The Descent (2005)
Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid
Releasedatum: 2 februari 2006
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Descent
"Scream your last breath."
Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.
Sarah Carter
Paul Carter
Jessica Carter
Crawler - Scar

JustMike
ik vond het een leuke horrorfilm, soms echt goede schrik momenten!
Het einde had wel anders gemogen vind ik.
mwah, valt wel mee, ze wouden nog een deel 2 maken en die is er gekomen.

N23
een kutfilm, ik had zombie horror verwacht, maar dit waren geen zombies. Ik vond de film leuk totdat ze de monsters tegenkwamen. nee als horror is het een zeer geslaagde film. Maar niet mijn soort film.
dankjewel film, nu durf ik ook niet meer naar de grotten in Zuid-Limburg

psycholamp
- 1960 berichten
een kutfilm, ik had zombie horror verwacht, maar dit waren geen zombies.
Waarom had je zombiehorror verwacht?

N23
@psycholamp Er werd over gesproken in een forum wat over zombies ging, vandaar.

Whunter
Had enger verwacht, toch kriebelt het wel na. Een absurde film die ik na 1 keer gezien te hebben, niet nog eens hoef te zien. Film om je gordijnen eerst te sluiten!

steefke
Had het veel spannender, akeliger voorgesteld. De film geeft mij geen gevoel van: ooh ik wil zeker de tweede zien! En dat zal ik niet doen ook. De acteerprestaties vind ik ook maar zus en zo..

SlasherMovieMan
Is The Descent inderdaad de beste horror/thriller sinds Alien? Welke IQ-loze critici heeft die vergelijking gemaakt??????
Ik weet nog dat de film zo geprezen werd in 2005 en het werd zelfs 1 van de betere moderne horrorfilms genoemd. Naar mijn mening is dit ook zo. Deze film is origineel, eng, claustrofobisch en nasty! Erg gave horrorfilm. De eerste helft is meer een enge en claustrofobische thriller/horror en de tweede helft is gewoon nasty, goor en bloederiger. In 1 woord: alles wat een horrorfilm nodig heeft. Maar even snel een opmerking: wat is de power die je hier op Moviemeter, maar ook op IMDb ziet staan toch lelijk. Ik vind die ene die je in winkels allemaal zo ziet liggen veel mooier. Maar ja, ik raad aan de andere poster te doen. Die is naar mijn mening veel beter!

Montorsi
Aardig sterk thrillertje.
Heeft een nogal cliché b-film verloop, maar is wel degelijk spannend. De krappe claustrofobische feeling in het begin van de film is het sterkste stuk vond ik. Daarna richt de film zich meer op de horror en schrikeffecten, die wel werkten (twee hele harde scares), maar de film was helaas al een stuk minder spannend op dat moment.
Jammer genoeg heeft de film amper een eigen identiteit, wat het zeker niet een van de beste films in zijn genres maakt. Audiovisueel is het al helemaal bijeengeraapt uit vanalles. (Delen van) de soundtrack is een één op één kopie van The Thing, de creaturen klinken als Predators, en zo zijn er wel meer elementen die ergens aan deden denken.
Maar al met al wel vermakelijk en echt wel spannend. De herkomst van die wezens vond ik ook best leuk, en ze zagen er best fijn uit.

Angelo2
Goed gemaakte horrorfilm. Keek heerlijk weg en had een aantal goede schrikmomenten. Af en toe kreeg ik het echt benauwd van bepaalde claustrofobische scenes. Ik zou gek worden als ik me in die positie zou bevinden. Deel 2 was wel minder maar nog best te pruimen.

MyOwnStyle
Zeker geen slechte horror, maar had er iets meer van verwacht gezien de hoge score. Wel enkele leuke schrikmomenten en walgelijke beelden. Vond de spanning niet echt aanwezig.
Toch een 3 sterren.

