• 9.218.803 stemmen

Stargate Atlantis: Rising (2004)

Sciencefiction | 120 minuten / 88 minuten (dvd)

Genre: Sciencefiction

Speelduur: 120 minuten / 88 minuten (dvd)

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Martin Wood

Met onder meer: Joe Flanigan, Torri Higginson, Rachel Luttrell

Plot Stargate Atlantis: Rising

Het SG-1 team meent dat het de laatste overblijfselen van de Lost City of the Ancients heeft gevonden, de makers van de Stargates. Stargate Command stuurt daarop onder leiding van wetenschapster Dr. Elizabeth Weir een nieuwe expeditie naar het verafgelegen Pegasus Universum. Dat team ontdekt daar op de zeebodem een hoog ontwikkelde maar verlaten stad, een groep rondtrekkende nomaden maar ook een dodelijke vijand die zich voedt met de energie van mensen!

avatar van Metalfist

Metalfist

Moet je deze zien voor of na je aan Stargate Atlantis begint?

avatar van Rouleerder

Rouleerder

Nog eens voor diegene die te lui zijn om alle berichten te lezen,

Stargate Atlantis: Rising is hetzelfde als de 1e n 2e aflevering van het eerste seizoen van Stargate Atlantis de serie....

geweldig begin van een fantastische serie

*****

avatar van Bas78

Bas78

Deze 2 afleveringen zijn de Pilot van seizoen 1 Jammer dat er maar 5 seizoenen zijn denk dat dit toch echt wel een grote fout is van Si Fi

voor de hele serie in het algemeen geef ik een dikke 5.0

Stargate Atlantis is gewoon een van mn favoriete series ooit gemaakt!

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Ik vind deze alle sinds toch al wel een stuk beter dan de Stargate film uit '94 (denk toch dat het jaar klopt ). In het begin leek het vrij crappie te worden met het hele atlantis verhaal, maar dat bleek uiteindelijk nog wel mee te vallen. Het geen mij het meeste tegenstak waren de obviously super goedkope kostuums.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Metalfist schreef:

Moet je deze zien voor of na je aan Stargate Atlantis begint?

Vóór, dit is namelijk de pilot van Stargate: Atlantis. Deze DVD is destijds uitgebracht door Fox (ik weet het MGM maakt de serie) om de DVD markt voor Stargate te voelen.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

ExXxtreme schreef:

Je moet natuurlijk ook een beetje verder kijken dan alleen kostuums. Seizoen 1 van deze serie heeft enkele epische afleveringen, waaronder The Storm & The Eye en The Siege, Part 1/2/3.

avatar van Metalfist

Metalfist

That was a waste of a perfectly good explanation

Een aantal jaar geleden had ik de Stargate SG1 boxset gekocht en die in minimum van tijd verslonden. Ik vond de serie een groot succes en kocht dan ook blind de verzamelbox van de opvolger, deze Stargate Atlantis. Mijn interesse ging echter meer naar andere series waardoor Atlantis stof stond te happen. Gisteravond hier dan toch eens aan begonnen en ik moet zeggen, dit is een erg aangename opener.

Waar dat MovieMeter (en Imdb) het trouwens vandaan halen dat dit 120 minuten duurt is mij een raadsel want Rising is simpelweg een dubbelaflevering en klokte bij mij af rond de 84 minuten. Soit, het was dus al een serieuze tijd geleden dat ik me nog in het Stargate universum had gewaagd maar vanaf de eerste minuten voel je aan dat het goed zit. Een hoop verwijzingen naar de voorloper (nogal logisch op zich doordat dit een rechtstreekse opvolger is) maar vooral de aanwezigheid van O' Neill en Jackson in het eerste halfuur is erg leuk. Eens op Atlantis zelf aangekomen neemt de serie zijn eigen wending en krijgen we een erg vermakelijke film voorgeschoteld. Het verhaal komt op zich nogal traag op gang maar eenmaal vertrokken verloopt het allemaal wel vlot, ben vooral benieuwd naar de vijanden geworden. Wel een beetje jammer dat de pilot op het einde nogal afgeraffeld wordt. Ik was niet zeker of dit nu de eerste 2 afleveringen aaneen gebreid gingen zijn of de eerste 3 (de speelduur hier stond dan ook op 120 minuten) maar juist toen ik er praktisch zeker van was dat het nog een stuk langer ging duren, is opeens alles opgelost. De Wraith-vrouw gaat dood, Sheppard en de zijnen weten nogal vrij simpel te ontsnappen en c'est tout. Tikkeltje jammer maar het is geen grote stoorfactor. Visueel ziet dit er trouwens zoals altijd weer even indrukwekkend uit. De Stargate zelf blijft een enorm mooi vormgegeven ding maar ook heel het Atlantis gebeuren ziet er erg geslaagd uit. De sfeer van de originele Stargate reeks is overduidelijk voelbaar maar ook de vijanden zien er goed uit. Ben benieuwd wat dit verder in de reeks zal geven.

Zoals ik daarjuist al zei is het erg leuk om een aantal bekende gezichten uit de voorloper te zien verschijnen. Richard Dean Anderson als O'Neill en Michael Shanks als Jackson doen het weer zoals altijd voortreffelijk maar ik had toch erg blij geweest mochten Amanda Tapping en Christopher Judge ook nog een bijrolletje hebben gekregen. Dat kon echter niet doordat de rechten op die personages ergens anders lagen (O'Neill en Jackson kwamen al wel voor in Emmerich's Stargate film dus dat lag anders) waardoor het uiteindelijk te duur zou worden. Voor de rest komen er echter nog genoeg bekende, kleinere, rollen voor zoals Joe Flanigan als Sheppard maar ook David Hewlett als Rodney en Torri Higginson als Weir mogen er vast en zeker zijn. Ben toch enorm blij dat ze dezelfde cast hebben gehouden zoals die in de vorige reeks was, zelfs tot aan die vent die de elektriciteit op SG1 regelde! Er zijn ook nog een aantal nieuwe gezichten zoals Rachel Luttrell en Rainbow Sun Francks maar nergens is iets op aan te merken. Al moet ik toch toegeven dat ik het toch enorm moeilijk had met Robert Patrick die de rol van Sumner op zich nam want die balanceerde op het randje van irritant zijn.

Erg aangename opener van een reeks die moet gaan opboksen tegen één van de beste sci-fi reeksen die ik ooit heb gezien. Atlantis is in alle opzichten een vervolg op SG1 maar weet er zijn eigen elementen aan toe te voegen en doet dat goed. De cast is goed, het verhaal blijft boeien en de effecten zien er mooi uit. Ben benieuwd naar de rest.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20194 berichten

Dacht, aan de poster te zien, dat dit zo'n typische B-science fiction film zou zijn. Gemiddelde en recencies zien er goed uit.

avatar van skipy05

skipy05

Ik heb deze film gezien als pilot voor de serie.

Ik wist niet dat er van de serie een aparte film is voor gemaakt.

Begin van een nieuwe serie, De aflevering is goed

Toch vind ik SG-1 Een veel betere serie.

avatar van Vanbeek070

Vanbeek070

zoals je van sg gewend bent word je meegenomen in het verleden van mythes en legendes in een scifi vertaling. SG1 blijft mijn favoriet daar waar alles begon. Maar atlantis opend een heel nieuw universum met een heerlijk verhaal.