Genre: Thriller / Avontuur
Gesproken taal: Frans, Engels, Spaans, Italiaans en Duits
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Le Salaire de la Peur
"Dynamic Tremendous Shattering."
Er is in de Zuid-Amerikaanse jungle een hoeveelheid nitroglycerine nodig op een ver gelegen olieveld. De oliemaatschappij betaalt vier mannen om dit te bezorgen in twee vrachtwagens. Er ontwikkelt zich een intense rivaliteit tussen de twee vrachtwagenbemanningen en op de hobbelige ver gelegen wegen kan de kleinste ongecontroleerde beweging dodelijk zijn.
Mario Livi
Hans Smerloff
Pepito Hernandez
Bill O'Brien

De Knip
Een ietwat lang intro, maar zeker vanaf de truckrace blijft de film boeiend. Ook een erg mooi shot als Yves Montand van de steiger springt.
Ja, hier is zeker veel van gepikt in de filmjaren die erop volgden.
****

gondwana
Heb die film zo vaak gezien in de jaren '80. Was telkens verschrikkelijk bang tijdens de verdrinken in de oliescene (?)
Of heb ik het mis en was dat helemaal niet zo dramatisch?

De Knip
Het been wordt overreden, dat zou het engste gedeelte wel geweest zijn. Het moment dat die lafaard vast komt te zitten en Yves Montand koste wat kost de vrachtwagen door de olie wil loodsen.

Of heb ik het mis en was dat helemaal niet zo dramatisch?
Nee hoor, één van de spannendste films ooit 5*

FisherKing
Eens. Verschrikkelijke 5 sterren film .

Stanley
Ik vind het nog altijd de beste Franse film ooit gemaakt,al is dat natuurlijk mijn eigen mening.

jay73
Nu nog de Top 100.
Voor blabla en andere geinteresseerden: per vandaag vers in imdb's Top 250.
En volledig terecht natuurlijk!

Stanley
Die Amerikaanse versie (remake) is brol. Blijf maar bij de spannende originele versie.

Vond 'm niet heel geweldig. De intro duurt ietwat te lang en ook de 'intense' rivaliteit zag ik niet zo. Een vrij 'rustige' roadmovie eerder...

FisherKing
Roadmovie ? Omdat ze toevallig over een weg moeten rijden ?
Allemaal buitenlanders gevangen in een gat en economisch afhankelijk om uit dat gat te geraken ? Prachtig dat intro. Alle talen door elkaar.

FisherKing
Roadmovie heeft meestal het kenmerk, "we gaan op pad en we zien wel waar we uitkomen, of wat er onderweg gebeurd."
Hier ligt een instructie aan ten grondslag. Dat overeenkomt met het avonturen-genre. Tevens is het vrij dramatisch wat er gebeurd, dus drama als genre past er ook nog bij. Maar roadmovie naar mijn idee helemaal niet.
En verder is het super spannend verfilmd. Dat kan helemaal niet bij een roadmovie
In jouw definitie zou elke film die een straat of weg voor langere tijd in beeld heeft een roadmovie zijn

hansengelen
Een prachtige film die ik hééél lang geleden heb gezien en nooit meer ben vergeten. Het was voor mij heel moeilijk de titel terug te vinden. Ik ga op zoek naar de dvd

jordybeukeboom
Lijkt me een erg interessante film. Is deze ergens te koop/ te huur (met op zijn minst UK-subtitles)?

Toon1
Te koop bij:
maak je keuze!

tsjidde
Volgens bol.com is de NL-release op 25-05-2006.
Daarom kun je misschien beter even wachten.
De prijs (€12,99) valt ook nog mee.

jordybeukeboom
OK, geweldig zeg, ik zag hem bij Play.com staan voor 8 pond, ik dacht; goedkoop, maar kwam er net op tijd achter dat dat wel iets van 20 euro betekent Bedankt voor de tip!

Quentin
Is €11,65 ... geen €20, en vast een betere uitgave.

jordybeukeboom
Oh dat verandert de zaak weer, ben niet zo goed op de hoogte dus van wisselkoersen...

Poisonthewell
Extreem effectieve nagelbijtfilm. Stuwt het adrenalineniveau op tot gevaarlijke hoogten. 4,5*

Mug
Potjandorie, wat een shots op wegglijdende en vastzittende en draaiende banden. Mijn tanden deden weer dienst als nagelschaar. Wat een scenes! Wat een hitte, wat een smerigheid, wat een spanning, kortom wat een film!
Grootste minpunt is de intro van de film van een uur lang, dat had ietwat korter gekunnen mijns inziens. Ik betrapte me vaak op de gedachte van 'wanneer begint het nu!!?' Maar in de intro zitten ook prachtige scenes, en geeft een goede schets van de situatie waar de hoofdrolspelers zich in bevinden.
Mijn eerste Clouzot is uitermate goed bevallen. Bij een herziening wellicht 5 sterren, op dit moment een ietsiepietsie minder. Klasse.

Poisonthewell
Inderdaad, bij de eerste kijkbeurt lijkt de intro eigenlijk te lang te duren, maar achteraf gezien wordt het de film dik vergeven.

jordybeukeboom
Beetje vreemde film. De intro maakt wel erg nieuwsgierig, met al die kibbelende kleurrijke figuren. Maar echte round characters worden het helaas niet. De rit met het nitroglycerine vind ik vrij teleurstellend, hier en daar saai met enkele grappige momenten, zoals de Duitser die zich aan het scheren is met humoristische dialoog.
De kameraadschap na de gelukte ontploffing vind ik wel mooi om te zien, maar de rest boeit me niet en ik voel me niet verbonden met de karakters. Die grote vuurhaard op de plaats van bestemming is dan wel weer mooi om te zien, terwijl ik me met het einde niet zoveel raad weet. Beetje dom van hem

tsjidde
Ook een erg mooi shot als Yves Montand van de steiger springt.
.. wat een shots op wegglijdende en vastzittende en draaiende banden.
.. en ik voel me niet verbonden met de karakters.

ap1947
Indrukwekkende film met uitstekend acteerwerk van Vanel en Montand. Zo vaak al gezien kan er niet genoeg van krijgen.
Komt nov. 2006 eindelijk in nederland uit op dvd.

Beroemde thriller ‘Wages of Fear’ uit 1953 krijgt remake voor Netflix

Judgment at Nuremberg
Drama / Oorlog, 1961

Mary and Max
Animatie / Drama, 2009
life and deathvenezuela brandcentral and south americatanker petrolunsociabilityincomesnitroglycerin truckoliedangeron the roaddriverbuitenlandse films in de sovjet-unie
Social media
- Registreer |