• 9.218.785 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,0 (3.011.729)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Jimmy Conway

Jimmy Conway

Zeker geen superhelden fan, maar de Batman trilogie, vooral TDK is meer dan de moeite waard. Mooi uitgewerkde personage, fantastische cast (afgezien van mijn problemen met Maggie Gyllenhaal) en visueel goed in elkaar. Heath Ledgers vertoking van The Joker is gewoonweg memorabel en wekte bij mij een sympathie op die ik nooit eerder voor een fictionele psychopaat voelde.

baasbas17

heath ledger zet in deze film een van de beste bad guys uit de geschiedenis van de film neer. 3kwart van al zijn uitspraken zijn meme,s geworden

-its simple ,we kill the batman

-if youre good at something, never do it for free

-do i look like a guy with a plan?

-why so serieus?

-wanna know how i got these scars?

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Meme,s??? Nou ik snap wel wat je bedoeld, maar je overdrijft wel heel erg. Op "Why so serieus?" na, zijn geen enkele one liner van Ledger als de Joker echt memorabel geworden hoor. Misschien voor jou, ok. De beste bad guy uit de geschiedenis, ik denk dat je dan te weinig films hebt gezien. Hij was erg goed, maar de beste... Nee, zeker niet. Maar wederom, misschien voor jou.

m1chel schreef:

ik zij ook niet dat hij de beste was, ik zij dat hij EEN van de besten was

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

baasbas17 schreef:

ik zij ook niet dat hij de beste was, ik zij dat hij EEN van de besten was

Hij zet een meesterlijke rol neer, maar hij is zelfs niet EEN van de beste, maar goed, wederom. Smaken en meningen verschillen. Dat de film goed was zijn we het in ieder geval wel over eens. Of bedoelde je een van de beste bad guys uit een superhero film? Dan ben ik het zeker wel met je eens.

avatar van jurrian22

jurrian22

Wat leuk om al die geweldige reacties te lezen van mensen, want zowat iedereen is te erg tevreden over deze film. En jullie hebben gelijk want ik vond deze film ook fantastich goed! The Joker word geweldig gespeeld door Heath Ledger. Muziek is geweldig van Hans Zimmer. De aktie is harstikke gaaf, verveelt geen moment.

Alleen dan heb je nu dan dat 3de deel van Batman. En die heb ik in de bioscoop gezien ! En ik denk toch dat die wat beter is! (Vind ik) . Maar ze zijn sowiezo alle 2 erg goed! 5 sterren

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

m1chel schreef:

"I'm gonna make this pencil disappear" vind ik ook episch hoor. Overigens is er meer aan een goede bad guy, dan enkel het aantal goede oneliners.

W.M.J.M schreef:

zeker, maar ook op dat punt vond ik hem geweldig. het mooiste vond ik dat hij geen superkrachten heeft maar toch zo zijn stempel op de serie drukt door alles heel slim en gestoord te doen

avatar van T-man

T-man

Ik ben absoluut geen fan van de superhelden films. Heb deze toch maar eens gekeken, hoor er alleen maar goede dingen over, en ik vind het ook een zeer sterke film.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

baasbas17 schreef:

-its simple ,we kill the batman

-if youre good at something, never do it for free

-do i look like a guy with a plan?

-why so serieus?

-wanna know how i got these scars?

Bij een mooie mening/recensie sluit ik me eigen altijd graag aan.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Wat mij betreft en stuk minder dan Batman Rises. Maar omdat ik een hele slechte cam versie heb gekeken, en een half oog op voetbal had, toch nog 2.5 ster. Zal hem in de toekomst nog eens aandachtig, en duidelijk, bekijken.

avatar van MRDammann

MRDammann

Wat een film zeg! Wat een sfeer, geweldig. Maar laten we eerlijk zijn the Joker maakt de film. Als hij uit het ziekenhuis loopt fenomenaal! Dat loopje is zelf fantastisch!

avatar van rayman

rayman

Marvinleeaday schreef:

Maar omdat ik een hele slechte cam versie heb gekeken, en een half oog op voetbal had, toch nog 2.5 ster..

volgende keer misschien eerst een goede versie kijken en dan pas stemmen

avatar van Sapphir

Sapphir

Ik ging ooit met wat tegenzin met wat vrienden mee naar deze (in mijn ogen kinderachtige) film.

Vond het na afloop echter een van de betere films.

avatar van Korbie

Korbie

The Dark Knight, een duistere visie van het stripverhaal, is het vervolg op Christopher Nolan's Batman Begins. Na die geweldige, verfrissende film heb ik The Dark Knight niet in de bios kunnen zien omdat ik te jong was, de film kreeg namelijk een 16-jaar-classificatie. Dus heb ik helaas moeten wachten, maar de verwachtingen waren voor mij zeer hoog. En die verwachtingen kwamen meer dan uit: dit is een van de meest uitdiepende en verontrustende superhelden-films ooit.

