• 9.218.618 stemmen

Geregisseerd door: Tanya Rosenberg

Met onder meer: Gregory Scott Cummins en Laura Albert

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Blood Games

"America's favorite pastime just turned nasty!"

Een groep uitermate sexy softball speelsters raakt verdwaald in het bos en wordt achterna gezeten door op wraak beluste psychotische rednecks. De vrouwen nemen het heft in handen en slaan terug!

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Aardige Deliverance-variant. Net te weinig gore en sadisme om echt een exploitation-klassieker te kunnen worden. Al zit er een nare verkrachtings-scene in. Verder wel wat Tits & Ass. Afgezien daarvan is het een lekker vlot filmpje voornamelijk spelend in een bos waar rookmachines staan - of moest dat mist voorstellen?

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Uiterst genietbaar exploitation filmpje dat misschien 10 jaar te laat komt, maar zeker en vast de moeite waard is!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Alleraardigste exploitation-film die lang nodig had om op gang te komen, maar uiteindelijk de moeite waard is. Ik vond het vooral fijn dat de dames niet alleen waren om naar te kijken, maar ook sympathiek en slim overkwamen - bij een film als I Spit On Your Grave kreeg ik toch weinig sympathie voor de hoofdrolspeelster en ook met de vrouwen van No Morire Sola had ik weinig. Hier was het gelukkig anders. Niet áltijd even boeiend of logisch, maar een paar erg leuke momenten en redelijk wat vaart.

avatar van Aapje81

Aapje81

Voor mij is dit een lastig te beoordelen film. Aan de ene kant kan ik niet ontkennen dat de film me wel vermaakt heeft en dat de speelduur voorbij is gevlogen maar aan de andere is dit vooral ook een hele rare film.

Er zit inderdaad iets in van Deliverance of van mijn part Last House on The Left maar het wordt tegelijkertijd met een meligheid gebracht die kenmerkend is voor een soft pornofilm uit de jaren 70.

De belachelijke muziek versterkt dat gevoel nog eens extra.

Waarschijnlijk is dit een standaard werkje in het exploitation genre en ik snap wel dat dit werkt, maar het is toch een vreemde combinatie als je goedkope flauwe meligheid, redelijk veel naakt en geweld samen brengt in een film. Spannend wordt het overigens nergens maar onderhoudend blijft het gelukkig wel.

In het genre zijn er vast films die veel verder gaan, een hoger budget hebben en ook gewoon beter zijn maar zo ontzettend slecht was deze film nu ook weer niet. Laten we zeggen voor de liefhebber van het genre vast een culthit.

Gemiddeld

P.s. Nu te zien op AMC

avatar van Theunissen

Typische pulp Actie / Thriller film, waarmee vroeger de videotheken vol mee lagen en qua verhaal deed me deze film inderdaad ook wat denken aan de film "Deliverance (1972)" (met name vanwege de brute verkrachtingsscène) en eigenlijk ook aan de film "Southern Comfort (1981)".

Wanneer het meiden honkbalteam "Babe and the ballgirls" een groep rednecks uit een klein stadje in de bossen verslaat tijdens een honkbalwedstrijd, worden ze de prooi in een dodelijk premiejacht. Nu spelen ze echter voor hun leven i.p.v. voor geld.

Het eenvoudige verhaal waarbij het draait om "wraak" (niet omdat de rednecks ruim verloren tijdens de honkbalwedstrijd, waar voor 1000 dollar op gewed werd, maar omdat één van de rednecks, te weten de irritante en seksistische Roy Collins (Gregory Scott Cummins) gedood wordt door de meiden en dat is toevallig de zoon van de leider, te weten Mino Collins (Ken Carpenter), die vroeger gevochten heeft in de Vietnamoorlog) stelt natuurlijk weinig voor en heeft een heel voorspelbaar verloop en zowel de meiden (in totaal negen) van het honkbalteam (onder leiding van honkbalcoach Midnight, die tevens de vader is van Babe) als de rednecks worden enorm stereotype neergezet.

Zo dragen de sexy meiden tijdens de honkbalwedstrijd (waar het verhaal ook gelijk mee begint) enorme korte broekjes en T-shirts met veel inkijk (één van de rednecks zegt op een gegeven moment ook tegen iemand die aan de beurt is om te slaan "Laat je niet afleiden door die memmen") en de rednecks worden zowel seksistisch (zo kunnen ze tijdens honkbalwedstrijd niet met hun handen van de meiden afblijven en ook erna niet), agressief en als een stelletje bierdrinkende idioten neergezet.

