• 9.218.719 stemmen

Geregisseerd door: Christophe Gans

Met onder meer: Radha Mitchell, Sean Bean en Laurie Holden

Releasedatum: 25 mei 2006

Plot Silent Hill

"We've been expecting you."

Sharon (Jodelle Ferland), het dochtertje van Rose (Rahda Mitchell), wordt geplaagd door nachtmerries waarbij ze altijd dezelfde naam roept: Silent Hill. Nadat Sharon een bijna-doodervaring heeft tijdens een van haar nachtelijke slaapwandelingen, besluit Rose, ondanks de protesten van haar man (Sean Bean), om met Sharon naar Silent Hill te gaan. Tijdens een nachtelijke dollemansrit, waarbij ze op de hielen worden gezeten door overijverige politieagente Cybil (Laurie Holden), verliest Rose de macht over het stuur en krijgt een ongeluk. Wanneer ze bij haar positieven komt is Sharon verdwenen, en Rose zet alles op alles om haar terug te vinden in het mysterieuze spookstadje.

Rose Da Silva

Distressed Woman

Christabella's Aide

avatar van Daan258

Daan258

Blijft gewoon een ijzersterke horror film!

Na jaren weer is herzien en ik denk dat de film mij deze keer (ondanks dat ik bijna alles nog wist) het meest heeft vermaakt. Als je kijkt naar wat voor horror momenteel wordt uitgebracht is dat niet al te best.

Silent Hill beschikt over een goede dosis sfeer, spanning, erg toffe setting en gave creatures!

Goed acteerwerk en leuk verhaal wat goed in elkaar gezet is.

Top film!

avatar van Noodless

Noodless

Nog steeds een spannende horrorfilm met een uitstekende creepy sfeer en schitterende visuele beelden. Ook de cast is dik in orde. Prima horrorfilm ! 8/10

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Tja in weze vind ik er niet bijster veel aan.het is dat het einde zo goed verfilmd is.daarom dan toch maar 2 en halve ster.speelduur veel te lang,een hoop geneuzel en gepiel.soms zelfs belachelijke effecten.hiermee bedoel ik dan de zombie types die reageren op licht.in weze niet mijn ding deze film,maar ja het eind maakt dan weer wat goed,waardoor ik twijfel of ik de film moet behouden,of in de prullenbak moet smijten.

avatar van Q Jones

Q Jones

Het was een prima vermakelijk tussendoortje. Af en toe moest ik lachen om de CGI, maar het kijkt lekker weg. Het is geen hoogvlieger die blijft hangen en eerlijk gezegd ben ik het einde nu ook al weer vergeten en het is 4 dagen geleden dat ik de film heb gekeken. Nu de vraag over wie dat wat zegt natuurlijk

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

• 2036 stemmen

Redelijke grimmige film die gebaseerd is op de gelijknamige game. Zelf heb ik die nooit gespeeld, dus wist niet wat ik kon verwachten.

Prima film met een simpel verhaal die een goede sfeer weet neer te zetten. Het budget is groot en dat is goed te merken. De setting is fascinerend en het ziet er allemaal verzorgd uit. De creatures zijn creatief gemaakt en de straten ogen erg beklemmend. Toch wordt het nooit echt heel spannend.

De CGI is wisselend, soms goed en af en toe echt om te lachen hoe slecht. Toch altijd wel een minpunt.

Het acteerwerk is prima, al blijft echte karakterontwikkeling uit.

Redelijke film die een goede sfeer weet neer te zetten.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Silent Hill stond al lang op het lijstje voor een kijkbeurt, maar de film tegenkomen bij de kringloop bleek nog geen sinecure, tot dat twee weken terug eindelijk lukte waarop het feest afgelopen zaterdagavond-griezelavond kon beginnen.

En ja...goh, echt sterk gaat het allemaal niet van start. Sterker nog, ik vind de opening echt wel bedenkelijk. Het begint abrupt zo midden in de nacht, de oorsprong van het kind is mij niet helemaal duidelijk want ik meende aan de hand van de synopsis dat dit haar natuurlijke dochter was, het vertrek naar Silent Hill is zonder enige communicatie, dit gebeurt ook nog eens midden in de nacht, en dan gaan we ook nog eens als een dolle op de vlucht voor de politie in het donker op een kronkelweg die we niet kennen. Hoeveel red flags, slechte beslissingen en rare momenten kan men in pakweg 20 minuten film stoppen? Veel! Het is een zeldzaam domme aanloop als je het mij vraagt. Zoals reeds gezegd maakt Silent Hill tot op het moment dat Rose daadwerkelijk in het dorpje rond begint te dwalen weinig tot geen indruk, maar wanneer de opwaartse lijn vervolgens wordt aangezet gebeurt dat gelukkig goed.

Alhoewel, dat geren en geroep van Rose door de straten en gebouwen is ook wel weer zozo, dat ik denk wat een berenconditie heeft dat mens, en doe eens even een beetje chill want je weet nooit wat daar kan zitten aan zwervers, junks, moordenaars of verkrachters. Maar nadat het eerste alarm is gegaan en de eerste lugubere ontdekkingen gedaan worden en vreemd verschijningen de grond uitduiken is de toon definitief gezet, is de film wat dat betreft helemaal los en is het wachten op meer. En de film lost die verwachting prima in met veel bizarre momenten, bijzondere karakters, spannende momenten en vreemde figuren en verschijningen. Pluspunt uiteraard natuurlijk zowel Radha Mitchell en Laurie Holden die niet alleen garant staan voor fraai uitzicht maar ook een stel pittige dames zijn.

En ook al heeft het geheel soms een hoog game gehalte alsof je tegen een eindbaas moet vechten, of een bepaalde situatie een specifieke tijd moet overleven zoals in het geval op het toilet met de creepy crawler of Pyramide head, het heeft over het algemeen een erg sterke sfeer aangevuld met goede soundtrack. Minpunt zou kunnen zijn dat Silent Hill met zijn twee uren best aan de lange kant is toch verveelt het geen moment met zat opzienbarende momenten zoals de zusters of de congregatie in kerk die van een hoog Stephen King gehalte is. En zo bevalt Silent Hill toch meer dan en laat het de zwakke opening ver achter zich.