• 9.218.630 stemmen

Releasedatum: 29 mei 2008

• iTunes Bekijk via iTunes
  • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Leatherheads

"If Love Is a Game, Who'll Make the First Pass?"

Dodge Connolly is in 1925 al een wat oudere footballheld van weleer, die vastbesloten is zijn team van hun wekelijkse bargevechten naar volle stadions te loodsen. Maar dan verliezen ze hun sponsor en de hele footballsport staat er niet best meer voor in de V.S. Dodge probeert als laatste redmiddel een jonge collegefootballer te verleiden zijn team te komen versterken en de sport weer aanzien te geven. Deze knappe jongeling, Carter Rutherford, is bovendien een oorlogsheld uit W.O.I, maar journaliste Lexie Littleton proeft gaten in zijn succesverhaal.

Na een minuut of 10 had ik al het idee dat dit een fout was, en het werd op het einde iets beter maar niet veel helaas.

Dit screwball-gegegeven vertaalt zich helaas slecht naar de huidige tijd, het schoolvoorbeeld dat je films en filmgenres in hun eigen tijdsbeeld moet zien. Het werkt nu helemaal niet meer op de 1 of andere manier.

Dat of het script was gewoon beroerd.

avatar van George84

George84

Film zonder sterk verhaal. Zelden gelachen en langdradig.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ik vond het wel leuk dat het in de jaren 20' afspeelt, maar jammer genoeg kon de film mij niet echt boeien.

5/10

avatar van Holy Grail

Holy Grail

kinderachtige humor en slap verhaal. ik vond het niks.

avatar van flyer

flyer

Ik heb deze gezien met moeite uitgekeken en dat zegt genoeg

avatar van opa_paul

opa_paul

saaaaaaaaaaaaaaaaaaaai!

avatar van timbo_

timbo_

Bijzonder vermakelijk filmpje. Volgt mooi de screwball-comedy paden dus echt verbaasd kun je niet zijn over wat je te zien krijgt. Zellweger en Clooney hebben veel plezier en de scenes waarin ze samen opduiken zijn dan ook de sterkste uit de film. Leuk hoe ze elkaar met rake dialogen het leven zuur maken. Een beetje jammer vond ik het grote football gedeelte. Zeker richting einde verschoof de focus meer richting een sportfilm en kan me voorstellen dat veel mensen daar niet echt op zaten te wachten. Natuurlijk heeft Clooney ook de tijdsgeest een beetje tegen. De klassenverschillen tussen man en vrouw zijn heel anders als in de jaren veertig toen de screwball-comedys nog echt een maatschappelijk thema aan de kaak stelde. Dat is nu allemaal wat minder maar wie daar doorheen kan kijken krijgt gewoon erg leuk filmpje dat erg veel plezier is gemaakt.

avatar van Betamax

Betamax

Ben niet echt gek op sportfilms maar dit is een uitzondering.

Gewoon een leuke film.

avatar van kanjertje

kanjertje

Leuke retro film.

Erg amusant en goed geacteerd.

3,5

avatar van jpbols

jpbols

Vermakelijk niet meer en niet minder, snel weer vergeten dat wel

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Niets bijzonders aan deze film, gewoon een leuke retrofilm die mooi in stijl blijft. Leuke cast ook.

avatar van Fingquality

Fingquality

Nee. Hier heb ik niets mee. Buiten het feit dat het onderwerp van de film mij al niet lag was het verhaal in mijn ogen gewoon flinterdun. De humor vond ik van bijzonder laagdrempelig niveau en deze film heeft mij geen moment kunnen boeien. Dieptepunt was wel vechtscene tussen Connolly en Rutherford.