Desondanks wist deze film me toch nog best te vermaken, want hier en daar valt er wat bloot (vooral naturelle kontjes en borstjes) te zien van de meiden (uiteraard tijdens het douchen na de wedstrijd, waarbij ze ook nog eens begluurd worden door een redneck) en zit er ook best veel actie in en op bepaalde momenten is deze actie ook best grof en met name de scène waarbij een viertal rednecks zich vergrijpt aan de meid Louise (Paula Manga), waarna deze ontbloot en verkracht (o.a. op "doggy style" wijze) wordt en dat werd best heftig en gedetailleerd in beeld gebracht.

Buiten deze brute verkrachtingsscène zit er in het begin van het verhaal nog een verkrachtingsscène (met name handtastelijk) in en dat is de scène waarbij de rednecks Roy en Holt (Don Dowe) zich vergrijpen aan de meiden Mickey (Lisa Zambrano) en Connie (Sabrina Hills), die daarbij topless zijn te zien als hun T-shirt wordt opengescheurd, en waarbij Roy (die schiet op de meiden) uiteindelijk wordt gedood door de bus waarmee de meiden reizen en waarna de meiden worden opgejaagd door de rednecks. Ook het ophangen van de bierdrinkende en idiote redneck Vern (George 'Buck' Flower) mocht er best wezen en dat was tevens de gluurder tijdens het douchen van de meiden.

Ook is het wel leuk om te zien dat de meiden er niet alleen mooi en sexy uitzien, maar ook dat ze dodelijk kunnen zijn (daarbij gebruiken ze zelfs hun ontblootte lichaam als val) en dat resulteert uiteindelijk dat alle rednecks door hun worden gedood en Mino Collins als laatste (die in een silo vanaf grote hoogte naar beneden valt). Maar dat was natuurlijk zeer voorspelbaar. Zelf komen de meiden ook niet ongeschonden uit de strijd, want vier van hun worden gedood (drie worden er doodgeschoten en eentje wordt gedood met een kruisboog) door de rednecks en hetzelfde geldt voor coach Midnight (Ross Hagen).

De cast bestaat natuurlijk allemaal uit dertien in een dozijn acteurs en actrices en voor velen van hun is het ook bij deze ene film gebleven, maar desondanks vond ik Laura Albert (in de rol van Babe, die die "pitcher" is van het honkbalteam) en de iets oudere Shelley Abblett (in de rol van Donna, die afrekent met een aantal rednecks) nog best verdienstelijk spelen en ze zagen er ook best leuk uit en dat geldt eigenlijk voor alle meiden in deze film.

Al met al een vermakelijke en typische jaren 80/90 Actie / Thriller film die leuk is om eens gezien te hebben (duurt met circa 85 minuten ook niet bepaald lang) en ook ik heb deze film gezien op de leuke televisiezender "AMC HD".

avatar van Noodless

Noodless

Best een aardige wraakfilm met de nadruk vooral op actie en survival dan horror. Er zitten wel een aantal kills in de film, maar de horror is toch ver te zoeken. De film is eerder naar en soms raar qua insteek. Ik denk dat aan de verkrachtingsscènes en de lange intro waar het damesteam tegen een plaatselijke mannelijke ploeg spelen, een scène die bleef duren. Naarmate de eerste narigheden beginnen, komt er ook vaart in de film en wordt het ook vermakelijker. Enkele leden van het damesteam is natuurlijk nude te bewonderen tijdens de douche, hoe kan het ook anders. Maar ze mogen best gezien worden en de dames spelen nog naar behoren. Irritant waren wel de steeds terugkerende muziekdeuntjes. Niet verveeld, daarom een 6/10.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Noodless schreef:

Ik heb deze aardige exploitatie B-Film zojuist na vele jaren herzien. Dit soort films werden in die tijd in grote getallen gemaakt voor de videotheken. Het is inderdaad een aardige film, waarbij ik mij wederom niet heb verveeld, maar voor geen voldoende waard was en nog niet is. Een 2.5

avatar van Basto

Basto

Een heerlijke feministische revenge film!

Wanneer een team van bevallige dames in hot pants het lokale mannelijke honkbal team het nakijken geeft, is dat de opmaat voor een brute culture clash.

De lokale bevolking bestaat uitsluitend uit mannen met een IQ van rond te 50. Als de zoon van hun leider het aanranden van een van de dames met de dood moet bekopen, breekt de pleuritis uit.

De dames moeten de bossen in vluchten en worden achterna gezeten door een leger van tot de tanden gewapende red necks. Wat volgt is een soort vrouwelijke versie van Deliverance. En hoewel er aan beide kanten de nodige slachtoffers vallen, geven ook hier de dames, de heren weer het nakijken.