Angrod_Pallanén
Verhoogd naar een 4,0. Na al die jaren nog steeds een ijzersterke horror. De achtergrondverhalen zijn wat overbodig, maar de film heeft alsnog geweldige horrorscenes. Het beste aan de film is echter het moment dat Sarah in survivalmode gaat. Een geweldige scène en wat mij betreft een testament aan hoe sterk vrouwelijke personages neergezet kunnen worden. Heerlijk genieten.

jipt
wat is de poster die je hier op Moviemeter, maar ook op IMDb ziet staan toch lelijk. Ik vind die ene die je in winkels allemaal zo ziet liggen veel mooier.

disneystore
Goed! Erg hard verschoten bij deze film met die camera en dat monster dat achter haar stond. Toch niet zo enthousiast over de film. Vooral omdat het me niet echt wist te boeien. Het verhaal is oké. Maar de film komt erg traag op gang en eng is het niet op veel momenten. Niet dat je ervan zou gaan dromen ofzo. Toch nog 3*.

Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Een van de beste horror films die ik ooit heb gezien. Superspannend, ben echt een groot aantal keer geschrokken. Maar ook een erg goede spanningsopbouw, waarin je echt gaat geven om deze zes heldhaftige dames, die overigens sterk worden neergezet door hun actrices. De spanning laat je bijna geen moment los en het einde is een einde om over na te denken. Kan me niet herinneren dat ik ooit een film heb gezien waarbij ik meer in spanning zat! Een welverdiende:
4,5 sterren

K. V.
Man, man, absoluut de moeite!!! Ondanks dat 'k deze al eens in de bios heb gezien, absoluut de moeite om eens te (her)bekijken. Zelfs op het kleine scherm heb 'k een paar keren ferm verschoten, wat 'k zeker een prestatie vind. Het verhaal is misschien niet zo super, maar voor mij was dit een echte verschietfilm.

Virix
Een aantal keer wat geschrokken en dat vind ik leuk! De monsters zijn erg goed gemaakt, visueel prima. Daarnaast vond ik het begin erg sterk, maar het stuk daarna wat minder. In de grotten heb ik erg genoten van de nauwe doorgangen die er helaas te weinig inzaten. Vooral ook omdat ik mezelf dan zo goed in kan denken hoe je je moet voelen.
Prima film!

Kr!kke
Dat dit een goede film zou zijn, had ik enigszins verwacht. Dat ik het echt een zeer goede film zou vinden, daar had ik niet meteen op gerekend. Ik ben wel fan van films als deze: horrorthrillers met zombies, vampieren, mutanten, vreemde wezens,... Hoe meer hoe liever!
The Descent valt hier dan ook perfect tussen. In het eerste deel van de film wordt de spanning mooi opgebouwd en zit je soms al op het puntje van je stoel. Nadat de misvormde wezens nadrukkelijker in beeld komen, wordt het echt een amusant filmpje, met een aantal zeer leuke en spannende actiescènes.

neysen1985
als ik het goed heb is dit de tweede film van neil Marshall.
En ook dit is weer een uitstekende bloederige horrorfilm.
Al moet ik zeggen dat dit wel echt puur voor de horrorliefhebbers is gemaakt!
Omdat het acteerwerk niet al te best is en de film misschien een beetje slap overkomt.
Maar persoonlijk ben ik een liefhebber van Marshall, want deze regisseur heeft wel een beetje verstand van horrorfilms maken.
En bij hem is het niet gewoon de oude koek.
Gewoon gore en gruwel tegelijk.
Al zN films hebben wel iets, met natuurlijk deze en de cultfilm dog soldiers staan als eerste op de lijst.
Beiden zijn het gewoon twee engeltjes in het genre.
Het wordt ook maar eens tijd om z'n nieuwe film, centurion, te kijken.
Dit is toch wel gewoon een genot voor de horrorfans.

Vinokourov
Nette film met genoeg spanning en schrikmomenten. Heel anders dan de traditionele horrorfilm is The Descent niet: 6 vrouwen dalen een grot af en komen in aanraking met creepy mensenverslinders. Met de spanningsopbouw zat het dik in orde en dat is altijd wel zo prettig bij films zoals deze. Enige jammere is dat de film weinig opzienbarends of verrassends in petto heeft.

rambam3
Zitten een paar goede schrikeffecten in. Oogt wel vaak wat nep.
Toch, omdat ik de hele film op het puntje van mijn stoel heb gezeten, 3.5 ster