De film speelt zich af in het systeem-verotte Gotham City dat haar werkelijke kanten heeft laten zien en bevat erg sterke, psychologische thematiek vooral in het kwaadaardige van de mensheid: het hoogtepunt van pure kwaadaardigheid of hoe mensen met goede bedoelingen uiteindelijk het gene worden waar ze tegen strijden, met als hoogtepunt wanneer The Joker twee boten tegen elkaar opzet; de een moet de ander opblazen.

Zoals je kunt zien is dit niet zomaar even een superhero vs. villian film, maar is de film erg moreel en complex. Maar ook laat het de werkelijke kant van een karakter a la Batman zien: hij is een held, maar hoelang kan hij dit volhouden en hoe lang zou het kunnen duren voordat hij zijn regels zal moeten tegenwerken? Toch is de film, ondanks haar morele en complexiteit, ook erg vermakelijk qua actie, al is het maar voor de scènes met de Batpod. Een film die haar succes meer dan waard is in alle opzichten.

avatar van Mitchel_M&M

Mitchel_M&M

Vandaag weer eens herzien en vind hem nog steeds geweldig !

Heath ledger als de joker is geweldig en steelt de show in de film, de beginscene is geniaa, de sfeer en de one-liners van de joker XD.

avatar van Larude

Larude

Perfecte film in zijn genre. Topamusement 2,5 uur lang.

avatar van viper1983

viper1983

Geweldige film.

Dit is echt een film die ik keer op keer kan kijken en dan ben ik hem nog steeds niet zat.

Ook een goeie rol van heath ledger als de joker..

avatar van taborano

taborano

De eerste keer dat ik een film bij tweede keer zien echt stukken beter vind. Ik weet niet wat me bezielde de eerste keer dat ik hem zag. Dit is wel het meesterwerk waar veel mensen het voor aanzien, en met de twee anderen een van de betere filmseries uit de historie.

avatar van crise

crise

Echt overrated deze film. Christopher Nolan weet nooit naar een hoogtepunt toe te werken, al zijn films voelen hetzelfde.

avatar van Miami Heat

Miami Heat

rep_robert schreef:

En als sfeer haal ik de hele film aan, lelijke kut auto(al zat die ook al in BB helaas), wolkenkrabbers, veel te licht(dagscenes). De hele film ademt Gotham City gewoon een doorsnee Amerikaanse stad uit. Terwijl je in BB nog af en toe flashbacks naar de Tim Burton's Gotham City had dankzij de machtige mistelijke(!!!) en vooral ook sfeervolle nachtelijke scenes. Een Batman film hoort zich voornamelijk in de nachtelijke uurtjes af te spelen vind ik.

Dit heeft TDK simpelweg niet of nauwelijks.

Ja en als je nou goed had opgelet in BB had je geweten dat Gotham (met name in de Narrows) toen door en door corrupt was en dat effect zag je ook terug in de wijk. Duister, donker en toen hadden ze nog geen vigilante die de narrows opruimde omdat de politie te machteloos was.

Ik dacht zelfs nog dat Gordon op het einde zei dat de Narrows verloren was.

In TDK (aantal jaren later) zie je het resultaat van een minder corrupte stad omdat er al minder criminaliteit was (door het verdwijnen van de Narrows, Batman en Dent). Ja dan hou je een vrij doorsnee Amerikaanse stad over. Dat moest het ook uitbeelden want Gotham zou het 'NYC" van Amerika voor moeten stellen in Nolan's Batman universe. Beter opletten de volgende keer

De reden dat het zich vaak overdag afspeelt is vanwege de Joker.. hij kan nou eenmaal geen terreur zaaien door 's nachts ziekenhuizen op te blazen of banken te overvallen.. maar dat spreekt voor zich

avatar van Timmy757

Timmy757

Steengoede actiefilm die het gemiddelde ruim overstijgt, uiteraard mede door de fantastische vertolking van the Joker door Ledger. Toch is dit voor mij ook de film die ervoor zorgt dat ik mijn stem op Batman Begins verhoog van 4 naar 4,5*.

Hoewel ik weinig heb aan te merken op The Dark Knight mist deze wel net datgene wat er in Batman Begins wel zat en wat TDK misschien wel 5* van mij had kunnen opleveren: de duistere Gotham sfeer.

Waar zijn voorganger een unieke en duistere, dreigende sfeer had, en Gotham als een unieke stad uitbeeldde (denk aan die typische dingen als die trein ver boven de grond) mistte ik dat in TDK, Gotham was toch meer een stad als New York geworden.

Desalniettemin wist TDK mij 2,5uur lang weg te blazen met de aaneenschakelingen van gebeurtenissen en de spetterende actiescenes en dus geef ik 4*.

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Zeer lekkere en spannende film. Gezien in de bioscoop en dan heb je met de geluidseffecten en muziek van deze film toch wel een hele mooie ervaring erbij. Ook de actiescenes als met de vrachtwagen die kantelt waren (was) geweldig. Heath Ledger levert hier als the Joker een topprestatie. Hij was echt angsaanjagend. Heel verschil met het blonde knulletje in 'a knights tale' of 'the brothers grimm'.

Blijft toch apart hoe hij overleed, zou dat te maken hebben met zijn rol als the joker? Hij kreeg, als ik dat mag geloven, van zijn artsen wel slaappillen. Overdosis expres genomen of niet. Blijft apart.

