• 9.218.841 stemmen

From Russia with Love (1963)

Actie / Avontuur | 115 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Ian Fleming's 'From Russia with Love' / Hartelijke Kussen uit Rusland

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Terence Young

Met onder meer: Sean Connery, Daniela Bianchi en Lotte Lenya

Gesproken taal: Engels, Russisch, Turks en Roemeense

Releasedatum: 9 juli 1964

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot From Russia with Love

"The world's masters of murder pull out all the stops to destroy Agent 007!"

De Britse geheim agent James Bond wordt door zijn werkgever naar Istanboel gestuurd om te proberen met de hulp van de Russische ambassademedewerkster Tatiana Romanova de Russische ontcijferingsmachine Lektor in handen te krijgen. De Russen weten hier echter niets van en het lijkt een val te zijn van de geheimzinnige en criminele organisatie SPECTRE om Bond te doden, als wraak op de dood van hun vooraanstaande medewerker Dr. No.

avatar van The One Ring

The One Ring

Een top-Bond film. Volgens mij ook de Bond-film met het meeste verhaal. Topwerk.

3,5 sterren

avatar van zoutzak

zoutzak

bond op zijn best, heerlijk.

avatar van dray

dray

Ben benieuwd naar de VideoGame die op deze film gebasseerd is..

ik niet want hij komt van EA

zal wel weer kort, simpel, saai, en domweg knallen zijn...

het motto van EA is dan ook "mooi van buiten, lelijk en verrot van binnen, ach de mensen kopen het toch wel"

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Uhum, MOHAA? Al zijn filmverspellingen in de regel bagger.

• 2047 stemmen

MOHAA ben ik ook geen fan van.... Het is moet ik toegeven 1 van hun betere producten. Maar dan nog kan het spel mooier, beter, uitdagender, langer, uitgewerkter, en voornamelijk....lekkerder spelen. Bij spellen als Far Cry, Doom 3, en HL2, voelt het gewoon perfect als je rond loopt....bij EA spellen heb je dat nooit...

Enfin, films van spellen zijn niet altijd slecht hoor....ik kan me ene goldeneye voor de N64 herinneren die er een hype van maakte om spellen naar films te maken, maar dat spel was ook gewoon revlutionair...

Sinds 1997 is EA al bezig een waardig vervolg te maken, echter laatst kwam uit een poll op IMDB de uitslag dat na 7 james bond spellen van EA, alsnog ruim 80% van de mensen kozen voor goldeneye 64 als beste bond spel ooit.

Een spel maken naar een film kan prima, maar je moet wel de film trouw blijven en er ontiegelijk veel aandacht aan besteden. Verder is gewoon simpelweg niet iedere film geschikt voor een spel....

avatar van Film Pegasus

Deze film is een trendzetter voor de reeks. De eerste keer Q (in Dr. No was er ook een Q, maar toen was de rol nog niet zo belangrijk en door een ander acteur gespeeld), Blofeld met de perzische kat en tot in tegenstelling met Dr. No een hulpje voor de vijand in de rol van Red Grant (en ook Rosa Klebb). Het verhaal is een van de betere scenario's voor een Bondfilm. Dat dit boek het favoriete boek was van JFK is niet te verwonderen, want het is ook mijn lievelings Bondboek.

Regisseur Terence Young die ook Dr. No en Thunderball maakte (alle 2 films die eveneens bij de favorieten behoren van de echte bondfans) bevestigd hier de Bondformule die er na 40 jaren nog steeds voor zorgt dat zoveel mensen genieten van de geheim agent.

Terence Young zorgde er ook voor dat de films dicht bij de boeken stonden wat hoogstwaarschijnlijk de reden was van het succes...

avatar van dray

dray

davidov schreef:

ik niet want hij komt van EA

zal wel weer kort, simpel, saai, en domweg knallen zijn...

Ik ben gewoon benieuwd. Ze zullen de verhaallijn van de film toch niet trouw volgen, denk ik zo..

dray schreef:

klopt, ze hebben nu al bekend gemaakt dat ze de jetpack scene uit thunderball in from russia with love zullen stoppen alleen om het spel leuker te maken.

Tsjah ik zie het meer als onkunnen....

avatar van Phx

Phx

Blofeld schreef:

Slechtste film ooit

Daar moet ik je toch wel ongelijk in geven! Frwl is een bondfilm die nog een degelijk scenario bevat, niet te veel overdreven stunts en daarbij nog niet tegenvalt, het blijft altijd spannend, altijd gebeurt er wel wat voor weer een puzzelstukje van het verhaal.

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

From Russia with Love is in mijn ogen de beste bond film ooit. Het verhaal is erg sterk, de muziek is prachtig en de acteer prestaties zijn van een erg hoog niveau.

Blofeld schreef:

Slechtste film ooit

• 2047 stemmen

jah erg vreemd, volgens de fans de beste bond uit de reeks...

Nou het is zeker het beste boek uit de reeks, maar de film heb ik weinig mee.... "hij is wel aardig"

avatar van mikoz

mikoz

Wat een prachtige titel overgens..

