• 9.218.737 stemmen

Geregisseerd door: Laurence Malkin

Met onder meer: Laurence Fishburne, Ryan Phillippe en Colm Meaney

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

Plot Five Fingers

"What price would you pay for freedom?"

Het verhaal van de idealistische Nederlandse pianist Martijn (Ryan Philippe) die op verzoek van zijn vriendin naar Marokko reist om een voedselprogramma te starten voor kinderen. Kort nadat hij zijn Britse gids Gavin (Colm Meany) heeft ontmoet, worden de twee ontvoerd door terroristen. Ze worden geblinddoekt en met riemen vastgebonden aan stoelen wakker in een verlaten warenhuis. De ontvoerders, geleid door Ahmat, (Laurence Fishburne) zijn sceptisch over Martijn’s altruistische motieven. Wat volgt is een ondervraging die verhevigt met iedere ruwe vraag en ieder hard antwoord.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Sorry hoor,

Maar ryan phillipe goed acteren?!?!?

Waardeloze prestatie vind ik, als je als acteur een buitenlander moet spelen dan verdiep je je toch op z'n minst in de uitspraak??? Belachelijke uitspraak dus van die knakker. De enige die ik geloofwaardig vind optreden is Laurence fishburn.

Het verhaal op zich is aardig, het word eigenlijk alleen verpest door phillipe helaas.

Jammer, jammer, jammer.

avatar van stevo21

stevo21

wat een slappe film was dit zeg.

Boeide totaal niet. Zeer slecht acteer werk, slechte uitspraken. Voorspelbaar en slap verhaal.

Wel wat meer van verwacht

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Amerikanen die Nederlanders spelen is ronduit lachwekkend. Je moet echt uit Nederland (of België ofzo) komen, wil je goed Nederlands spreken. Anders zal je het altijd met een lachwekkend accent spreken (en bovendien onverstaanbaar). Audrey Hepburn lukte het wel (in Roman Holiday). Toch las ik op IMDb dat Ryan Phillippe het niet echt "geslaagd" deed.

avatar van Quentin

Quentin

Audrey Hepburn heeft dan ook in Nederland gewoond.

avatar van marion22

marion22

Aardige thriller. Niet sterk qua verhaal en acteren maar het eind is super daarom toch nog een 2.5*

avatar van LeeGer

LeeGer

Bij de tussenstukjes van Nederland miste ik nog de typische beelden van tulpen, klompen, delfts blauw en koffieshops. Beetje 't doorsnee toeristisch Nederland wat ze lieten zien. Verder niet echt interessante film.
Snap ook de titel niet aangezien niet alle vijf vingers worden geamputeerd.

avatar van NeoTheXerox

NeoTheXerox

Een film met heel veel raadsels echt.....ik snap er niet veel van, kan aan mij liggen! Wie het wel snapt moet het mij maar eens uitleggen

avatar van markie1978

markie1978

Volgens mij zag ik de kust in zoutelande. Verder was de film niet erg ingewikkeld. Snap de mensen niet dat deze film ingewikkeld is.

avatar van Sutherland

Sutherland

Hmm...jammer! Ik vond de film eigenlijk een beetje saai. De film speelt zich veelal af op 1 locatie en dat ging me een beetje tegenstaan. Verder vond ik dat er weinig gebeurde, en totaal geen spanning..Jammer!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

leuk verhaal, ze hadden er iets meer centjes tegenaan moeten gooien. en die nederlandse actrice.... niet meer doen. ze deed een beetje over de top.

net wat ik zei, had een goede film kunnen wezen.

avatar van kimmetje194

kimmetje194

Gaaf verhaal, veel op 1 plaats. Veel dialogen en af en toe een afgehakt vingertje. Het eind is erg verrassend. Alleen irritant om een Amerikaan Nederlands te horen praten die een rasechte Hollander moet voorstellen. 3,5 *

avatar van danny4826

danny4826

oke oke

jullie vinden het irritant dat een amerikaan een hollander speelt. Maar als je daar nou eens langs kijkt en kijkt naar het verhaal

avatar van danny4826

danny4826

ik vind het wel goed gespeelt hoe ryan egt volhoudt dat hij onschuldig is. Het is heel knap

avatar van illogical

illogical

'Five fingers' bleef mij de hele film wel boeien.

En zoals hier ook al gezegd is, is het accent van Philippe echt dramatisch.

Hier had hij zeker weten wel beter op kunnen oefenen.

Sommige woordjes als 'jezus' en 'dankjewel' kwamen er nog wel goed uit maar toen 'stom kutwijf' eruit kwam, was dat toch wel erg lachwekkend.

Uiteindelijk was ik toch wel verbaasd over het einde.

Toch wel erg goed bedacht.

Ik geef 'Five fingers' 3 sterren.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Five fingers..... na een dikke 50 minuten trok ik het niet meer. Zeer langdradig en futloos. Het accent van Philippe stoorde me geeneens zo, ware het niet dat de flashback scenes van Meneer in de Duinen etc, behoorlijk irritand waren, en de film onnodig onderbraken.

Five Fingers krijgt van mij amper een halve vinger.

avatar van pauloootje

pauloootje

Wat een saaie film vond ik dit zeg!

In het begin dacht ik nog heel even dat het wel een spannende film zou worden, maar dus niet

Erg langdradig en dat voor 84 minuten.

Wel vond ik apart dat dat ryan in het begin van de film probeerde wat gebrekkig engels met accent te spreken, maar later in de film sprak hij weer vloeiend engels.

Laurence precies hetzelfde.

Nee, dit is zo'n film die ik nooit meer in mijn leven voor de 2e keer ga zien.

avatar van Van Nunen

Van Nunen

Ik lees nu pas dat het echt Ryan Philippe en Laurence Fishburne zijn die in de film meespelen.