Jimske
Destijds in de cinema gezien, en ik was echt zwaar onder de indruk omdat ik niet had verwacht dat het me zo zou aangrijpen. Het gedacht alleen al om in die grotten te zitten, kreeg ik al een erg benauwd gevoel van! Wat me ook erg intrigeerde waren deze wezens, een soort oermensen die al eeuwen geleden ontstaan zijn. Erg mysterieus en eng. Kan me zomaar inbeelden dat het echt kan bestaan, en dat maakt het des te spannender en mysterieuzer. Het claustrofobisch gevoel en het dreigend gevaar van een onbekend kwaad is een ongekend goede combinatie voor mij, de wezens waren ook echt erg schrikwekkend en eng. Ik bestempel deze horrorfilm als aller beste die ik ooit gezien heb omdat hij gedaan heeft wat hij moest doen, u een ongemakkelijk gevoel geven en écht eng zijn. Daarom ook een super verdiende 5*

sakkediemus
Sterk.
Hoewel het begin ietwat aan de lange kant is zit de spanningsopbouw vrijwel meteen goed. De score mag er ook wezen.
Enkele aardige schrikmomenten naarmate de film vordert, met één in het bijzonder.
Hoort bij de beste scares die ik ooit gezien heb.
Best fijne plottwist ook nog aan het eind.
Prima film, meer dan degelijk entertainment.
Dikke 3,5 *

zicht
Aardig sterk thrillertje.
Scheelt mij een hoop typwerk.
Ik kom een halve ster hoger uit tot een degelijke 3.5*

KrisJ
Lange tijd geleden dat ik van een horror zo genoten heb.
Mooie trage opbouw met heel claustrofobische scenes.
Voor geen geld van de wereld krijgen ze mij in een grot daarom vond ik het ook zo spannend.
De dreiging liet even op zich wachten maar vanaf ze een gezicht kreeg barstte de bom en werd het een slachtpartij.
Knap in beeld gebracht en een wrede suspense.
Verdient van mij een uitzonderlijk hoge score.

ibendb
Als je ziek bent, wat kan je doen? Een paar films bekijken.
Wel, aan het einde van The Descent voelde ik me nog zieker. Man, wat een vadsige film is dit, zeg! Het eerste deel is geen horror, eerder een claustrofobische avonturenfilm. Maar daarna werd het echt pure gore-horror. Aan het einde zat ik echt aan het beeld vastgekluisterd. Ik verwachtte niet dat het slechts een droom was dat ze ontsnapte. Voor deze film, een 3,5*.

Jimske
En vanaf nu ook mijn nummer 1 in mijn top10.

Jawaddedadde
Herbekeken en met een halfje verhoogd.
Blijft als een huis overeind staan. Een eerste claustrofobisch deel en een tweede deel dat meer gericht is op suspense en gore. Prima in balans en beide delen blinken uit in spanning. Ondanks dat ik wist wat er al ging komen heb ik de hele film in constante spanning beleefd en heb ik me een aantal keren rot geschrokken.
Mission accomplished zeg ik dan

Jimske
Herbekeken en met een halfje verhoogd.
Mission accomplished zeg ik dan
Krijgt hij van jou dan ook een top10 notering?

Jawaddedadde
Tja, een top tien zit er voorlopig nog niet in. Maar hij zou er niet in misstaan. Wie weet op termijn.

RuudC
Afgezien van de Amerikaanse auto een heerlijke Britse horrorfilm. Sowieso de eerste horrorfilm sinds tijden die me op het puntje van de stoel deed zitten. Alle ingrediënten voor een goed avondje griezelen waren er: claustrofobisch, donker, locaties waar je het minst in de problemen wilt raken, goede, onverwachte schrikmomenten en bovenal die spanning. Tegen het einde wordt het wel iets minder. De wezens zijn me net iets te kwetsbaar, al vind ik het prachtig hoe ze soms vanuit het niets opduiken. Voor de verandering heeft het ook eens een prima achtergrondverhaal. Neil Marshall is iemand om in de gaten te houden. Ik ga snel maar eens Dog Soldiers kijken. Over The Descent heb ik maar weinig op- of aanmerkingen. Aanrader!

The Descent: Part 2
2009

Voormalig kindster Sophie Nyweide (24) dood aangetroffen

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Neotpravlennoye Pismo
Drama / Romantiek, 1960