• 9.218.803 stemmen

Babylon 5: The Legend of the Rangers: To Live and Die in Starlight (2002)

Sciencefiction | 90 minuten

Genre: Sciencefiction

Alternatieve titels: Babylon 5: The Legend of the Rangers / Legend of the Rangers: Babylon 5

Geregisseerd door: Michael Vejar

Met onder meer: Dylan Neal, Andreas Katsulas en Alex Zahara

Plot Babylon 5: The Legend of the Rangers: To Live and Die in Starlight

Babylon 5: The Legend of the Rangers speelt zich af in 2264, de oorlogen zijn voorbij en een nieuw tijdperk van ruimte-exploratie is begonnen. De Interstellaire Alliantie is opgericht om de vrede onder zijn lidwerelden, waaronder de Aarde, te vestigen en te handhaven. De Rangers zijn een elite militaire kracht die bestaat uit jonge, slimme menselijke en buitenaardse leden, die de high-tech elementen van een ruimtereis met het idealisme en de eer van de ridders uit de middeleeuwen combineren. Ze ontmoeten een nieuw ras dat gevaarlijker en krachtiger is dan men ooit eerder heeft gezien.

logo tmdbimage

avatar van Lennert

Lennert

Door de aanwezigheid van G'kar (die er overduidelijk in is gezet om de serie ergens nog een verbinding met Babylon 5 te laten hebben) redelijk de moeite waard, maar de verdere aaneenschakeling van slechte special effects, raciale stereotypes en een verhaal wat niet boven de gemiddelde episode van de serie uit komt, zorgen er uiteindelijk voor dat er verder ook helemaal niks bijzonders in deze film te vinden is.

Absolute hilarische dieptepunt is de onder fans veelbesproken scene waarin Sarah zichzelf in een koepel gooit, '1 met het schip' wordt en vervolgens door middel van spastische bewegingen laserstralen uit haar ledematen kan gooien. Hilarisch slecht. Verder is het gewoon overduidelijk dat men probeerde een spin-off te creeeren, gelukkig is dit plan niet doorgezet. Naast aardig acteerwerk weinig memorabel dus.

avatar van Sisko

Sisko

Als diehard fan van de serie vond ik zelfs deze film nog wel aardig. Tja, ik ben erg erg aan toe! Toch 3*** dus.