• 9.218.769 stemmen

La Teta y la Luna (1994)

Komedie | 90 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: La Lune et le Téton / The Tit and the Moon / Teté & the Moon

Oorsprong: Spanje / Frankrijk

Geregisseerd door: Bigas Luna

Met onder meer: Biel Duran, Mathilda May en Gérard Darmon

Gesproken taal: Catalaans, Frans en Spaans

Plot La Teta y la Luna

Tete is een jongen van rond de tien jaar en ontzettend jaloers op zijn broertje die nog een baby is en het alleenrecht heeft op zijn moeders tepels. Hij mist de moedermelk die hij zo lekker vond. Daarop gaat hij te rade bij de Maan, of hij ook geen tiet kan krijgen! Zijn gebeden worden verhoord met de komst van Estrellita, een ontzettend mooie Franse danseres. Hij wil haar hart veroveren, ondanks dat hij nog maar zo jong is. Maar zijn weg naar ware liefde verloopt niet zoals hij had gewild. Estrellita is namelijk heimelijk verliefd op Maurice, een opgeblazen motorrijder, en Estrellita wordt ook nog achternagezeten door de zanger Miguel.

logo tmdbimage

avatar van Koos

Koos

ik vond dit maar niks, wat een kont (tiet) verhaal; ondanks de borsten van de dames ontstijgd dit te nimmer een kinderlijk niveau. die man die scheten laat is ook maar apart, naja, het zal wel, 2*

avatar van darkjaap

darkjaap

had hem laatst op mtv gezien

ik vond hem best goed en hij had soms echt grappige momenten

maar toch best wel raar als je naar dat verhaal kijkt maar vond dat kleine jochie echt goed acteren verdient 4 sterren

avatar van Quido

Quido

Als Tom Six deze geniale synopsis de wereld in had gestuurd alszijnde een nieuw project, was hij bij voorbaat al kansloos ...

avatar van Malick

Malick

Bigas Luna zorgde tot nu toe altijd voor flinterdunne verhalen zodat hij visueel al zijn kunsten kan vertonen. Dit keer hebben we te maken met een jongetje die jaloers is op zijn broertje die het alleenrecht op zijn moeders tepels heeft. Daarom gaat hij op zoek naar een andere vrouw waar hij wel borstmelk kan krijgen. Dat is moeilijker gezegd dan gedaan. Het verhaal doet er eigenlijk niet toe. Het gaat zich om de visuele pracht die Luna tovert op het doek. Van een fel rode beha tot een strakke blauwe lucht, alles ziet er bij Luna er zeer fraai uit! Verder moet ik eerlijk bekennen dat de borsten in deze film er wel heel smaakvol uitzien. 6.5

avatar van je80roen

je80roen

Kon er niet om lachen. Het constante perspectief vanuit dat ventje ging me irriteren en vooral dat hardop denken van hem. Verhaal slaat ook werkelijk kant noch wal. Cinematografisch was ik er ook totaal niet kapot van, zeker niet als deze regisseur daarom bekend zou moeten staan. 2* voor elke tiet van de hoofdrolspeelster 1

avatar van MR APOCALYPSE

MR APOCALYPSE

Mag die jongen wel aan die tepels zuigen in deze film?

Dan heeft die jongen wel de tijd van zijn leven om in zo'n film te spelen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Als dit een komedie moet voorsellen, je kon er eigenlijk helemaal niet om lachten, over het geheel maar erg saai.

avatar van avataria23

avataria23

Welke zieke smaakeloze pervert heeft deze gemaakt? Ik was melk aan het drinken en eens zag ik

die scene waarbij die zieke jongen een straal van melk krijgt in zijn mond van die wijf. Voor mij was het te laat moest overgeven. Na 5 minuten heb ik mijn conclusie al gemaakt dez film heeft voor mij min 22 op schaal van 1 tot 10

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Compleet geflipte film, maar niet onaardig om eens te zien. De situaties zijn absurd, acteerwerk niet altijd goed (behalve de Fransoos die in het echte leven ook getrouwd was met de Portugese), maar ergens werkt het. De film is ontwapenend. Ik heb me in ieder geval vermaakt constant, enkele mooie borsten in beeld (kan niet anders zeggen), aardige fotografie en mooi tijdloos werk. Vooruit, ruime voldoende, 3*.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een film over de ontluikende seksuele verlangens van een jongen van een jaar of 8/10. Een excuus voor o.a. het steeds tussendoor tonen van alwéér hetzelfde stel blote borsten en toch wel wonderlijke fantasiebeelden daaromheen. Of was het allemaal écht echt?

