• 9.218.803 stemmen

The Pleasure Drivers (2005)

Drama / Thriller | 95 minuten

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Andrzej Sekula

Met onder meer: Lauren Holly, Lacey Chabert en Billy Zane

Plot The Pleasure Drivers

Deze misdaadthriller speelt zich af in de gevaarlijke achterbuurten van Los Angeles. De film bevat drie afzonderlijke verhaallijnen, waarin de levens van verschillende karakters centraal staan. Daphne is een ex-verslaafde in geldnood. Ze besluit daarom Casey, de knappe woordvoerder van een rijke en machtige sekte, te ontvoeren. Maar daar krijgt ze spijt van... Psychologieleraar Bill Plummer is geobsedeerd door het 'lustprincipe' van Freud. Zijn leven neemt een interessante wending als hij erachter komt dat zijn vrouw vreemdgaat met een andere vrouw. Daarnaast volgen we een wrede lesbische vrouw, Marcy, die alles op alles zet om de kidnapper van Casey te vinden. Het verhaal beweegt zich heen en weer tussen deze drie verschillende werelden, waarvan de karakters, zonder het te weten, sterk met elkaar zijn verbonden. In een spannende climax vol actie komen ze uiteindelijk bij elkaar.

avatar van spettertje

spettertje

nou heb de film gister avond eens gekeken tenminste

een deel ervan want dit is echt geen goede film

het slaat gewoon nergens op

heel slecht verhaal

de verhaal lijnen zouden door elkaar moeten lopen

maar ze zijn gewoon 3 kwartier met de ene verhaallijn bezig (die nergens op slaat) voordat er verder iets gebeurt met het volgende verhaallijn

dus kortom na een uur er maar mee gestopt

is het kijken niet waard geweest

zonde maar helaas

van mij daarom een 0.5

avatar van roadmouse

roadmouse

Erg onsamenhangend en rommelig verhaal zonder een echte ontknoping. Erg jammer.

avatar van heder

heder

Een bizarre film over sex, drugs en religie die diverse onverwachtse wendingen aanneemt.

Krankzinnige film waar volgens mij zowel de schrijver als de regisseur even niet wisten wat ze nou weer moesten verzinnen maar die wel blijft hangen.

Een echte heerlijke niet nadenk film.

avatar van Shampoo

Shampoo

Aardig filmpje dat inderdaad onsamenhangend is, maar wel blijft boeien tot het einde. 3*

avatar van Poeha

Poeha

Precies Shampoo dat had ik nu ook!

Lacey Chabert is trouwens een prettige verschijning in deze film!

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Inderdaad een rommeltje af en toe, maar toch gebeuren er aardige dingen en is er duidelijk(soms wat teveel) nagedacht over de vormgeving. Ik zie ook wel een link met Tarantino, waar Sekula een paar keer mee samenwerkte, maar vooral tegen het eind verliest de film zich een beetje in oeverloze dialogen en is er te weinig spanning.

Twijfelgeval, ik blijf steken op 2,5*.

avatar van Tarkus

Tarkus

Waar de titel voor staat is een raadsel voor me, evenals het ganse verhaal een raadsel is.

Het is wel een rommeltje wat men er van heeft gemaakt.. en toch.. er zitten wel aardige scènes in, dus niet het minimum voor deze film als waardering, maar het had toch allemaal beter gekund.

In zijn geheel is het een ramp, sommige scènes zijn genietbaar.

En ja... de verschijning van Lacey Chabert is één van de redenen waarom je blijft kijken !!

avatar van frans123

frans123

Een uiterst vreemde film met een knipoog ,waarin vooral twee actrices uitblinken , die er voor zorgen dat je blijft kijken: Lauren Holly ( wat een verpletterende scene is dat waarin ze die 100000e dollar eist) en de erg lekkere en fantastisch acterende Lacey Chabert.

(Een zeer irritante Macfadyen trouwens )

Na een klein half uur weet je nog niet waar de film naar toe gaat . Er zijn drie verhaal lijnen of meer ...hoe komen die samen? Uiteindelijk valt het kwartje en vervolgens wordt de film/ verhaal minder. Zat je eerst op 4-5* , het zakt weg naar 2*. De makers wisten duidelijk geen raad met al die personages , en iedereen kreeg zijn beurt acte de presence te geven, waardoor de film zijn kracht verliest en het te lang duurt. Een korte krachtige finale was beter geweest. De film , gedeeltelijk een road movie deed mij aan andere films denken ( Fargo), en aan regisseurs als Tarantino ,de Laurentius, Lynch en de verhaallijn een beetje aan S King. Jammer van het zoete happy end ,maar dat moet blijkbaar anders gaan Amerikanen niet naar de film.

Al met al een vreemde ,maar boeiende film , (met uitstekende actrices ), die zoals gezegd een half uur korter had gekund.

Je vindt deze film (erg ) goed of waardeloos - er tussen in kan niet.