4* en een van de beste uit de reeks

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Vind dit juist een van de minste. Haalt nooit het niveau van z'n voorganger.

2**

avatar van Mrblackwell

Mrblackwell

Dr.No en From Russia with love zijn de beste bonds. Jammer dat de volgelingen over het algemeen gezien van zeer laag niveau waren.

From Russia with Love 4.5* (beste bond!)

Pieter Montana

Zo zou elke bondfilm moeten zijn

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Ik herinner mij deze als een saaie film?

(Ik was wel 10 jaar)

Zal hem eens moeten herbekijken.

avatar van pinhead-fan

pinhead-fan

Beter dan dr no.Leuke scenes en sean connery is beter in zijn rol als bond.Die moet je gezien hebben.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Het verhaal zit min of meer goed, dat wel.

Toch wel een tikkeltje saai hoor. Erg weinig actie voor een Bondfilm. Hij begint eigenlijk pas echt op die trein.

"Gaat dat horloge hier gelijk?", een hele leuke opmerking.(moest er even uit)

Al bij al viel hij nog mee.

avatar van Guyke

Guyke

In het begin van de jaren zestig konden we nog vertrouwen op de Russen. Na de val van de Berljnse muur is het heel wat moeilijker geworden om geloofwaardige tegenstanders voor James te vinden. De film volgt vrij getrouw het boek van Fleming, wat zeker later niet meer het geval was.

Ook in tegenstelling tot later is dit nog een echte (koude-oorlog) spionagefilm en geen simplistische actiefilm. De film is spannend van begin tot einde. Het scenario is sterk. De karakters zijn geen karikaturen maar mensen van vlees en bloed. Voor de eerste keer maken we kennis met Q-branche en de typische James Bond-snufjes (al bij al nog beperkt in deze film tot een eenvoudig koffertje).

Enkele scènes behoren tot het beste van de ganse reeks: het gevecht in de trein , de aanval op het zigeunerkamp,

Behoort samen met Goldeneye, Goldfiner, The spy who loved me en For your eyes only tot de beste Bondfilms ooit.

avatar van pjutter

pjutter

leuke film, die in vergelijking met bijvoorbeeld Goldfinger, iets ingewikkelder in elkaar zit, wat de film ten goede komt

avatar van thunderball

thunderball

FRWL aaah, zal voor deze altijd een zwak blijven houden!

Misschien wat verouderd, maar als spionagethriller nog steeds ongeevenaard!

Is zo wie zo een goede boekverfilming, Connery is super, met de fantastische Robert Shaw als Red Grant, de superbeul van SPECTRE (in het boek SMERSH) met het volgens de filmencyclopedie beste man tegen man gevecht ooit verfilmd (kan ik het wel mee eens zijn),

de mooie sfeer in Istanboel, het gevecht van de 2 zigeunerbabes, Rosa Klebb met haar puntschoen

en uiteraard het introduceren van de teaser, het beginstukje voor de begintitels, iets wat voor die tijd not done was, maar hier na veel navolging kreeg, ook bij TV-series.

Mooie soundtrack ook van John Barry en goede song gezongen door die buschauffeur.

Kortom een klassieker!

5 sterren!

avatar van Pacino88

Pacino88

Heeft JFK deze film nog kunnen zien, of net niet?

edit: Ik zie dat deze in de USA uitkwam in april '64, dus de kans lijkt me al kleiner.

avatar van neo

neo

Waarom zou dat interressant zijn om te weten of JFK die heeft gezien? Nog een speciale reden?

Trivia

-This was chosen as the second 007 film after President John F. Kennedy listed the book among his top ten favorite novels of all time.

- According to the book "Death of a President" (1964) by William Raymond Manchester, this was the last motion picture John F. Kennedy ever saw, on 20 November 1963, in the White House.

avatar van Pacino88

Pacino88

neo schreef:

Je had ook gewoon kunnen helpen, ipv oninteresante persoonlijke dingen te vragen.

Dank voor je hulp Pieter!

Zou leuk zijn geweest om zijn mening gehoord te hebben.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Hoezo nou weer oninteressante persoonlijke dingen? Hij vroeg het zich gewoon af...

avatar van U-96

U-96

• 1966 stemmen

Voor een echt klassiek spionageverhaal zonder al te veel grote aktiescènes en fratsen moet je From Russia With Love uit de kast halen. Prima vervolg die mede dankzij zijn verhaal, sfeer en vermakelijkheid Dr. No makkelijk kan evenaren. Verhaal en personages zijn prima.

Wil toch graag erbij zeggen dat de 00-koffer mijn favoriete gadget uit de gehele Bondreeks is, afgezien van de auto's. Om nog maar te zwijgen over de legendarische scène waarin hij gebruikt wordt. Meerdere (wat oudere) Bondfans die ik heb gesproken zien dit als beste scène uit de gehele reeks.

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

1e film, waar de witte kat inzit. Op het einde schrikt ie van de gifpin uit de schoen.