Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Laurence Fishburne, Ryan Phillippe en Colm Meaney
Gesproken taal: Engels en Tsjechisch
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Five Fingers
"What price would you pay for freedom?"
Het verhaal van de idealistische Nederlandse pianist Martijn (Ryan Philippe) die op verzoek van zijn vriendin naar Marokko reist om een voedselprogramma te starten voor kinderen. Kort nadat hij zijn Britse gids Gavin (Colm Meany) heeft ontmoet, worden de twee ontvoerd door terroristen. Ze worden geblinddoekt en met riemen vastgebonden aan stoelen wakker in een verlaten warenhuis. De ontvoerders, geleid door Ahmat, (Laurence Fishburne) zijn sceptisch over Martijn’s altruistische motieven. Wat volgt is een ondervraging die verhevigt met iedere ruwe vraag en ieder hard antwoord.

DragQueen
Zeer aardige film, met een goed bedacht verhaal. het acteerwerk is van een degelijk niveau. phillippe had wel wat beter nederlands kunnen leren naar mijn inziens, maar acteert goed. fishburne vertolkte zijn rol ook prima. het einde was voor mij verder best verrassend te noemen. dat zag ik echt niet aankomen. prima kijkvoer deze film. 3 sterren.

Gerritj
Ik heb mij tijdens deze film zitten verbijten. Van ellende omdat die vingers werden verwijderd. Ik speel ook piano (zeer amateuristisch) maar toch. En dan te bedenken dat je vingers worden afgehakt etc.
En dat die Amerikanen slecht nederlands spreken, ja en??? Dat heeft verder niets met het verhaal en het acteren te maken.
Ik vond het een spannende film, goede acteurs met een verrassende wending aan het eind.
3.5

Mwah. Het blijft altijd lastig om films spannend te houden, die zich in z'n geheel, of zoals hier grotendeels op dezelfde locatie afspelen. Met iemand als Fisherburne weet je altijd wel dat je goeie boter in de kuip hebt, maar hij komt een beetje flauw en mat over, wat grotendeels aan de regie van Malkin zal liggen.
Phillipe idem dito; genoot enorm van hem in Gosford Park, maar stond daar ook onder de regie van Robert Altman, niet zo maar de eerste de beste. Nou is Phillipe wel een minder acteur als Fisherburne, maar verder dan 5 keer zeer indrukwekkend schreeuwen kwam het niet echt.
De film oogt het meerendeel meer als een toneelstuk, dan als een echte film. Om het spannend te maken is er wel het één en ander met de misc en scene gedaan, maar écht spannend wordt het hierdoor helaas nooit.
Mocht Malkin ooit eens een écht fatsoenlijk script onder handen krijgen (en ik raad hem aan dit uit te besteden) dan voorzie ik wel iets goeds. Five Fingers, is stukken degelijker en interessanter dan Soul Assasin, maar het ietwat saaie script en de makke acteurs doen toch zorgen voor een matige voldoende.

nightbreed
Niet veel bijzonders, een film die je snel weer zult vergeten.
Het acteerwerk is niet om over naar huis te schrijven.
Ook het script is geen reden om de bel te luiden.
Al met al een hele krappe voldoende.

king01
Goeiemiddag zeg, wat is dit een slechte film. Na 5 minuten wou ik hem al uitzetten. Verdiend lager dan een halve ster.

Erwinner
Begrijp niet dat mensen hier snel op afhaken. Het is een prima film en anders als anders. Daarnaast met een geniaal einde! Of i.i.g erg grappig!

jaspertje3
Inderdaad prima budget film met een verassend einde. Blijft ook redelijk spannend en je wilt echt weten hoe het verhaal gaat aflopen.

JDSsmetje
Vermakelijke en spannende thriller die ook onvoorspelbaar en clichéarm is.

macrobody
Verrassend goeie film! Acteren was van hoog niveau en super intens. Leuk om wat opnames te zien van de duinen en het strand waar ik opgegroeid ben. Het verhaal blijft boeien en zeker als je op de hoogte bent van hoe de amerikaanse politiek en het bedrijfsleven tekeer gaan in de wereld. De aftiteling eindigt met: "the events, characters and firms depicted in this motion picture are fictitious. Any similarity to actual persons, living or dead, or to actual firms is purely coincidental".
Reken er maar niet op dat het fictief is. Dit verhaal is dichter bij de waarheid dan je zou verwachten.

