• 9.218.803 stemmen

Oorsprong: Roemenië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Michael Damian

Met onder meer: Keenan Kampa, Nicholas Galitzine en Jane Seymour

Plot High Strung

"See the music. Hear the dance."

Ruby Adams is een danseres uit het Middenwesten met een studiebeurs. Ze beleeft haar eerste dag in New York, waar ze is komen wonen. Johnnie Blackwell is een Britse muzikant die voor geld speelt in de metrotunnels. Ruby's wereld is klassiek en gedisciplineerd; de wereld van Johnnie is er een van improvisatie en de straat. Op een dag brengt een hiphopwedstrijd die uit de hand loopt de twee kunstenaars samen. In eerste instantie botsen ze, maar al snel springen de vonken over. Hun leven zal echter snel verstrikt raken in de valkuilen die opduiken met de concurrentie in New York.

avatar van BBarbie

BBarbie

Hartstikke voorspelbaar, vrolijk tussendoortje dat het vooral moeten hebben van een tweetal enthousiaste dansscènes; in de metro en tijdens het concours. Hip hop en klassiek ballet worden op verrassende wijze bij elkaar gebracht.

Keenan Kampa is in mijn ogen een uitstekende balletdanseres en ook haar acteerprestatie in deze film valt zeker niet tegen. Dat laatste doet er overigens niet zoveel toe, want het dertien-in-een-dozijn verhaaltje is maar bijzaak.

avatar van JessicaD

JessicaD

Eigenlijk vond ik deze film helemaal niet zo goed, zeker het acteerwerk niet. Zodra een aantal hun mond opentrekken geloof ik niks van wat ze zeggen omdat het er stroef uitkomt. Eigenlijk trok de film mij pas na twintig minuten, maar het werd daarna gelukkig wel beter. Waarom zet ik de film nu dan toch in the picture? Omdat ik de dansroutines en muziek erg mooi vind. Bijzonder is dat dit verhaal niet om twee dansers draait, maar om een danseres en een violist. Je kunt dus ook mooi violinwerk in deze film vinden. Geen film die je perse nu hoeft te kijken, maar als je een keer tijd over hebt kun je hem er zeker voor zetten. Het einde (vooral de einddans en het violinspel) is prachtig.