Verder de man die zijn winden kan laten branden als ware het een vlammenwerper (ja Jackass is er niets bij), de dikke dame (en nog wat circus), een tenensabbel-fetish, een tranenlik-fetish, een stokbroodknaag-fetish en ... ander alternatief vermaak.

Tja, niet echt mijn kopje thee. Ik vond het een geforceerde boel eerlijk gezegd, zo zogenaamd leuk. Het deed mij aan 'Jamón, Jamón' denken...

O... het is dezelfde regisseur, ah... dat verklaart het :/

avatar van Film Pegasus

Het moet lukken dat regisseur Bigas Luna gisteren gestorven is. Ik had het in de week nog met een collega over 'Jamón, Jamón'. Mijn eerste kennismaking is dus met deze La teta y la lluna. Een film over een jongen die door de komst van z'n nieuwe broertje zich wat verlaten voelt door z'n ouders en daarom op zoek gaat naar een nieuwe moeder. Een nieuwe 'teta' eigenlijk omdat hij ook jaloers is op het feit dat zijn broertje nog van de borst krijgt en hij daarom ook nauwer verbonden is met haar dan Tete met z'n papfles.

De film kent nog enkele aparte figuren, wat te verklaren is aan het feit dat dit een circusvolk is. Bigas Luna geeft een mooi sfeerbeeld weer, maar het is soms iets te doorsnee om te blijven boeien. Er mist toch iets moet ik zeggen. Bovendien blijft die Franse motorrijder met z'n schetenact toch maar iets bizar waar ik niet echt blijf mee weet als kijker.

La teta y la Lluna is vooral een mooie film met de herkenbare muziek van Nicola Piovani die ook de film La vita è bella mee groot maakte. Geen topper, maar wel een mooie prent.

avatar van Theunissen

Deze Drama / Romantiek (misschien is het ook wel een Komedie, maar eerlijk gezegd heb ik nergens om moeten lachen) film vond ik veel overeenkomsten hebben met de film "Malèna (2000)", waarbij ook een jongetje verliefd wordt op een mooie volwassen vrouw.

In dit geval gaat het om het 10 jarige jongetje Tete (verdienstelijk gespeeld door Biel Duran en ik kan me goed voorstellen dat hij veel plezier heeft gehad in zijn rol, ik ben er best jaloers op ) en hij is vooral verliefd op de Franse Estrellita (leuk gespeeld door de zeer fraaie Mathilda May) vanwege haar melk, die hij niet meer krijgt van zijn moeder (gespeeld door de eveneens fraaie Laura Mana) omdat deze een kind heeft gekregen. Buiten dat Tete verliefd is op Estrellita, is dat ook van toepassing op de jonge zanger Miguel (gespeeld door Miguel Poveda), die samen met zijn gespierde broer Stallone (gespeeld door Genís Sánchez) een surfwinkeltje hebben. Die Stallone is ook een fervent motorrijder en door een noodlottig dodelijk ongeluk daarmee gaat Estrellita als troost naar bed met Miguel.

Verder is er nog de oudere Franse Maurice die samen optrekt met Estrellita en die samen ook een soort van circusact hebben waarbij Estrellita als een soort ballerina danst en hij op een motor zit en scheten laat waarmee hij pijlen schiet op een soort van groot dartbord. Hij is natuurlijk ook verliefd op Estrellita, maar omdat hij al wat ouder is heeft hij moeite om Estrellita te bevredigen (als hij zijn scheten act heeft uitgevoerd, krijgt hij hem niet meer omhoog) en daarom is hij ook bang dat hij haar gaat verliezen aan een jonger persoon (zoals bijvoorbeeld Miguel waarvan Estrellita zijn gezang heel mooi vindt). Opzicht gaan ze ook best pervers (fetish is inderdaad een betere omschrijving) met elkaar om, want Estrellita houdt ervan om op zijn tenen te zuigen (dat vindt ze namelijk smaken naar o.a. bloemkool waar ze verzot op is. Bloemkool komt ook best veel voor in het verhaal en Maurice gebruikt het om scheten te laten) en ze verzameld ook tranen (vindt ze namelijk smaken naar de zee) van hem die ze opvangt in een flesje. En Maurice houdt ervan als Estrellita een hard stokbrood eet, die hij tussen zijn benen heeft gestopt (dus als vervanger van zijn penis)