narva77 (crew films)
Als het goed is, zit er een scene in de film, waarin Ryan Phillippe over de Markt in Middelburg fietst, met als achtergrond ons mooie stadhuis, en met Touriya Haoud achterop
Helaas, die scene hebben ze er uit gelaten. Wél zie je Ryan Phillippe fietsen over het Abdijplein. Erg leuk om Middelburg en de duinen bij Zoudelande en/of Dishoek te zien in een film!
Mooi shot ook trouwens zwevend over het Kanaal door Walcheren.
Heeft wel wat voeten in aarde gehad begreep ik, vooral om het kanaal af te sluiten voor verkeer i.v.m. de opnames.

Opportunist187
Toch nog een aardige film door het einde van de film,maar wel saai om 70 minuten naar een zelfde decor te kijken..

DonOswaldo
- 1931 stemmen
Voor sommigen misschien saai, maar ik vond het toch zeker goed.
Plot mag er best wezen en de onvoorspelbaarheid zorgt dat het boeiend blijft.
Sowieso fijn om te zien hoe ze het met een cast van 6 (?) mensen en voornamelijk 1 locatie het toch boeiend weten te houden imo.
Ryan Phillippe z'n accent is even wennen, verder wel hilarisch om hem in het Nederlands te horen schelden. Laurence Fishburne z'n accent zit meteen goed. Acteerprestaties van allemaal zeker niet slecht.
Best goed. 4*

Elineloves
Ik vond het totaal niet storend dat er zo'n kleine cast was en het verhaal zich grotendeels op één plek afspeelt. Verhaal is spannend en onderhoudend genoeg en het zet je aan het denken hoe 't nou precies zit. Het einde verraste me dan ook totaal. Lekker weird. Betrapte mezelf er telkens op dat ik de waarheid wou achterhalen en de film wou begrijpen, maar helaas zat ik op 't einde van de film nog helemaal flabbergasted en had ik nog geen antwoorden. Redelijk psychologisch dramafilmpje.

KillahHillah
idd ik snapte het einde ook niet toch een 3.5*
Ik vond het geen hoogvlieger, maar zeker de moeite waard. Over de accenten hoef je niet eens te discussiëren, want dat was gewoon van belabberd niveau. Wat ik dan niet snap is hoe dit een ingewikkelde film kan zijn en het einde onbegrijpbaar??? Het is toch duidelijk dat Martijn inderdaad onderdeel was van een Nederlandse terroristische cel en het een opgezette operatie van de CIA was om hem de overige namen van deze cel te ontfutselen. Zie de duidelijke verwijzing op het einde naar het Vrijheidsbeeld, om aan te tonen dat alles zich gewoon in Amerika heeft afgespeeld.

perceived
Aardig.
Verhaal is goed, de uitvoering wat minder. Ondanks de korte speelduur vond ik veel scenes aan de langdradige kant en het acteerwerk was nogal statisch. 5/10*

blitzz
Verrassende film. Goed verhaal met onvoorspelbare wending.
Ook leuk om beelden van Middelburg en de Nederlandse kust en duinlandschap te zien.

narva77 (crew films)
Verrassende film. Goed verhaal met onvoorspelbare wending.

gauke
Een psychologische dramathriller onder het mom dat ieder verkeerd antwoord je een vinger kost, herbergde een actueel thema uit de hedendaagse politiek: cultureel onderscheid tussen oost en west. De regisseur probeerde door 'n intense ondervraging- of verhoortechniek spanning op te bouwen, maar is daar niet geheel in geslaagd. Bovendien werkte het merkwaardige vreemde einde teleurstellend. De cast was uitstekend.

K. V.
Deze film eens geprobeerd en het was niet mis. Je moet er wel een beetje inkomen, want het is niet echt een typisch verhaal. Maar uiteindelijk wist het me wel te boeien, omdat je toch niet echt weet hoe de vork in de steel zit. Het einde was wel verrassend.
De cast deed het niet slecht, alleen jammer dat Ryan Phillippe soms wisselt tussen een soort Nederlands en Engels.
Ondanks dat de film zich grotendeels op één locatie afspeelt stoorde het me zeker niet.
'k vond hem wel eens het bekijken waard.

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Historische documentaireserie 'Voices of Liberation' is nog maar kort te zien op Netflix
Social media
- Registreer |