• 9.218.744 stemmen

The Eyes of My Mother (2016)

Drama / Horror | 76 minuten

Genre: Drama / Horror

Geregisseerd door: Nicolas Pesce

Met onder meer: Diana Agostini, Olivia Bond en Will Brill

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 3 augustus 2017

• meJane Bekijk via meJane

Plot The Eyes of My Mother

Francisca woont met haar ouders op een afgelegen boerderij. Wanneer de vader een namiddag afwezig is, worden moeder en dochter bezocht door een vreemde waardoor hun idyllisch leven helemaal verstoord wordt. Francisca geraakt diep getraumatiseerd, maar die namiddag doet tevens curiositeiten in haar ontwaken.

Erg fijn.

Pesce is een wat vreemde regisseur die moeilijk in een hokje te duwen valt. Dat laat z'n debuut nog maar eens duidelijk zien. Een film die inderdaad nogal artsy aandoet, maar toch qua horror nog wat weet te brengen. Maar uiteindelijk is het vooral de balans tussen luguber en elegant wat deze film uniek maakt.

Erg netjes in beeld gebracht, sterk acteerwerk en een mooi soundtrack die kundig aangewend wordt. Maar ook aardig gestoorde personages, vreemde gedragingen en een paar serieus geflipte situaties. Pesce weet deze zaken erg mooi te combineren en brouwt er een sfeervol, mysterieus en intrigerend geheel van.

De horror had misschien nog net een streepje explicieter gemogen, visueel had de film nog net dat beetje extra afwerking verdiend, maar dat is eerder kritiek in de marge, want verder absoluut genoten van deze film. Een krachtig debuut waarmee je als beginnend regisseur van jezelf laat horen. Hopelijk wat The Grudge maar een kleine test voor Pesce en maakt hij hierna weer wat eigenzinniger werk. Zou me niet verbazen als er voor mij nog eens een meesterwerkje uitrolt.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Wow. Luguber, sinister, morbide en intrigerend. Ik weet dat ik deze lang geleden eens opzette en bijna onmiddelijk afzette omdat het een Zwart/Wit film was. Nu dat ik de laatste tijd (dankzij deze challenge) een deel golden oldies heb gekeken, ben ik Z/W films toch gaan appreciëren. En eigenlijk ben ik ook niet een voorstander van slow-burners. Toch bleef ik naar dit juweeltje kijken. Gefascineerd. Gechoqueerd. En gespannen wachtend wat de uitkomst gaat zijn. Een film over trauma en eenzaamheid. Hoe traumatische ervaringen een oorzaak kunnen zijn van een langzaam binnensluipende krankzinnigheid. Fantastisch in beeld gebracht.Ja ik ben een beetje euforisch

avatar van Hansiro

Hansiro

Veel te lage score hier, dit is nou een horror film waar alles inzit. Prachtig geschoten in zwart/wit, geweldig geacteerd, gore, shockerend, een parel van een film! Vanaf het moment dat die dominee het huis

betreedt onstaat er een onderhuidse spanning die me echt niet meer los liet.. wat wellicht al begon bij die koe. Dit is de reden waarom horror nog steeds 1 van mijn lievelingsgenres is!

Ontzettend sterke en strakke exploitatiefilm!

De film is traag en beweegt zich constant binnen een tragische sfeer.

Het is ook een groot pluspunt dat de film zwartwit is want oh oh oh dit complimenteert het uiterst depressieve sfeertje op perfecte wijze. De film is goed geacteerd en alle emoties die passen binnen dit verhaal zijn goed en duidelijk in beeld gebracht.

Ik zeg kijken!!!

4 sterren voor deze onverwachte gem!