• 9.218.769 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Brian Peck

Met onder meer: Sean Astin, Jason Horst en Joshua Miller

Plot The Willies

"You'll Laugh, You'll Cry, You'll Puke, You'll Die!"

De twee broertjes Michael en Kyle gaan samen met hun neefje Josh kamperen. Ze proberen elkaar bang te maken door het vertellen van enge verhalen. Het ene verhaal speelt zich af op een basisschool terwijl het andere verhaal draait om een puber met een wel heel bijzondere liefhebberij.

logo tmdbimage

avatar van bladonis

bladonis

Sympathieke kinderhorror!

Drie kinderen kamperen in de tuin van een van hen. Sean Astin is één van hen!

Sean Astin is bekend geworden als het irritante ventje uit The Goonies. Maar wereldbekendheid vergaarde hij met zijn geweldige spel als de hobbit Sam in Lord of the Rings! Deze film heeft niets met LotR te maken. MAAR het geeft ngo wel een klein knipoogje naar the Goonies!

Jammer genoeg is Sean Astin alleen maar aangever in deze film. Tenminste, tot aan het einde. Dit is een acteurtje waar je meer mee had kunnen doen! Hij heeft per slot wel meer noten op zijn zang, meer in zijn mars.. Maar zijn belevenissen reiken niet verder dan het vertellen van enge kampvuurverhalen.

Want dat is wat er gebeurt! Drie kinderen proberen elkaar de stuipen op het lijf te jagen met enge verhalen. Dit zijn grappige kindergriezelverhalen, maar hebben verder weinig om het lijf. Het ontstijgt het Goonie- of Monster Squad niveau dan ook geen moment! Het is leuk om een keer gezien te hebben, en is misschien lekker ranzig voor kinderen. Maar ik, als geharde horroraar, had er weinig mee.

Lichtpuntjes: cameo's van zowel Clu Gulager áls Don Karen, beide bekend uit het geweldige Return of the Living Dead!!!!! Als ze ook nog de hot hot hot Linnea Quigley hadden kunnen strikken, was ik helemaal gelukkig geweest. Maar ja, dit is een kinderfilm, dus dat is waarschijnlijk teveel gevraagd. Maar Gulager en Karen weer samen te zien, al is het dan in zo kleine rolletjes, is deze film meer dan waard!

Leuke kinderhorror, adequaat uitgewerkt, nergens schokkend, maar zeker vermakelijk! Voor Gulager, Karen en Astin 3,5 kinderkrijs sterren..

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Dat stuk met dat vliegenjoch had best een feature film mogen zijn!

avatar van perceived

perceived

Leuk filmpje!

Sympathieke Kinder-Horror is best wel treffend omschreven (door bladonis), hoewel 't denkelijk hier en daar toch iets te disturbing is voor kiddo's. Het ademt in ieder geval wel de sfeer die ik me herinner van 80's en 90's Horror-jeugdseries.

Aardig sfeervol dus. Redelijk acteerwerk. Passende soundtrack. Tof tweeluik! 7/10*