Ik dacht al de hele tijd dat ze goeie lookalikes hadden gevonden voor deze baggerzooi.

Wat doen die 2 in zo'n troep?

illogical schreef:

En zoals hier ook al gezegd is, is het accent van Philippe echt dramatisch.

Alles was een drama..

1* btw

avatar van Van Nunen

Van Nunen

Hoe kunnen mensen hier 5* voor geven?

Dan vraag ik me echt af wat je hier voor overtuigende redenen bij kunt hebben.

Smaken verschillen, maar kunnen die verschillen echt zo bizar groot zijn dat je hier een meesterwerk in ziet??

Blijkbaar wel...

avatar van jeroenATA

jeroenATA

Goede verwachtingen heeft deze film niet waargemaakt. Het nep-Nederlandse geacteer was mateloos irritant. Spreek dan gewoon Engels. In deze film ontbrak het ook aan enige vorm van spanning. Jammer, maar niet meer dan 2*.

avatar van aleksa

aleksa

Het verhaal sloeg totaal nergens op en bovendien waren de acteurs ook nog es slecht bezig. De flashbacks waren super irritant

De accenten van de acteurs waren een lachertje, ik had het niet meer toen ik Fishburne arabisch hoorde praten.

Dat is net zoiets als James Bond laten spelen door Jean Freno.

Een 1

avatar van MovieArt

MovieArt

goed verhaal.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Prima verhaal en mooie begin scene in Middelburg en Zoutelande. Het acteerwerk heb ik me niet aan gestoord; dat het Nederlands niet goed klinkt is niet zo belangrijk. Het Arabisch van Fishburne is waarschijnlijk ook niet echt goed, maar daar let niemand op. Verrassende plotwending op het einde maakt samen 3***.

avatar van M.Nieuweboer

M.Nieuweboer

Zeldzaam slechte film uit 2006. Schakers gebruiken al zo'n tien jaar digitale klokken en geen analoge klokken. Dat is juist voor het idee uit deze film belangrijk. Op een analoge schaakklok zit namelijk geen secondewijzer. Fishburn kan dus onmogelijk weten, wanneer hij moet beginnen af te tellen. Bovendien, vlak voordat hij begint af te tellen, is duidelijk te zien, dat Martijn nog 3 minuten over heeft. Vlak daarna begreep ik, wat de titel Vijf Vingers betekende. Dat was voor mijn vriendin en mij het sein om iets nuttigers te gaan doen: slapen.

Later heb ik begrepen, dat er een "interessante", "onverwachte" wending is aan het eind. Het kostte me geen drie seconden om te raden, welke dat was.

Zie liever Hard Candy, als je van dit genre houdt.

Omdat schaken in deze film zo belangrijk is, eindig ik met Tony Miles te citeren: Utter Crap.

avatar van VS60*

VS60*

Dit is een film die het veel verder had kunnen schoppen. Het verhaal is goed; daar valt niet echt iets over te klagen naar mijn mening. Realistisch, vasthoudend, leuke wentelingen in het verhaal en het karakter Martijn met een leuke verassing. Het geen waar deze film bij mij grote minpunten scoort zijn de acteurs en het lage niveau van acteren. Vooral de hoofdrol-speler Martijn, Ryan Phillippe, vond ik zéér, zéér tegenvallen. Voor mij bedorf dit de aantrekkelijkheid van deze film.

Met wat meer budget en vanzelfsprekend dus een manier om betere acteurs tevreden te kunnen stellen om aan de film mee te doen, zou het voor mij een goed aantal punten waard zijn. Helaas 'vergooien' de acteurs het bij deze film om van mijn kant een hoog cijfer te krijgen.

Goed verhaal maar slecht geacteerd (en naar mijn mening storend).

Stoor jij je niet aan slecht acteer-werk, dan is dit zeer zeker een aanrader! Helaas moet hij het van mij met een 3* doen welke op het randje stond een 3,5* te zijn. Het had, met de juiste cast en acteurs, een 4* of hoger kunnen zijn.

avatar van *Joly*

*Joly*

Goeie film maar een beetje ingewikkeld en het einde sloeg nergens op wel grappig dat Ryan Phillippe dank u wel zij in het nederlands

avatar van VS60*

VS60*

Bij nader inzien alsnog verlaagd tot 2,5*

Voor de rest blijft mijn mening over deze film ongewijzigd.

avatar van danny61

danny61

Ik vond het eigenlijk een redelijk goeie film.

Spijtig was er van spanning niet veel te merken.

Het verhaal op zijn eigen was niet slecht ,maar was toch wat langdradig.

Het einde van de film was dan weer heel verrassend .

Ik geef 3 op 5

avatar van papaEd

papaEd

*Joly* schreef:

idd ik snapte het einde ook niet toch een 3.5*

avatar van kleez

kleez

Nét gezien!! En... whohow, wat een einde totaal NIET verwacht!!

Leuk begin ook in Nederland, en dat hij een beetje (slecht) nederlands spreekt is top!! Ik vond de film heel aardig om te zien

en krijgt van mij zeker 3,5* !!

Een aanrader, hier en daar spannend en tja... het einde is echt

verassend .

avatar van raymon

raymon

goed script, redelijk tot goed geacteerd. En soms spannend.

Het ging alleen mis toen de Amerikanen Nederlands probeerde te praten. Echt fout. Wat ik ook gek vond in het begin van de film was het gesprek over Amsterdam. Word Amsterdam zo gezien in het buitenland??

Een ding is zeker deze film is veel beter dan de vorige film van laurence Malkin, Soul Assasin.

Goeie film, leuk voor een zondagavond 3,5***