Wel is het deels door zijn prestatie dat deze film zo goed is.

Heerlijke actiefilm met een goed verhaal.

avatar van adil12345

adil12345

Inmiddels al keer of vijf gezien en er zijn redelijk veel films in dit genre uitgekomen maar dit is nog steeds De absolute King die vijf fucking sterren van mij krijgt.

avatar van YAH87

YAH87

The Dark Knight is vrijwel van begin tot eind, en met name de proloog, adembenemend te noemen. Nolan maakt gebruik van IMAX camera’s waardoor de scènes nog groter en spectaculairder ogen en dit komt alleen maar ten goede aan de filmbelevenis. De vrijwel complete cast uit de vorige film keert terug, op Holmes na, en wordt aangevuld door Aaron Eckhart als Harvey “Two-Face” Dent en Heath Ledger als "The Joker". Ook in dit deel zijn alle acteurs in uitstekende doen en is wijlen Heath Ledger’s The Joker zelfs iconisch te noemen. De introductie van onze vriend in het paars is één van de beste die ik ooit in een film heb mogen aanschouwen en hoe The Joker wordt neergezet is werkelijk fenomenaal. Het verhaal is ook ditmaal erg sterk en staat vol met memorabele scènes. De reeds genoemde proloog, de “magic trick” en de verhoringskamer zijn hier slechts een greep van.

avatar van floriaan97

floriaan97

Overschat.

Ik ben geen Batman fan, ben persoonlijk meer van Hulk of X-Men.

Ik vond het een prima filmpje maar echt niet zo super als iedereen zegt.

Heath Ledger doet het goed Bale valt tegen en Aaron Eckhart die ''Harvey Two-Face'' speelt doet het erg goed.

Het verhaal is erg goed en spannend, de film duurt iets te lang en Morgan Freeman krijgt te weinig

screen time.

Heb geen behoefte om het vervolg te zien.

avatar van stfuympos

stfuympos

floriaan97 schreef:

Heb geen behoefte om het vervolg te zien.

Je weet wel dat dit al een vervolg is?

avatar van frolunda

frolunda

In de herziening...........Laat ik voorop stellen dat ik nog steeds enthousiast ben over The Dark knight,ik vind het sowieso de beste batman film (D.K. rises moet ik nog zien) en die **** sterren blijven hoe dan ook staan.Toch begin ik ook enkele haarscheurtjes in de film te ontdekken,zo is de montage vaak erg vermoeiend,de karakter uitwerking te oppervlakkig en het acteerwerk op Freeman en Ledger na niet meer dan redelijk.Over Ledger was iedereen erg lovend maar we moeten niet overdrijven want het beste aan hem vond ik eigenlijk het briljante uiterlijk van de Joker.Tegenover dit alles blijft natuurlijk wel de spectaculaire actie en het meer dan aardig verhaal staan.The Dark knight verveelt dan ook geen moment,blijft een prima film maar een meesterwerk zie ik er niet in.

avatar van pierre18

pierre18

Tja, Ik heb weleens interessantere Batman films gezien. Kon mijn aandacht er nou niet echt bij houden. Vond de film al veel te lang en hij verviel i.m.o geregeld in herhalingen, steeds weer eenzelfde soort scene. Verder ook continu het gevoel gehad dat ik dit soort films nou wel een keertje gezien heb, steeds maar weer een actie met opgeblazen auto's of uit elkaar knallende gebouwen. Maar goed, dat is op zicht dan niet zo erg als de chemie tussen de acteurs of rollen maar aanwezig is, of een aparte, sinistere sfeer. Nou niet dus. De acteurs spelen prima, uitstekend zelfs, maar daarmee red je een film nog niet. Er is geen binding, er dreigt eigenlijk nergens gevaar. En als er dan weer een wending optreedt is deze veel te voorspelbaar. Het verhaal vind ik daarnaast ook te ver gezocht.

Nee jammer, voor mij dan. Ik zal een hoop liefhebbers tegen het zere been schoppen want er zijn vele superlatieve reacties. Maar ik vond dit eigenlijk een overbodige Batman-film.

avatar van fctniek3

fctniek3

Zwaar overshatte film naar mijn mening. Bij een film die overal zo goed beoordeeld is verwacht ik in ieder geval nog een verhaal met een beetje niveau. Onder het kijken van de film zit je niet met onbeantwoorde vragen waardoor het niet echt boeiender van wordt.Verder voelde ik ook geen moment spanning en de enige reden dat ik de film bleef kijken was dat ik nog hoopte op een climax of een spectaculaire confrontatie tussen batman en the joker, maar deze confrontatie was verreweg van spectaculair. Ik kon de film ook niet altijd heel serieus nemen, omdat een man in een vleermuizenpak serieus werd genomen door de politie, daarnaast was dat stemmetje wat Nolan opzette echt lagwekkend en dat maakte de film bijna kinderachtig. Het enige wat de film nog een beetje redde voor mij was het goede acteerwerk van erg goede acteurs.