Genre: Avontuur / Horror
Geregisseerd door: Allan A. Goldstein
Met onder meer: Stephen Baldwin, Jayne Heitmeyer en Gary Hudson
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Snake King
"Pure Evil. Pure Terror. Pure Venom."
Ergens diep in het regenwoud van de Amazone vinden archeologen tot hun verbazing een perfect geconserveerd lichaam van een krijger. Groot is de opwinding als bij het dateren van de mummie blijkt dat de krijger 300 jaar oud was toen hij stierf. Ontraadseling van het geheim van dit extreem lange leven zou de wereld op z'n kop kunnen zetten. Gentech, een van de grootste farmaceutische bedrijven van de wereld, verschijnt op het toneel. John Simon, de baas van Gentech, denkt dat er in het oerwoud een nog onontdekte stam leeft die het geheim van een dramatisch verlengd leven kent. Hij moet en zal dit geheim ontdekken en geeft Dr. Susan Elter en geneticus Rick Gordon de opdracht om samen met een team van toponderzoekers het oerwoud in te trekken.
Matt Ford
Dahar
Jonathan Rodgers
Will Bahia

pietje punk
anacondas maar dan wel te kijken
ik mag die stephen baldwin wel.

as
Oei weer zo'n naar hoesje in de stijl van Larva en beeman? Zelfde maatschappij?

balosa
de CGI waren niet denderend, het verhaal nog minder, dit is weer zo'n een Anaconda-achtige film, verwacht er niet teveel van, verstand op nul, dan kom je die 120min wel door, 2.5*
ps ik vraag me nog steeds af waar ze die vent van het plaatje vandaan hebben, die komt er glad niet in voor !

montenegro
Dit moet zowat het slechtste zijn dat ik sinds vele jaren heb gezien.
oh god mister Baldwin.
ik heb bij mijn weten nog nooit een half puntje gegeven, bij deze!

Deniesje
Ik vond de film echt slecht. slecht geacteerd, neppe beelden, super voorspelbaar en een simpel einde. Ik vraag me af waarom ik deze film afgekeken heb.

BenBen
ik ging met goede hoop kijken, helaas. Ik had annaconda nog in het achterhoofdje, ik denk dat ik die link wel mag leggen met deze film. Maar hij is vele malen slechter.
Het acteren is soms zo slecht nog niet, maar niet mooi gemaakt, en totaal niet pakkend, slecht uitgewerkt. Ik heb hem helaas niet kunnen uitkijken, gebeurd me niet vaak met films, zegt ook meer als genoeg. Daarom ook de 1,5.
sorry guys, next time better

V
Slechter kan bijna niet...
Meer hoef je inderdaad niet te zeggen. Om te huilen zo slecht (doe ik het toch )!
Nog één ding: laat je niet door de poster 'verleiden'. Raakt kant noch wal, belachelijk.

dalez
Inderdaad, De cover doet vermoeden dat het om een of andere gemuteerde mens-slang gaat. Dit is echter niet het geval! Verder is er niet een reden waarom de film ook maar een beetje de moeite waard zou zijn om te kijken...
kortom dramatisch slecht 0,5 *

nickvanzutphen
heeft deze regiseur eigenlijk ooit een goede film gemaakt?

nickje76
Zeer matige, slechte film. Zeker wel goed in geacteerd maar waardeloos gefilmd. Zeer neppe filmtrucs die er in voor komen. Mijn vriend en ik zijn voor het einde in slaap gevallen en aan gezien dit de derde keer was dat we hem probeerde uit te kijken, gaan we maar toch niet voor de vierde keer om het einde te zien. Dat trekken we niet. Nee, die hele voorkant komt er niet in voor. Raar dat ze dan zo'n voorkant maken.

pampie
Droevig en slecht; 1*
idd, maar tevens ook lachwekkend. vooral de eerste keer dat je die lachwekkende animatie van het monster ziet. ik kreeg gewoon de slappe lach van de acteerprestaties en de hele film eigenlijk.

jellorum
Na 5 min had ik het al door, extreem slecht.
Nu mag ik graag low-budget horror/pulp/B-films kijken...maar deze was zelfs niet grappig..
Mijn ma die ook in de zetel zat en nooit dergelijke films kijkt kon voor één keer ook alles zien aankomen....
Slechtste in jaren...

jellorum
trouwens, erg misleidende poster en toch nog een relatief hoge score hier...
The Man-Thing vind ik nog 100 maal beter dan dit onding..

Scarecrow
Koning Gedrocht uit het rijk der Gedrochten uit de onderste plank van de Gedrochtenplank in het Gedrochtendeel van de Gedrochtenvideotheek
Nee, deze film is een nieuw dieptepunt. Ik wil er weinig woorden aan vuil maken dus ik ga hem afbranden op enkele zaken die me meteen te binnen schieten, te beginnen bij de dire belangrijskte punten: SPECIAL EFFECTS, SPECIAL EFFECTS, SPECIAL EFFECTS. Mijn oma kan het beter achter de PC.
Dan; een slecht script, onzinnige dialogen, bedroevend acteerwerk, irritante indianen, een totaal gebrek aan leuke dan wel geloofwaardige actie of spanning en een totaal gebrek aan sfeer. Nee, nee en nog een nee. Dit soort films meoten ze verbieden. Ze maken dit soort prullen in de overtuiging al mensen in de luren te leggen, zij het door een interessante kaft (laat je niet verleiden!), zij het door iets anders, maar met de bedoeling je af te zetten. Ga me niet vertellen dat deze film met liefde gemaakt is door een persoon die hier veel tijd en aandacht in heeft gestoken, want hij is slechts gemaakt door onzinnigen met de bedoeling geld in het laatje te brengen. Wat een slappe hap en wat een rotfilm. 0,5*

