The Marksman (2005)
Gesproken taal: Engels en Portugees
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Marksman
Een groep soldaten van de U.S. Special Forces onder leiding van Painter (Wesley Snipes) moet rebellen tegenhouden die een kerncentrale van de Russen ingenomen hebben.

merijn82
- 1920 berichten
In dat geval kun je beter je tijd gebruiken om naar de videotheek te lopen en een andere film te halen.
Of een leven buiten filmkijken om gaan zoeken

DeCol
Niet geweldig. Wel eens leuk om te kijken. Waar ik me zwaar aan stoorde waren de neppe explosies van de vliegtuigen in de lucht.

Leland Palmer
Heb deze eens op dvd gekregen, half uurtje gezien en weer uitgedrukt.......niet veel soeps.

nightbreed
Haha, als je het verhaal had gelezen en had gekeken wie er de hoofdrol speelt had je al kunnen raden dat dit niet veel soeps kon zijn.
Ik vond het verhaal erg lachwekkend.

Leland Palmer
Haha, als je het vahaal had gelezen en had gekeken wie er de hoofdrol speelt had je al kunnen raden dat dit niet veel soeps kon zijn.
Ik vond het verhaal erg lachwekkend.
Precies! Jammer dat ook Snipes zijn beste periode gehad heeft.......

nightbreed
vahaal = verhaal (typefoutje...bedankt )
Ach ja er zijn genoeg nieuwe en betere acteurs en neem het maar van mij aan dat hij geld zat heeft

murtcelP
Slecht film. Hoop fouten en ongeloofwaardigheden, daarbij werd het ook nog 's saai na een tijdje, zodat ik het einde gemist heb omdat ik m'n ogen ff niet meer open kon houden...

Captain Pervert
- 2063 stemmen
Best aardige B-film, die helaas een B-sfeertje heeft waardoor je de film niet echt serieus neemt. Misschien ligt het aan kleurgebruik, misschien aan de regie, maar het is wel jammer, want het uitgangspunt is - hoewel standaard - best leuk. Beetje jammer alleen dat volgens deze film de Russen beschikken over F16's, getuige het luchtgevect met de F14 Tomcat.
2.5 sterren

aideb37
is best wel een aardige film, en jammer dat er zoveel mensen WESLEY SNIPES niet goed vinden,ik vind hem niet slecht

Gerritj
Ja, de reacties waren nogal negatief over deze film.
In de eerste fase dacht ik het valt mij best mee. Maar na een half uur was het afgelopen met de pret. Wat een domme film.
Schieten met mitrailleurs op die arme Wesley en neimand kan hem raken.
Na bevrijding van zijn team heeft iedereen weer wapens!!???
Nee, dit is echt slecht.

dvd-me
Vond hem nogal saai.... Maar ik kan me er ook niet alles tot in de details in herrineren.

Wesley Snipes is de laatste jaren steeds meer afgezakt naar de B-films. The Marksman is zo'n film die de bios destijds niet haalde en als je de film ziet is het niet verwonderlijk waarom deze film daar niet in slaagde, want het is gewoon een zeer beroerde film. The Marksman mist eigenlijk alles wat nodig is om een goede film te zijn. De film is niet spannend, de acteerprestaties zijn matig tot slecht, die actie valt tegen en ook de effecten zien er niet altijd even goed uit. Ook Wesley Snipes komt niet echt overtuigend uit de verf en hij heeft weer zijn best gedaan om zop min mogelijk te praten in deze film, zo lijkt het wel. Zelfs als je fan bent van Snipes is dit gewoon ronduit slecht te noemen.

Masterkeeltie
het is niet zo'n slechte film hoor!..
kom op zeg de actie was sommige momenten echt wel lekker..
het was echt geen topfilm maar hij keek wel lekker weg.
3.0

Toevallig zag ik deze voorbij komen op Moviemeter omdat hij vandaag op tv was. Ik heb hem enkele jaren terug eens gezien en het stelde niks voor. B plot, B acteurs, B niveau uitwerking. Van dit soort films zijn er nog 100.000. Geen aanrader dus.

Joepos
Och Och Och wat een bedroevende film!
Dat moment dat die 2 van het leger die straaljager willen lenen van de bevelhebber op dat vliegdekschip: "why should I give you an F16" "because I know the terrain" "well, fair enough" hahahahaha de tranen schieten weer in mijn ogen........

gauke
Middelmatige actiefilm met een matig verhaal en volgens mij gemaakt zonder enige inspiratie. Aan het eind wordt het wel spannend maar de weg en de actie daar naartoe zijn uiterst traag. Wesley Snipes speelt ver onder zijn kunnen.

Tarkus
Redelijk, maar zeer voorspelbare actiefilm.
De actiescènes met de vliegtuigen waren wel leuk om zien, maar verder is er niet veel bijzonder aan deze film.

Drifter
Redelijke actiefilm, en de amerikanen zijn de redders van de wereld en heel goed.

