Honeyz (2007)
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Honeyz
Twee beste vriendinnen verstoppen zich na sluitingstijd in een luxe warenhuis om 's nachts een schoolverslag te schrijven. De serieuze Renske wil meteen aan het verslag beginnen, terwijl de populaire Eva heel andere plannen heeft. Eva wil feesten en helemaal los gaan: alle merkkleren passen, een parfumgevecht houden en elkaar sexy opmaken met de duurste make-up. Renske is daarentegen heel netjes opgevoed en durft dat allemaal niet, maar Eva laat zich niet tegenhouden. Dan wordt Renske's grootste nachtmerrie werkelijkheid... Tijdens het smullen van de aardbeientaarten worden ze betrapt door een reusachtige nachtbewaker. Betekent dit het einde van hun nachtelijke avontuur of kunnen ze de volgende morgen toch nog ongestraft vluchten?

Kippie.
Heb me nog nooit zo erg verveeld tijdens het kijken van een film.. Wat een inhoudloze verschrikkelijke film.

benthe
Leuk om gezien te hebben, maar niet wauw, maar ik heb altijd al gedroomd om zoiets te doen dus dat helpt natuurlijk wel!

movie acteurs
Vreselijk oninteressant en een totaal niet vermakelijk filmpje wat zich alleen maar afspeelt in De Bijenkorf. Ook het einde was niet al te best. 1,0.

irisjuh1
Damn wat een slecht acteer werk en wat een saaie film!!
Had er echt iets veel leukers van verwacht..
Het enige leuke in de film was de kus, voor de rest bagger..

xxERWINxx
Best een leuke film! Ik vond hem erg vermakelijk en soms spannend vooral als er een bewaker aan komt.

daxclusive
Geinige film, toch wel pluspunten voor het acteerwerk van Anna Speller. Ik vond de opbouw leuk bedacht in de Bijenkorf, alleen leken die 75 minuten eeuwig te duren, aangezien het verhaal nogal een tikkeltje langdradig.

Legan
Na de twee vrij dramatische Gay en I Love Dries ( (understatement van het nieuwe jaar), is dit alweer de derde in mijn Tom Six verkenning. En waar er bij de eerste twee meer "op de huid" is gefilmd, is hier gekozen voor een totaal andere approach gekozen. En dat werkt want Honeyz is in visueel opzicht en qua sfeer een gelikte film.
Door goed gebruik van onder andere de camera, montage, muziek en de belichting, weet Tom Six een vrij spannende en sfeervolle tieneravontuur neer te zettengoeduitgewerkte thriller- en humoristische elementen. Zelfs een romantisch zijplotje, welke ik met afgrijzen rap naderbij zag komen, pakt wonderwel goed uit.
Van de twee hoofdrolspeelsters is Monique van der Werff duidelijk de beste van de twee. Met 'jeugdig' enthousiasme brengt ze haar rol, terwijl Anna Speller meer de neiging heeft tot een 'volwassen' overdrijving. De zanger Peter Beense heeft een kleine rol nachtbewaker, maar ik zie, in tegenstelling tot anderen klaarblijkelijk, nu niet in wat er nou zo bewonderenswaardig aan is.
Al met al een bovengemiddelde film waarmee Six een glimp laat zien van wat hij in zijn mars heeft.

xpandaa
Ik ga m' toch maar eens kijken, ondanks de negatieve reacties op deze film. Het wekt nieuwsgierigheid op, haha.

sinterklaas
Best wel leuk.
Ja, ook hier verwachtte ik helemaal niks van. Dit zal wel weer zo'n domme giebelende glamour en glitter wijvenfilm worden... maar tevergeefs. Tom Six is gewoon een van de culthelden van Nederland die de films toch net even een andere draai lijkt te geven als wat je van het plot of de filmposter mag verwachten. Of dit nou een jeugdfilm is weet ik niet, maar dat dit lekker is opgevoerd is gegarandeerd. We volgen twee meiden die, voor een schoolverslag, zichzelf moeten laten insluiten in de Bijenkorf en daar de nacht door moeten brengen (welke school verzint zoiets haha) . De impulsen van voornamelijk Eva vliegen alle kanten op en tegen de principes van haar vriendin Renske in slaat ze toe door jurkjes te passen, wijnflessen te openen en wat dies meer zij. Maar natuurlijk weten we dat dit niet geheel ongezien kan blijven en krijgen ze een dikke bewaker achter zich aan. Met hun naïviteit proberen ze alsnog niet gesnapt te worden maar op veel dingen hadden deze twee dames het niet voorzien.
Waar ik had verwacht wat Honeyz zou moeten worden is het toch wel even wat meer. Jawel... op den duur heeft de film wel een verdacht hoge thrillergehalte... zonder dat je het echt door hebt. Voor een laag budget nog best fraai en gelikt gemonteerd en de Bijenkorf als enige locatie is nog best wel een bizarre keuze. Promotie?
Ja, toch nog een eigenzinnig leuk filmpje van onze Six... Best wel jammer dat hij niet met een Nederlands gesproken horrorfilm op de proppen is gekomen als we naar The Human Centipede-reeks kijken...

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

Voormalig kindster Sophie Nyweide (24) dood aangetroffen
Social media