Ook Renee Zellweger, die het opzich niet onaardig doet met Lexie Littleton, kan daar geen verandering meer in brengen.

avatar van pumba

pumba

Fingquality schreef:

Hellemaal mee eens!
Had mijn tijd beter ergens anders aan kunnen besteden.
Ik was blij toen ik de aftiteling zag.
Wel leuk gedaan dat 't zich in de jaren '20 afspeeld maar helaas is dat ook het enigste wat nog enigzins leuk was...

avatar van tal1b

tal1b

snap de negativiteit niet zo goed, het is 'n heerlijke komedie, afgespeeld na de 1e wereldoorlog.

absoluut geen doorsnee, maar erg grappig en origineel.

avatar van Boogie1963

Boogie1963

Film zojuist gekeken, ondanks de negativiteit hier. Heb me goed geamuseerd. Het is een luchtige film die goed de tijd waarin deze zich afspeelt 1925-1930, goed weergeeft. Toen is het al mis gegaan met professionele sport, hoe graag ze ook regels zouden willen invoeren. De film verveelde geen moment. Zellweger speelt een vrouw die zich in de mannenwereld van destijds moet staande houden, ze doet het goed. George speelt de sporter op leeftijd die maar niet ouder wil worden, ook hij komt geloofwaardig over. Het is geen echte sportfilm. Gewoon een leuke film die weliswaar geen oscar zal winnen.

avatar van Blokland

Blokland

Zo flinterdun dat de film bijna wegwaait...

avatar van gotti

Maar toch is ie o zo charmant...

avatar van dikkop

dikkop

Deze film valt me zwaar mee, na vele negatieve uitlatingen hier gezien te hebben. Film is netjes verfilmt in jaren '20 stijl, goeie lokatie's, goed costumedesign, goed geacteerd en leuk verhaal...

Ik blijf het herhalen, ik snap niet dat mensen naar een komedie/drama, romantische/komedie kijken met het idee dat ze in een deuk gaan liggen. Zit ten gewoon een paar grappige momenten bij en voor de rest is het gewoon leuk om naar te kijken, dit soort films.

Trouwens ieder zijn eigen soort smaak humor....

avatar van hulkio

hulkio

Aardige film van en met George Clooney. De humor is vaak (te) flauw en het verhaaltje mager, maar met name het lekkere jaren ’20 sfeertje maakten dit toch nog to een vermakelijke film. Verder was goed te zien dat de cast zelf ook veel lol had bij het maken van de film. Leuk voor een keertje.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Aardig grappig, onderhoudend filmpje die het vooral moet hebben van zijn leuke, vermakelijke dialogen en scherpe one-liners. Zelfs Renée Zellweger weet deze op een uitstekende manier te brengen. Normaliter ben ik niet zo'n fan van haar, maar in deze film doet ze het prima. Net als Clooney overigens, die ook in de regiestoel zit. Blijft een cool, grappig figuur die het bij mij niet snel slecht zal doen.

De film kon me jammergenoeg niet altijd boeien. Dat hele football gedoe doet me niet zoveel en al helemaal niet als dit zich in de jaren '20 afspeelt. Daar ben ik na deze film wel achtergekomen. Daarnaast had Clooney het tempo best eens wat op mogen schroeven. Pluspunten zijn de prima sfeer. De muziek en prima setting neemt je automatisch mee naar de jaren '20 en hier is de film dus ook ruimschoots in geslaagd wat mij betreft. Over het algemeen een luchtig, vermakelijk filmpje. Niet veel bijzonders.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

In principe is alles in de basis aanwezig bij Leatherheads om een vermakelijke 90 minuten voorgeschoteld te krijgen. Goede aankleding, solide camerawerk, charmante hoofdrolspelers, grappig jaren '20 sfeertje maar op de een of andere manier komt het gewoon niet uit de verf. Het wordt wel geprobeerd maar de echte 'klik' bleef maar uit...

Het verhaaltje kon me gewoon niet zo erg boeien,het plot is ook gewoon te standaard en te voorspelbaar. Clooney en Zelwegger brengen ieder op zich best een vermakelijk karakter maar van enige chemie tussen de twee kan ik nu ook weer niet spreken. Verder wat belegen grapjes en vaak wat flauwe dialogen, aan echte scherpte een groot gebrek hier.