Nu zou je als man hier je beklag over kunnen doen, want onze soort wordt wel heel erg stupide neergezet, waar de vrouwen allemaal slim, stoer en sexy zijn. Zeker omdat dit alles door een vrouw in elkaar is gezet.

Maar zo zijn wij niet. Daarvoor is de film veel te leuk.

Enig minpunt is dat Linda Blair ontbreekt.

Dikke 4*

Prachtige blu ray van Vinegar

avatar van Kondoro

Kondoro

"I bet you this old country boy teach them city bitches a thing or two.”
“Verne, you can't beat your own meat."
“I beat it better than you can.”

Eigenlijk aangezet omdat ik verwachtte dat deze film een beetje over hetzelfde ging als ‘Fatal Games’, alleen gaat deze film over totaal iets anders. Dus eigenlijk wederom met de olympische spelen in het achterhoofd, leek het me wel geinig een horrorfilm te kijken die zich in een sportrijke omgeving bevindt. Daar mag deze film zichzelf dus echt niet onder zetten. De titel van de film is nogal verraderlijk, want buiten de eerste tien minuten om en uiteraard de achtergrond van de dames, gaat het totaal niet over sport. Toch vermaakte de film me juist enorm, en ben ik eigenlijk blij verrast met hoe goed ik deze film vond, hij kijk echt heel makkelijk weg, de tijd ging zo voorbij zonder dat je er eigenlijk erg in had.

Ik zie dat deze exploitation film opgenomen is in ‘89 maar dus uitkwam in ‘90 op VHS. Jammer dat deze film nooit degelijke succes kende, al is het wel gewoon echt een B-film. De horrorfans die een soort survival slasher verwachten komen bedrogen uit, echt veel bloed kent de film nou ook weer niet maar, het is wel aanstekelijk leuk. Ik verwachtte eigenlijk helemaal niks van deze film, en kwam er dus ook gewoon lekker achter waar deze film nou over ging.

Honkbalteam ‘Babe and the Ballgirls’ zijn afgereisd naar een bepaald redneck dorp om daar tegen een kleine vergoeding een honkbalwedstrijd te gaan spelen. Al duidelijk is wel het contrast hoe men daar met de vrouwen om ging, want betastingen worden in de eerste tien minuten al vol op gedaan. Bedenk dan ook dat er later ook een vermeende verkrachtpoging wordt gedaan, en later in de film zelfs een echte verkrachtingsscène, wat eigenlijk gewoon meer leuk op een hele slechte pornofilm. Het is vooral het verhaal wat deze film leuk maakt maar, ook de prachtige dames weten je aandacht zeker vast te houden, die zelfs nog even uit de kleren gingen maar over het algemeen gewoon erg schaars gekleed rond liepen, mij hoor je zeker niet klagen.

Een feministische revenge film zal ik dit niet zo gauw willen noemen. Aangezien de rednecks uiteindelijk voor wraak willen gaan op de honkbalvrouwen die Roy hebben vermoord door hem eigenlijk kapot te rijden met een bus, hij kwam terecht tussen twee containers. Roy was de zoon van de leider van die groep Rednecks, Mr. Collins. Ik zou dit eerder schalen onder een toffe survival film, die inderdaad op het einde wel oversteekt naar de feministische wraakfilm, als de dames besluiten terug te vechten en het winnen van een grote groep Rednecks. Stoere en sterke vrouwen, mij hoor je ook zeker niet klagen omdat de film eigenlijk daar helemaal niet de druk op legt, wat tegenwoordig helaas wel vaker voorkomt.

De cast is uiteraard niet heel sterk. Stoney was mijn favoriet van de dames (jammer dat ze vrij vroeg in de achtervolging al doodging, ook omdat ze al gewond was) maar, uiteindelijk zijn het veel nietszeggende namen geweest, die duidelijk toch moesten om misschien verder te komen in Hollywood. Babe die wordt gespeeld door Laura Albert is overigens wel een badass. Laura heeft namelijk niet héél veel acteerwerk op haar naam staan maar, vond haar succes in Hollywood als stunt dubbel. Heel tof, stoere chicks, I love them!

Als tussendoortje wint deze film echt succes en ik denk dat de fans van deze films (waar ik mezelf tussen durf te schalen) hier gewoon altijd wel wat mee kunnen. Helaas niet het bloedfestijn wat ik had gehoopt maar, vooralsnog wel gewoon een hele vermakelijke horrorsurvivalfilm.