• 9.218.841 stemmen

Geregisseerd door: Stefen Fangmeier

Met onder meer: Jeremy Irons en Robert Carlyle

Releasedatum: 14 december 2006

Plot Eragon

"As darkness falls, the last dragon will choose its rider."

Wanneer Eragon een glimmende blauwe steen vindt, denkt hij het geluk op zijn hand te hebben; misschien kan hij hiermee eten voor zijn familie kopen. Maar wanneer de steen een draak laat verschijnen, realiseert hij zich dat hij een schat heeft gevonden, die wel eens net zo oud kan zijn als het Koninkrijk. Van de een op de andere dag is zijn leven compleet veranderd en wordt hem een eeuwenoud geheim toevertrouwd. Met een zwaard en de raadgeving van Brom die hem moet beschermen, moeten Eragon en de draak een koning met duistere krachten zien te stoppen voordat hij het Koninkrijk in gevaar brengt. Kan Eragon de kracht van de legendarische Drakenridders op zich nemen? Het lot van het gehele koninkrijk ligt in zijn handen...

avatar van Riddick

Riddick

Deze ga ik zeker kijken. Ik heb de boeken overigens niet gelezen, maar dat ben ik nu wel van plan. LOTR vond ik ook geweldig (niet voor niks op mijn nr.1). Dus ik denk dat ik mij hier ook er mee ga vermaken, kan er niet op wachten.

avatar van lotjuh44

lotjuh44

weet iemand of er al een 3e deel is van de eragon serie?

en hoe oud moet je zijn om in de film te komen?

avatar van Martin Van K

Martin Van K

het derde boek is nog niet uit: gepland voor 2007.

Ik heb net het eerste deel gelezen en ik vond het wel ok. Naar de verfilming kijk ik niet echt uit: het zal, vrees ik, veel van mijn visie verpesten.

avatar van notanaddict

notanaddict

Ik ben in ieder geval benieuwd. December is 1 van de leukste maanden om naar de film te gaan.

grovonion

Net de trailer op tv gezien. Wat een LotR ripp-off! Een aantal scenes lijken zo gestolen uit de LotR-trilogie. Vooral visueel (bv.gevechtscenes) lijkt het er wel erg op.

avatar van titia

titia

Heb ook een poster gezien die een regelrechte kopie van LOTR is. kan 'm op 't net zo gauw niet vinden

avatar van Tom Savini

Tom Savini

Deze film lijkt mij supergaaf! Het verhaal is heel anders dan LOTR! Lees het boek (ben ik in bezig) of ga de film zien in de bioscoop en oordeel dan pas.

Weet iemand wie de stem van de draak Saphira doet?

Tom Savini schreef:

De film ga ik hoedanook kijken, ik laat geen kans liggen om een fantasy film te zien. Zelfs de draak van Narnia heb ik gezien. Maar feit is wel dat de trailer meer dan een hint geeft dat de visuele aspecten zeer sterk van LotR zijn geleend.

titia schreef:

De poster die hierboven staat lijkt dan weer eerder op een Harry Potter affiche

avatar van swankel

swankel

Dit lijkt mij best een stomme film.

swankel schreef:

Dit lijkt mij best een stomme film.

Bedankt voor je goed beredeneerde, onderbouwde bemerking. Zeer hulpzaam, lijkt me

avatar van Funeral

Funeral

dit word mij eerste bericht^^ sorry als ik wat fout zegt.

ik ben echt gek op Fantasy/SF films! tegenwordig hebben ze dat niet zo veel van. ze moeten echt meer van zulk film maken. action en dat soort film kan je ook wel zien in et echt maar Fantasy/SF zijn gewoon iets waar je in et echt niet tegen kan komen.. dus die film ga ik zeker zien in bios!

avatar van FixX

FixX

er word gezecht dat deze film LOTR voorbij streeft

dan ben ik zeer benieuwd in dec of dat ook zal gebeuren

al om al fantasy daar ben ik dol op

avatar van MarkFish

MarkFish

Dit heeft wel de potentie om een groots, meeslepend verhaal a la LOTR te zijn. Tis afwachten met deze regisseur. Dit is de enige film van hem die in databse staat. Goede acteurs in ieder geval, maar het is afwachten of die jonge hoofdrolspeler (dat zal dan Hounsou zijn) zo'n grote rol aankan.

avatar van MarkFish

MarkFish

Oh nee dat is Edward Seelers, maar goed. Robert Carlyle, Rachel Weisz en de zangeres Joss Stone spelen er ook nog in. Ben benieuwd.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Het probleem met hoge verwachtingen is dat de film eerder lijkt tegen te vallen, dan wanneer je geen verwachtingen van de film had.

Ik ken het boek niet, maar deze film lijkt me interessant

Slater (crew films & series)

Het boek is geweldig, maar Eragon is nu al totaal slecht gecast (alleen gebasseerd op 'looks') en dat verpest het wel al een beetje, maar het is oud nieuws wat betreft verfilmingen van boeken....of was dat nou remakes?

avatar van glem

glem

jah deze film lijkt me ook wel geweldig ik ga hem ook cker kijken weet alleen nog niet wat ik er van kan verwachten dus ik ga het maar afwachten

avatar van Kw@kje

Kw@kje

Deze film moet ik ook zien! Ben nog bezig met deel 2 van het boek, helemaal geweldig

avatar van Wassup !

Wassup !

Hopelijk gaat deze film stukken beter zijn dan 'Kruistocht in Spijkerbroek' want die film had veel onvolmaaktheden. Kort na elkaar boek-verfilmingen ik hoop voor deze film het beste in ieder geval .

Slater (crew films & series)

Deze zal ook wel verre van compleet zijn, gegarandeerd...

avatar van jghm

jghm

he ff een vraagje,

ik neem aan dat het spel en de film het zelfde verhaallijn hebben, maar gaat het nu over alleen het bek Eragon of is de oudste ook meegerekend???

avatar van Wouter

Trailer is niet veelbelovend.

avatar van saleena

saleena

zijn er ook boeken van eragon?

Kan iemand me dan vertellen war je die kunt halen en hoe duur ze zijn

Boeken van Eragon zover zijn:

1. Eragon

2. Oudste

3. (Binnenkort pas uit)

Prijs: No Idea.

en @ jghm, het gaat alleen over Eragon.

Over een paar jaren zal Oudste verfilmd worden.

(Hopen ze)

avatar van jghm

jghm

ok thnx,

Ik denk dat ik het spel dan wel ga kopen...

Als ie toch slecht blijkt te zijn waarschuw me dan ff!!!

avatar van Angel25

Angel25

Wassup ! schreef:

Dat hoop ik wel ja haha. Want anders is het niet de moeite waard om te gaan kijken . Maar ik wat ik zag aan trailer in de bioscoop zag het er goed uit. dus afwachten maar

avatar van silverfaustx

silverfaustx

american chopper had deze week de eragon bike

en ja het spel is slecht

avatar van Faramir

Faramir

De boeken zijn enorm goed. Je ziet de situaties en karakters tijdens het lezen helemaal voor je. Daarom ben ik wel bang dat de film erg zal tegenvallen omdat je na de boeken van elk karakter al een behoorlijk goede indruk hebt... en ik verwacht dat het er in je fantasie wat mooier uit ziet dan wat in een film afgebeeld kan worden.. maar goed, ik ben benieuwd!

avatar van maurice74

maurice74

Dit lijkt me een enorm slap aftreksel van Lord of the Rings. Ook nog eens een trilogie.