• 9.218.769 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Clive Donner

Met onder meer: David Niven, Teresa Graves en Peter Bayliss

Plot Vampira

"If You Liked "Young Frankenstein" You'll Love "Old Dracula!""

Dracula, die te oud is geworden om nog op pad te gaan voor vers bloed, besluit om voortaan een bezichtigingtoer naar zijn kasteel te leiden om zo toch zijn slachtoffers te kunnen krijgen. Hij hoopt om zijn dode geliefde te laten herrijzen wanneer hij de juiste vrouw (met het perfecte bloed type) vindt. Gelukkig huurt Playboy het kasteel om daar met een groep rondborstige Playboy bunnies een fotoshoot te houden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Justice4All

Justice4All

Tagline:If You Liked "Young Frankenstein" You'll Love "Old Dracula!"

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een inspiratieloze parodie op het klassieke thema van het vampirisme waarin Davin Niven een zeer onwaarschijnlijke Graaf Dracula portretteert. We staan hier mijlen ver verwijderd van de goede films in dit genre zoals "Fearless Vampire Killers".

avatar van thunderball

thunderball

Deze gisteren bekeken, opgenomen van het MGM Moviechannel.

Typisch Britse comedy uit de jaren '70, incl. oudbollige humor.

Regisseur Donner weet met dit script niet te kiezen tussen een onvervalste comedy en thriller. Beiden blijken bij deze film niet al te best te werken.

Alleen Niven weet met zijn bekende Britse klasse en waardigheid het niveau nog wat op te krikken.

Alleen voor mensen die werkelijk niks beters te doen te hebben.

Mijn excuus: ik zit al een paar dagen met een zeer been thuis.

Een vier, ofwel 2 sterren.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wanneer wij dachten dat we alle Dracula-films wel hebben gezien of in ieder geval van hebben gehoord, weet Vinegar Syndrome ons toch weer te verrassen. Old Dracula, met niemand minder dan David Niven als de Prince of Darkness, is dan ook een film die maar erg weinig aandacht geniet online, iets waar nu dus wat verandering in komt met de nieuwe Blu-ray release.

Old Dracula is ten tijde van release geflopt, zoverre moge duidelijk zijn. Het is niet voor niets dat we nooit meer wat hebben vernomen van de film van regisseur Clive Donner, bekend van o.a. What’s New, Pussycat? Na het zien van de film kan ik denk ik wel stellen dat ik denk te weten waarom dat is. Old Dracula weet namelijk niet helemaal goed voor welk genre te gaan. Donner vaart een beetje tussen horror, komedie en suspense in zonder echt voor een duidelijke koers te kiezen.

Old Dracula heeft zo zijn grappige momenten, die bijna allemaal afkomstig zijn van David Niven. Niven is dan ook zowat de enige aanwezigheid die Old Dracula enigszins kijkbaar weet te maken. De oude rot stopt veel droogheid in zijn personage, wat voor een paar leuke scènes zorgt. Het andere positieve punt is de cinematografie van Anthony Richmond (Don’t Look Now, Candyman). Hij weet Londen en vooral het kasteel van de Count mooi in beeld te brengen wat soms voor wat eye-candy zorgt.

Niven en Richmond zijn echter niet genoeg om van Old Dracula een goede film te maken. De film is een leuk tijdsdocument, maar weet gewoonweg niet lang genoeg te boeien. Het is fijn dat Vinegar Syndrome de film uit de vergetelheid trekt, maar deze release is eigenlijk alleen de moeite waard voor die-hard fans van David Niven of completisten van het werk van Vinegar Syndrome.

Recensie: Old Dracula (Vinegar Syndrome) - It's Only a MovieIt's Only a Movie - itsonlyamovie.nl