• 9.218.803 stemmen

L'Assassino... È al Telefono (1972)

Horror / Thriller | 105 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titels: Moordenaar aan de Telefoon / Scenes from a Murder / The Killer Is on the Phone

Oorsprong: Italië / België

Geregisseerd door: Alberto De Martino

Met onder meer: Telly Savalas, Anne Heywood en Willeke van Ammelrooy

Releasedatum: 17 april 1975

Plot L'Assassino... È al Telefono

Een vrouw wordt gestalkt door de man die haar echtgenoot vijf jaar geleden heeft vermoord. Deze moordenaar wil alle bewijzen uit zijn verleden wissen, dus ook deze vrouw. Zij kan echter weinig van de daad, en dus ook de moordenaar, herinneren omdat zij sindsdien last heeft van geheugenverlies.

logo tmdbimage

avatar van Wouter

Met Willeke. Iemand een dvd gevonden?

avatar van Quentin

Quentin

Ook met Serge-Henri Valcke, helaas geen fatsoenlijke DVD. Vind enkel een slechte VHS-rip.

avatar van Querelle

Querelle

Ingewikkeld plot en interessante, "geloofwaardige" manier waarop geheugenverlies wordt getoond. Helaas heeft te slotscene te leiden onder oninteressante motieven van één personage en is het hier en daar net iets te langdradig.

Maar alles bij elkaar genomen is dit toch wel een sfeervol mysterie, met mooie beelden van Brugge en redelijke acteurs.

avatar van Noodless

Noodless

Middelmatige film die zoals mijn voorganger hier al vernoemde interessant blijft door het verhaal rond geheugenverlies dat op een aanvaardbare manier wordt gebracht aan de kijker. Daardoor soms wel een beetje complex en langdradig om te volgen want je krijgt als kijker weinig grip op het hele verhaal door de opeenstapeling van wisselvallige geheugensprongen van het hoofdpersonage en de manier hoe ze met anderen omgaat. Daarbij is inderdaad de slotscène niet zo bevredigend door de motieven van één bepaalde personage. Ook de moorden vallen tegen. Beetje soft. Conclusie : een sfeervol mysterie dat voldoende interessant blijft tot het einde, maar een goed slot, spanning en degelijke kills ontbreken. 6/10

avatar van goongumpa

goongumpa

Middelmatige giallo die vooral memorabel is door de Belgische locaties. Naast plekjes in Brugge en Oostende, kon ik ook enkele plekjes in het Brusselse spotten die ik goed ken: de Muntschouwburg en het Kasteel van Gaasbeek. Aan het script schort het een en het ander, maar het acteerwerk is in orde: Heywood doet het naar behoren, Van Ammelrooy is oké en Savalas moet niet veel doen om cool te zijn. Camerawerk van Aristide Massaccesi aka Joe D'Amato is prima. 3*