Minotaures
Typische no-brainer actiefilm. Een type film dat je kiest puur voor tijdverdrijf, verder niet.
De film bevat een simpele verhaal waar ze wel het één en ander uit hebben gehaald. Het gaat over een oude kerncentrale dat onder de leiding van een rebellendivisie komt te staan. Hun hebben bepaalde plannen mee en hebben Amerikaanse wetenschappers gegijzeld. Dit is een reden om een elite eenheid militaire onder leiding van Painter te sturen om ze te bevrijden en het centrale als doelwit markeren voor een luchtaanval. Alleen klopt het hele reddingsactie niet.
De personages bestaan voornamelijk uit de militairen van Rusland en Amerika. Rusland wordt natuurlijk in de schaduw gezet en Amerika als 'redders van de wereld'. Painter is een stille veteraan van meerdere missie's. Zijn team bestaan uit een groep jonge, maar ervaren soldaten. Snipes en zijn team zijn uiteraard immuun voor kogels... De rebellen bestaan voornamelijk uit schietschijven. Daarnaast heb je nog andere beelden van leidinggevenden en offcieren die het gehele missie vanaf hun commandocentrum volgen.
De actie hierin is over het algemeen wel te doen. Er zijn wel zat beelden waar het van andere opnames is geplukt of dat het er belabberd uitziet. Beter had ik bij zo'n B-film ook niet verwacht. Maar de meeste schietscènes zien er prima uit en het kan zelfs wat onvoorspelbaar zijn (met wat verraders en twists). De locatie ziet er wel prima uit, het gehele gebied rond de kerncentrale is duidelijk op beeld; verlaten gebouwen. En het centrale zelf ziet er ook aardig uit. De uitrusting van de Amerikanen zijn ook netjes en professioneel. De rebellen zijn de standaard type kleding en wapens; een AK-47 en een bivakmuts. Wel bezitten ze over enkele pantservoertuigen zoals een T-72 tank en enkele BTR's.
De dialogen zijn soms erg slecht en de meeste 'acteurs' zijn slecht. Acteerwerk hier is matig tot slecht. Soms is de film ook raar, zoals bij het begin met dat kleine meisje... De speelduur van zo'n 85 minuten gaan best snel voorbij. Gelukkig geen lange zit.
Geen aanrader, al komt Snipes en een hoop actie in voor.

schram101
Matig Snipes vehikel dat vooral op het gebied van de actie faalt. Het wordt allemaal maar beroerd in beeld gebracht en het wordt ook nergens spannend. De locaties zijn nog vrij aardig maar de personages zijn natuurlijk van bordkarton. Nu is het beroerde acteerwerk is nog tot daar aan toe, maar van Snipes zelf had ik toch wel iets meer verwacht. Zijn actie bestaat voornamelijk uit vuurgevechten en nergens mag hij een Tsjetsjeen met zijn blote handen koud maken. Jammer.

Lebarron
The Marksman gaat over een Rangerseenheid onder leiding van Painter(Snipes) die moeten voorkomen dat Tsjetsjeense rebellen een kerncentrale heropstarten. Painter en zijn team hebben maar een bepaalde tijd om de klus te klaren anders laat het Pentagon de centrale platgooien met een nuke. Echter wanneer zijn team gevangengenomen, Painter uitgezonderd, wordt vermoed hij dat er van hogerhand een mol in het spel is. Painter moet nu in zijn eentje zijn team bevrijden, de klus klaren en zorgen dat hij uit handen van de vijand blijft.
Waar ging het mis met Wesley Snipes? Dat is een vraag die ik me stelde toen ik deze film zat te kijken. De man kan best behoorlijk acteren, vooral schurken, dat toonde hij in New Jack City en Demolition Man. Hij heeft niet zoals Carl Weathers een te serieuze uitstraling maar gewoon een stoere kop en voldoende martial arts kennis om het er goed uit te laten zien. Snipes wisselt echter al zijn gehele carrière goede films met matige af. Dit is een matige uit het oeuvre van Snipes. Hij kon me voldoende boeien om hem uit te zien maar echt top was het niet. Wel leuk om Emma Samms, bekend geworden als Fallon uit Dynasty, weer eens te zien maar ook zij kon de film niet beter maken.
The Marksman is geen briljante film maar biedt net voldoende dat je hem niet uitzet. Ondermaats dus en daarom 2* volgens The Lebarron Grading Standard.

frans123
Wat een actie knaller..!! En zo echt en geloofwaardig!! En wat een rol zet die Snipes neer...2 Oskarren voor die man..
Wacht...ik kijk hem nog een keer...

blondiefilmfreak
Tja wel uitgekeken.had minimaal wel 10 minuut korter mogen zijn.spannend ....nee,verhaal kruipt wat voort.en toch is het ook weer niet zo slecht om na een half uur de film te stoppen.Eigenlijk is het best wel knap om zo,n saaie film te maken,en tussen door toch de boel plat te bombarderen.eigenlijk alleen voor de die hard fans.

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

Voormalig kindster Sophie Nyweide (24) dood aangetroffen

Resurrection