• 9.218.769 stemmen

Geregisseerd door: Chung Sun

Met onder meer: Lung Ti, Michael Wai-Man Chan en Sibelle Hu Hui-Chung

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Jiao Tou Fa Wei

De beroemde wapeninstructeur Tung Tieh-Cheng wordt verzocht om de militairen van ambtenaar Ching te leren vechten en trainen. Omdat hij zich teveel met de zaken van een corrupte officier bemoeit, wordt zijn zoon ontvoerd en er volgt een bloedige wraaktocht.

logo tmdbimage

Asst Instructor Shi Tu

Eunuch Chen

avatar van The Lexx

The Lexx

Bijzonder bloederig filmpje, echt te wreed af en toe maar nog net iets beter dan The Kung Fu Instructor (dit is het onofficiele vervolg daarvan)

Weer een 5* top Shaw Brothers

avatar van dominion

dominion

Dit was echt jammer.

Want deze film had een leuk verhaal en goeie scores.

Maar ik vond er echt niks aan ik had hem al na 20 minuten uitgezet.

Er zat bijna geen actie in je zag alleen maar prostituees die sex hadden.

1,0

Vermakelijk.

Het valt al snel op dat het een wat oudere Shaw Bros film is, vooral in de afwerking. Best mooi camerawerk en mooi gebruik van kleur, iets wat vaak toch nogal slordig is bij die oudere SB films. Echt geniaal is het nog steeds niet, maar er valt toch best wat moois te bewonderen.

Jammer genoeg is de film zelf een beetje ongebalanceerd. Met een titel als deze verwacht je toch een aardig revenge plot, maar dat is eigenlijk enkel de laatste 10-15 minuten van de film. Daarvoor zit best wel wat drama, af en toe wat actie en zelfs wat bloederig gedoe, maar zo heel boeiend is het plot van deze film jammer genoeg niet.

En zonder een overdaad aan actie wordt het hier en daar dan ook net wat te gewoontjes. Misschien is het wel begrijpelijk dat ze na 20 jaar martial arts werk toch eens wat andere dingen wilden proberen, maar echt geheel geslaagd is het niet. Tocht blijft het een leuke film die niet verveelt en waarvan enkele scenes toch wel zullen bijblijven.

Klein aanradertje, zeker voor de Shaw Bros liefhebbers, zolang je maar niet te veel echte klassieke actie verwacht.