• 9.218.803 stemmen

Geregisseerd door: Miel van Hoogenbemt

Met onder meer: Sophie Quinton, Ariane Ascaride en Johan Leysen

Gesproken taal: Frans

Plot Miss Montigny

In Montigny-sur-Sambre, maken we kennis met Sandrine, die deeltijds kaas verkoopt in de supermarkt en 's avonds enkele manicures doet om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen. Sandrine heeft al heel lang een droom: haar eigen schoonheidssalon openen. Op een dag hoort Sandrine in de straten van Montigny dat er een plaatselijke Miss-verkiezing zal plaatsvinden. Na enige twijfel besluit ze zich toch in te schrijven. Want als ze wint zal ze door haar bekendheid het vertrouwen van de banken winnen die haar tot nu toe een lening voor haar schoonheidssalon weigerden...

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Belgische TV legt nog even een linkje naar de Dardenne-broers...dat klopt alleen qua achtergrond.

Miss Montigny is een stuk lichter.

Een soort van Waalse Billy Elliot.

Camerawerk en acteerwerk zijn helemaal top, plot is aardig en lief, maar toegeven de film kabbelt aangenaam door (al kan ik me voorstellen dat de meeste mannen halverwege gaan zappen).

Dit is het verhaal van al die meiden die zo graag Miss Heideweek of Miss Veenendaal willen worden.

En daar zit iets diep tragisch in.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 1967 stemmen

De film is wel aangenaam en duurt ook niet te lang, maar het verhaal kon me niet bepaald raken. Ik had eigenlijk ook totaal niet het gevoel dat het om een arm gezin ging. Het verhaal gaat rustig door, maar ik had niet bepaald het gevoel dat ik deze film echt wou uitkijken. Ik heb het toch gedaan omdat er voor de rest geen barst op tv te zien was. Ik heb er geen spijt van, maar ik wil deze film beslist nooit meer zien na deze kijkbeurt.

avatar van Valparaiso

Valparaiso

dat de meeste mannen halverwege gaan zappen

Valt best mee hoor, ik kon deze film gemakkelijk uitkijken.

Een leuke 20 jarige meid die ervan droomt om een eigen schoonheidssalon te openen. Haar moeder, teleurgesteld in haar eigen leven, gaat bijna tot het uiterste om haar dochter te laten slagen. In het begin lijkt het allemaal wat voorspelbaar te worden maar verderop in de film volgen er toch flink dramatische wendingen.

Camerawerk en acteerwerk zijn helemaal top,

Helemaal mee eens, het maakt de film beslist de moeite waard.

***1/2

avatar van narva77

narva77 (crew films)

JTV-kijker schreef:

3* geven (een ruime voldoende), en dan tóch zeggen dat je hem nóóit meer hoeft te zien?

Aardige film wel. Soortgelijke thematiek als in bv. "Shouf Shouf Habibi" en "Bend It Like Beckham" (althans, wat betreft die Moslima dan).

Geeft een mooi beeld van het ooit zo welvarende Charleroi en omgeving.

avatar van nadrin

nadrin

wendyvortex schreef:

B

(al kan ik me voorstellen dat de meeste mannen halverwege gaan zappen).

absoluut niet Wendyvortex

Een pareltje echt graag gezien deze film.

Mooi sociaal drama met veel nostalgie en verloren dromen.

Het besef dat het leven voorbij is gegleden en dat de tijd om dromen te realiseren weg is.

Met veel reflectie naar de jonge Sandrine.

Het schitterende gevoelige en intimistisch lied van Axelle Red gaven de belevenis van Sandrine extra emotie.

Sophie Quinton speelde haar rol overtuigend.

avatar van 93.9

93.9

Prima film. Verdient meer aandacht, zeker nu ie op tv is geweest...

avatar van loer

loer

Inderdaad een hele mooie film in een troosteloze Bourinage. De somberheid (Sambre) komt je tegemoet. Sandrine weet ook niet meer wat te doen...