hoefde voor mij ook niet op die manier, was ook niet echt een goed afsluiter vond ik. Wel leuk dat het eindelijk een jongetje werd Jeetje, dat mens heeft echt veel kinderen, logisch dat die man ergens anders woont haha.

Verder veel vrouwendrama, wat er te dik opgelegd word, en dozen vol cliches en vooroordelen.
Dat maakt het eigenlijk ook weer leuk natuurlijk, want heb me geen enkel moment verveeld. Maar deze film is ook zeker niet meer waard dan 3,5* zogoed was het nou ook weer niet. Zat enorm te twijfelen tussen een 3,5 of 4, maar het is het eerste geworden omdat het toch niet helemaal goed gebracht werd.
Aan het einde denk je natuurlijk weer; Dit was het? Het ging eigenlijk nergens over, gewoon het leven van een paar vrouwen, dat na de film eigenlijk gewoon weer van voren af aan kan beginnen en dan krijg je een deel 2, zo kan je doorgaan tot de 100. Hetzelfde geldt voor een soap, daar leek het eigenlijk wel een beetje op. Dan komen Mary en Steven weer bij elkaar, en een paar weken later gaat hij weer vreemd en gaat weer uit, zo blijf je natuurlijk bezig. En dan heb je voor niks de film gekeken, want je hoopt dat het goed afloopt. Niet erg extreem bij dit soort films maar het gaat er natuurlijk wel om.

En ik kan me voorstellen dat mensen dit slecht zullen vinden, want zo speciaal was het niet. En vooral mannen zullen dit niet echt waarderen denk ik
Verder dus wel vermaakt, zal er niet nog een kijkbeurt voor gaan zitten, maar het was een leuke vrouwenfilm waar je lekker bij kunt relaxen en niet te diep voor hoeft na tedenken.

avatar van Tun-89

Tun-89

Typische vrouwenfilm,

met een beetje SATC gehalte.

Helemaal mijn ding.

Eva Mendez speelt haar sexy rol goed als minnares.

Jammer van het einde ik hoopte op iets anders.

Al met al 3,5 *

avatar van robinb

robinb

tenenkrommend slecht. Nu wist ik wel dat dit een echte vrouwenfilm was, maar meestal is het dan nog wel het kijken waard vanwege de mooie dames.

Hier was dit duidelijk niet het geval. Kreeg er een erg slecht gevoel bij om een stel vrouwen te zien die hun beste tijd al gehad hebben en ook totaal niet sympathiek of iets dergelijks overkomen. Alleen meg ryan kan er nog wek enigszins mee door.

Maar ja verder veel vrouwelijke onzin en irritante conversaties... 1 ster

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het wil heel graag het hippe en eigentijdse van Sex and the City evenaren maar het verzandt al gauw in oeverloos geleuter. De geforceerde komedie werkt niet en wordt op den duur tergend vervelend. Met zo´n sterrencast zou je er veel meer uit moeten kunnen halen.

avatar van scorsese

Tegenvallende film waarin een vrouw erachter komt dat haar man vreemd gaat, maar gelukkig heeft ze haar vriendinnen nog. Een leuk gegeven dat er geen enkele man in deze film voorkomt (zelfs niet op de achtergrond). Het geheel komt soms nogal chaotisch over en de dialogen missen scherpte. Ondanks de leuke cast weet de film al snel niet meer te boeien.

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

Nog erger dan het vrouwenvoetbal wat ik net op NED3 zag.

avatar van Tarkus

Tarkus

Had meer verwacht van deze film met een, vooral, vrouwelijke topcast.

Het was ook niet echt mijn 'ding', denk dat de vrouwen meer plezier aan deze film zullen beleven.

avatar van blurp194

blurp194

Als je naar deze film kijkt krijg je haast de indruk dat alle vrouwen iets in de mode- en modebladenwereld doen, en dat het ontwerpen van je eigen collectie de enige manier is om succesvol te worden. Daartussendoor een heleboel overspannen gekibbel en gedoe. Je wordt er al moe van als je er naar kijkt.

Dan moet ik me maar bedenken dat ik niet bij de doelgroep hoor, maar desondanks vond ik het een wat tegenvallende film.

avatar van 606

• 12036 stemmen

stinissen deze komt op net 5 om 23.15 ipv die er nu staat.

avatar van stinissen

606 schreef:

stinissen deze komt op net 5 om 23.15 ipv die er nu staat.

Dank u is aangepast

avatar van Jeffrey050

Jeffrey050

• 2077 stemmen

dertien in een dozijn film, kijkt aardig weg, maar heeft weinig speciaals.

avatar van Zoevene

Zoevene

Allemaal mannen hier die denken dat vrouwen geen goeie film van een flutfilm kunnen onderscheiden?