• 9.218.803 stemmen

Ontwikkeld door: Vera Grootaers, Inge Sierens en Tineke Van Cauwenberghe

Met: Tom Dewispelaere, Jolente De Keersmaeker en Sara De Roo

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 26 februari 2006

Eerst uitgezonden op: één (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot De Parelvissers

De Parelvissers werd opgericht in 1994 door een groepje vrienden voor het leven en groeide snel uit tot een van de succesvolste productiehuizen in Vlaanderen. Na zes jaar verdwijnt Jan De Ridder, een van de oprichters, spoorloos met honderd miljoen Belgische frank (2,5 miljoen euro) van de bankrekening van De Parelvissers. Het productiehuis gaat failliet en de vrienden verliezen elkaar uit het oog. Vijf jaar later brengt Piet, de broer van Jan, iedereen weer bij elkaar in de Ardennen omdat hij een documentaire wil maken over Jans verdwijning.

Afleveringen

1. Aflevering 1

26 februari 2006 (1 uur)

Piet, de broer van Jan, heeft alle Parelvissers samengeroepen voor een reünieweekend in de Ardennen. Eén voor één komen De Parelvissers aan in hun vertrouwde weekendhuis. Voor sommigen is het een blij weerzien, voor anderen weer wat minder. Piet wil tijdens dit weekend herinneringen ophalen aan de gloriejaren van De Parelvissers en misschien ook de waarheid aan het licht brengen rond de verdwijning van Jan.

2. Aflevering 2

5 maart 2006 (1 uur)

Christel maakt steeds meer fouten in het bedrijf en ontslag dringt zich op. Jan ontdekt dat An zwanger is. In het vakantiehuis kijken de vrienden samen naar de interviews die Piet op voorhand afnam met elke medewerker van De Parelvissers. De gemoederen tussen Xavier en Steffie lopen hoog op. Jan stelt zijn veto bij een beslissing over de middagbroodjes. De Parelvissers bespreken de mogelijkheden om een eigen zender op te richten.

3. Aflevering 3

12 maart 2006 (1 uur)

Piet leest een brief van Jan voor die hij een maand geleden via een notaris ontvangen heeft. Lucas haalt oude herinneringen op met Sofie, zijn oude geliefde. An en Jan hebben ruzie over Steffie. Dick vertelt over zijn laatste ontmoeting met Jan. Steffie beslist om niet langer in het vakantiehuis te blijven en vraagt aan haar man om haar te komen halen. Ze laat een brief achter voor De Parelvissers.

4. Aflevering 4

19 maart 2006 (1 uur)

An en Guido moeten voor een nieuw programma naar Nederland. Het klikt tussen hen en gaan met elkaar naar bed. Wanneer een fotograaf van het tijdschrift ‘Dag Allemaal’ aankomt voor een groepsfoto van De Parelvissers blijkt Guido nergens te bespeuren. Lucas ontdekt de verborgen camera’s van Piet.

5. Aflevering 5

26 maart 2006 (1 uur)

De Parelvissers gaan naar de Ardennen om nieuwe tv-programma’s te bedenken. Lucas wil De Parelvissers verlaten, maar durft dit niet te zeggen. Piet en Lucas vangen een gesprek op tussen Xavier en Guido. De Parelvissers maken een Vlaamse versie van Fawlty Towers. Het weekend zit er bijna op en Piet vraagt iedereen om een laatste individueel interview af te leggen.

6. Aflevering 6

2 april 2006 (1 uur)

Wanneer Piet plots vertrekt, laat hij een gsm achter. Deze ontvangt een geheimzinnig sms’je. Leeft Jan nog? Wat is er met het geld van De Parelvissers gebeurd? Wat is Piet van plan met de beelden die hij maakte met zijn verborgen camera’s? Alle geheimen worden onthuld.

Alle Acteurs en Actrices

Lucas Blommaert

Christel De Ridder

avatar van Multivitamine_mm

Multivitamine_mm

Qua beeldkwaliteit was het niet zo geweldig (uiteraard blij dat het beschikbaar is, helaas niet altijd het geval), de serie zelf maakt dit meer dan goed.

avatar van Kronos

Kronos

Eerste aflevering gezien. Dat viel tegen. De vele flashbacks maken het rommelig en het acteren komt geforceerd over. Vooral als er een sfeertje neergezet moet worden. De belichting en beeldkwaliteit zijn ondermaats. Het ziet er duf en goedkoop uit. Ik ben beter gewend van Woestijnvis.

avatar van AOVV

AOVV

Ik vind het best een sterke serie, hoewel ik van de ontknoping stiekem meer had verwacht. Toch had ik tijdens de eindgeneriek van de laatste aflevering wel het gevoel dat er geen losse eindjes waren (nou ja, misschien een paar).

De beeldkwaliteit is inderdaad niet van het allerbeste (bij de beelden van de camera's van Piet spreekt dat wel voor zich), maar dat vind ik eigenlijk niet zo erg; vooral wat de scènes in de villa in de Ardennen betreft komt dat de sfeer net ten goede. Qua acteerprestaties vielen vooral Marc Van Eeghem, Geert Van Rampelberg, Tom Vandyck en Sara De Roo me in positief opzicht op.

avatar van Kronos

Kronos

Een verhaaltje van twee keer niks uitgesmeerd over zes afleveringen.