• 9.218.803 stemmen

The Perfect Furlough (1958)

Komedie / Romantiek | 93 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titel: Strictly for Pleasure

Geregisseerd door: Blake Edwards

Met onder meer: Tony Curtis, Janet Leigh en Keenan Wynn

Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans

Plot The Perfect Furlough

"104 POLAR-TRAPPED G.I.s picked the army's champ woman-chaser to take their furlough by proxy!"

Om de 104 naar vrouwen hunkerende soldaten op een radarbasis in de poolstreek tevreden te stellen, heeft luitenant Vicki Loren, de legerpsychologe, een voorstel. Zij zullen een loterij houden en de winnaar mag drie weken met verlof naar Parijs met hun favoriete pinup-girl Sandra Roca. Om een schandaal te voorkomen, mag het stel op verlof natuurlijk niet te ver gaan, dus gaat luitenant Loren mee als bewaakster van de goede zeden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Cpl. Paul Hodges

Sgt. Nickles

Maj. Collins

avatar van Mescaline

Mescaline

Standaard en voorspelbaar, maar tegelijkertijd wel erg sfeervol en vermakelijk. Tony Curtis en vooral Janet Leigh maken deze film erg de moeite waard. Ook de buitenshots in Parijs zijn prachtig en kleurrijk. Best leuk kijkvoer hoor! Er zijn zeker betere, maar dit is ook niet vervelend.

avatar van clubsport

clubsport

Daar kan ik me wel bij aansluiten , Curtis heeft natuurlijk wel betere romcoms gemaakt maar deze is best het bekijken waard al weet je eigenlijk van tevoren wel voor wie hij zal vallen .

Jammer dat dat plotgedeelte net wat te gemakzuchtig lijkt te zijn uitgewerkt .

avatar van Brix

Brix

• 19555 berichten

Pretentieloze, maar prettig te kijken komedie, die de Blake Edwards stempel draagt.
Een kolfje naar de hand van "Boinie"/Bernie Schwartz, alias Tony Curtis.
De rol lijkt op zijn lijf geschreven.
"On-screen chemistry" tussen hem en Janet Leigh was natuurlijk bij voorbaat gegarandeerd.
De twee hadden er inmiddels al een jaar of zeven huwelijk op zitten ( en nog drie te gaan)
Het klikte op het scherm in ieder geval perfect.
Dan is er ook nog de prachtige Argentijnse Linda Cristal, als Hollywood sexbom Sandra Roca.
Wat een contrast met haar hoofdrol in de western TV serie "High Chaparral", waarvan ik luttele minuten voor het bekijken van "The Perfect Furlough"net een aflevering op TV had gezien.
Daarin speelde zij altijd de chique Mexicaanse schoonheid (Victoria) van adelijke afkomst.
Hier is zij een bruisend uitbundige Hollywood diva, en ook die rol ligt haar.

Zowel Leigh als Cristal zijn uitgerust met de befaamde "Bullet Bra's", destijds in zwang. om de boezems nog wat "extra' te geven.

Voor humor zorgen ook twee Franse wijnboeren, vader en zoon, gespeeld door Marcel Dalio en Jay Novello.
Jammer dat het verhaal later in de film wat ontspoort.
Hoe onzinnig is het om aan te nemen dat Paul Hodges (Curtis) op een middag tijdens zijn korte verlof in Parijs, de beide vrouwelijke hoofdpersonages bezwangerd heeft?
Bij een van de twee werd de zwangerschap zelfs bevestigd door een dokter

Verder niks op aan te merken.
Ik heb mij hier prima mee vermaakt, meer hoeft het niet te zijn.
N.B.
Die Janet Leigh was destijds echt wel een snoepie hoor.
Altijd al een zwak voor gehad ook