Het verhaal was opzicht wel leuk gevonden en hetzelfde geldt voor de uitvoering ervan (zeker in het begin), maar het is wel allemaal behoorlijk saai en langdradig en dat ondanks dat de film maar iets van 85 minuten duurt. Visueel zag het er allemaal wel fraai uit en dat is natuurlijk vooral van toepassing op de mooie vrouwen Laura Mana en vooral hoofdrolspeelster Mathilda May. Vanwege de laatste heb ik deze film eigenlijk ook gekeken (ik kan me haar geweldige rol nog goed herinneren in de Sciencefiction / Horror film "Lifeforce (1985)", waarbij ze letterlijk en figuurlijk een spetterende indruk maakte) en ik wist dat ze in deze film ook veelvuldig topless te zien was. De titel van de film en het verhaal opzicht, geven dat eigenlijk ook al aan. Met name Mathilda May maakt het de moeite waard om deze film toch te helemaal bekijken want ze spat gewoon van het scherm en haar prachtige borsten en tepels (soms ook heel fraai en apart in beeld gebracht, zoals de scene waarbij ze op haar borst drukt en er melk uitspuit die dan in de mond van Tete terecht komt ) zijn een genot om naar te kijken. In vrijwel iedere scene waarbij haar borsten te bewonderen zijn (o.a. in de winkel waarbij ook nog andere vrouwen hun borsten laat zien, en bij de circus act), werden ze fraai en op een leuke manier in beeld gebracht. Van Laura Mana zijn overigens ook de borsten (ook zeer mooie overigens) te bewonderen en de eind scene met haar en Mathilda May, waarbij Tete op hun borsten mag zuigen was zeer fraai en artistiek.

Al met al leuk om eens gezien te hebben deze Drama / Romantiek film en dan eigenlijk alleen vanwege de zeer fraaie Mathilda May met haar prachtige borsten. Puur en alleen vanwege haar en haar borsten, geef ik deze best vrij saaie film toch nog een voldoende.

avatar van Fransman

Fransman

Alleen de titel is natuurlijk al geweldig: De tiet en de maan. Door de Amerikanen preuts vertaald als 'Tete and the Moon'. Ha, ha, ha, wat een volkje toch. Maar dit is natuurlijk wat film moet zijn: verbeelding, fantasie, kleur, beweging, verrassing. Veel te veel filmers willen alleen maar een verhaaltje vertellen. Bij Bigas Luna is het verhaaltje vaak maar bijzaak. Kijken zul je, naar de gekte van mensen. En je verbazen.

En mai oh mai, wat een tieten.... Snap best dat Theunissen helemaal van de leg raakte bij het zien van al dat fraais. Maar, hij heeft gelijk, na de introductie en als alle personages hun positie hebben ingenomen gebeurt er eigenlijk niet veel meer en zakt de film nogal in, om tegen het einde weer wat op te leven. Maar wel met prachtige actrices, een prima acterend stel, en een schitterende soundtrack van Nicola Piovani met een thema dat me deed denken aan de muziek uit 'La vita è bella'. Niet verwonderlijk, zag ik later. Die muziek heeft hij ook gecomponeerd. Een grootmeester, waar die Morricone nog wat van kan leren. Al met al, toch een zeven voor deze film (en een tien voor de tieten...)

avatar van Baboesjka

Baboesjka

Zeer aparte film. Soms best grappig. Wel erg seksueel getint (je zou bijna typen, seksueel getiet ). Prima om een keertje gezien te hebben, al was het niet helemaal mijn ding en vond ik het vrij oppervlakkig. Drie sterren!

avatar van wezli

wezli