Film blijft jammerlijk hangen in goede randvoorwaarden en dito bedoelingen.

avatar van james_cameron

Ouderwetse, niet bijster sterke film die prettig voortkabbelt maar geen indruk achterlaat. Clooney is verrassend nietszeggend in de hoofdrol. Zellweger is iets beter maar ook zij kan weinig met het karikatuur dat haar is toebedeeld. De film wil heel graag sympathiek zijn en oude tijden doen herleven, maar daar is het verhaal domweg te standaard en versnipperd voor. Nergens raakte ik betrokken bij de personages en de gebeurtenissen. Het fraaie sfeervolle camerawerk is het grootste pluspunt. Misser van Clooney als regisseur; de twee films die hij hiervoor maakte waren oneindig veel beter.

avatar van lagaiske

lagaiske

Moeilijk te beoordelen film.

De ene moment wou ik hem uitzetten even later dan weer niet.

Te flauw bij momenten om een goeie komedie te zijn en veel drama is er ook al niet aanwezig.

Toch blijft het een redelijk kijkstuk.

avatar van sofripa

sofripa

Wel, dit was best een aardig schouwspel. Alhoewel de film wat voortkabbelt is dit een leuke sfeerprent van de jaren 20. Tevens geeft het leuk inzicht hoe NFL ontstaan is. Het modderbad aan het einde is hilarisch...3 sterren

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

kos schreef:

Dat of het script was gewoon beroerd.

Het script was gewoon beroerd. Veel te weinig humor voor wat een komedie zou moeten zijn. Veel te langdradige stukken voor wat een vlotte film zou moeten zijn. Ongeloofelijk hoe deze film de plank compleet mis wist te slaan.

avatar van Aapje81

Aapje81

Zwakke film Clooney gaat nog wel. Zelleweger is te verschrikkelijk voor woorden en de film boeit voor geen meter.

avatar van AHWA

AHWA

Bij vlagen doet de film je denken aan de Capra's en Howard Hawks' van weleer, maar de dialogen hebben daarvoor net iets te weinig vaart. Dat is jammer.

Clooney en Zellweger spelen leuke rollen, en ook Krasinski doet het prima. Van Pryce ben ik iets minder gecharmeerd. De man doet me gewoon niet veel. Clooney heeft moet ik toegeven wel talent voor regisseren. De film heeft prachtige plaatjes, passende muziek en lekker warme herfstkleurtjes. De visuele kant van de film is het beste aan de film. Kijk eens naar die 'vecht'-scene tussen Clooney en Krasinski. Mooie plaatjes, en met veel droge humor geschoten.

Lekker droge humor, maar iets meer vaart had erin gemogen. Herkijkwaarde zal aan de redelijk lage kant zijn, maar als ik hem ooit herzie, dan kan er nog wel een halfje bij misschien. Voor nu 3.5*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Film die me helaas niet zo veel deed. Hier en daar zaten wel een paar leuke stukjes maar eigenlijk ook wel een paar vervelende.. Ondanks de nog redelijke acteerprestaties van Renée Zelleweger en George Clooney heb ik dan ook maar weinig gelachen.

avatar van ®Tc

®Tc

Bij z'n sportkomedies denk ik altijd spontaan terug aan BASEketball. Vraag me niet waarom, wss omdat het z'n vermakelijke bullshit is. Als ik dan die vergelijking maak kan ik enkel tot de conclusie komen dat Leatherheads aan amusementswaarde te kort komt.

Daar is een simpele verklaring voor: Wat valt er te beleven? Eerst wat problemen, dan een idee, terug wat problemen, winning goal in de laatste seconde, Clooney gaat er snel nog even met het vrouwtje vandoor en ook met de soldaat komt toch nog alles goed. Tja, zo had ik de loop van het verhaal echt niet verwacht.

Nu ja, dat valt allemaal best weg te cijferen als er een leuke portie humor inzit dat verwerkt is met frisse ideeën maar ook daar valt weinig van te merken. Buiten die 'ik geef me over-scène' weinig leuk te bespeuren. Jammer dat die scène dan nog voortvloeit uit een eigenlijk totaal oninteressante verhaallijn.

Brrr, allemaal al honderden keren voor gedaan en meestal nog veel beter ook.

avatar van canciser

canciser

Best goede film, de sfeer kwam goed over. Het verhaal was wat slapjes. Er zat 1 geweldige scene in, en dat was de eerste wereldoorlog scene. Verder niets bijzonders 3*