Mutsaers78
Voorspelbaar, slechte special effects, mwoah-acteerprestaties, noem het maar op: het is allemaal te voorspellen voordat je deze gaat kijken.
En de film voldoet er perfect aan. Ik snap de mensen hierboven dan ook niet: waarom verwacht men bij dit soort films goede acteerprestaties, goede special effects en een boeiend verhaal? Waar oh waar is die verwachting op gebaseerd?
Voor het voldoen aan alle verwachtingen krigjt de film van mij dan ook een keurige 2,5*.
Oh, en voor de liefhebber: bij de trailers op de dvd staan nog 4 van zulk soort films (o.a. Mosquitoman!)!

movie acteurs
Waardeloos boutwerkje. Het wordt nergens echt goed. Het enige wat hier leuk was zijn een paar hilarische domme scene's daarom geef ik nog een 1,0. Voor rest kan je deze film beter links laten liggen. Behalve als je een hardcore fan van b/pulp films bent in het algemeen. 1,0.

movielife
ze noemen dat een horrorfilm , een rampfilm past er beter bij , verschrikkelijke dialogen heel veel bullshit en veel stront in het verhaallijn. Stephen Baldwin zijn kapsel lijk op één of andere boysband tjonge . wie verzin zoiets ?

Triestig, dit is gewoon slecht. Men had beter geld gestoken in meer draaidagen om toch ietwat beter acteerwerk naar boven te laten komen, dan deze armzalige effecten. Verder is dit gewoon standaard tot zelfs saai. Soms kan een horrorfilm zo slecht zijn dat het terug leuk wordt, maar dat is zelfs hier het geval niet.

moviemafketel
- 19752 berichten
Hoe Stephen Baldwin zich hier voor heeft laten lenen is me compleet een raadsel.
Hij zal er toch ook niet veel betaald voor hebben gehad? Als je het plot hierboven leest denk je van "he dat kan een hartstikke leuke film worden", maar na een paar minuten als de grote slang in beeld komt weet je al dat het een erg lange zit gaat worden. Special Effects waren vre-se-lijk.
Ik moest daar na een tijdje wel om lachen eigenlijk. Die helikopter ook die neerstort was gewoon zo'n klein speelgoedhelikoptertje Het vrouwelijk schoon was helaas ook niet opmerkelijk mooi, dus was blij dat de aftiteling er eindelijk was. Dik verdiende 0,5!

kirk douglas
Geen teleurstelling van mijn kant.
De effecten konden veel slechter gemaakt worden (zie de films van The Asylum)
Het acteerwerk is solide, en Steven Baldwin vind ik altijd wel goed.
Van mij krijgt deze film een voldoende ook al is het einde wat simpel.

joolstein
Helaas deze viel mij tegen! Lift waarschijnlijk nog mee op het het succes van de pulp (maar oooooh zo goede ) anaconda film. En tja het viel gewoon niet mee! De slang is te nep en te groot. (in overtreffende trap). Nergens is het spannend of zie je lekkere goeie kills. Zelfs de beauty blijft erg onbelicht.
. Einde is mij teveelschiet actie.

Noodless
Vanaf de eerste minuten weet je al dat dit niet veel goeds kan worden. Toch kan dit soort films soms wel entertainen, maar deze helaas niet. De slang is veel te nep, te overdreven en de effecten zijn gewoon zwak. Dat de slang meer koppen had, was wel leuk. Het verhaal biedt geen spanning en de kills zijn zwak, al zijn sommigen wel grappig. De slotscène waar de slechterik volledig onder handen wordt genomen door de slang is wel komisch. 1/10

Phantasm
Van mij krijgt deze film een voldoende, ik vond het leuke avonturen/horror. Prima mee vermaakt.

jordandejong
Hahaha de film wordt hier aan flarden gescheurd op moviemeter, maar toch ben ik ervan overtuigd dat hier een markt voor is. Erg leuke jungle schlock waarvan als je me had verteld dat het een Bruno Mattei film was geweest uit de jaren 80 ik je direct had geloofd.
Het ademt op de een of andere manier gewoon enorm 80's Italian B Jungle Movie. Stephen Baldwin en Jayne Heitmeyer zijn fijne castings. De slang is van een erbarmelijk CGI niveau maar vermaakt wel, al is de slang zeker niet het hoogtepunt van de film, dat is namelijk gewoon de al eerder benoemde jungle vibe. Heeeeel even wordt er nog geteased met een krokodillen aanval, maar dat loopt met een sisser af.
Helaas kakt het wel enorm in wanneer de hele ploeg gevangen zit bij de 'Snakepeople'. Wordt erg saai dan. We maken dan ook kennis met het stamhoofd van de amazone indianen, een Engelssprekende man met bierbuik......
Gelukkig zijn de laatste +- 10 minuten wel weer lekker cheesy en krijgen we dan ook nog wat gore voorgeschoteld.
Absoluut prima junglevermaak. Had een kwartiertje minder lang mogen duren, maar over het algemeen absoluuy leuk genoeg om aan te zetten. Bizar dat de DVD cover een soort hybride slangenmens doet beloven terwijl dat helemaal niet het geval is..... Aan de andere kant, de Italianen waren in de jaren 80 ook niet bang voor dat soort marketingtrucjes.

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

Voormalig kindster Sophie Nyweide (24) dood aangetroffen

Three Way