• 9.218.630 stemmen

Alien: Resurrection (1997)

Actie / Sciencefiction | 109 minuten / 116 minuten (special edition)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 109 minuten / 116 minuten (special edition)

Alternatieve titel: Alien 4

Geregisseerd door: Jean-Pierre Jeunet

Met onder meer: Sigourney Weaver, Winona Ryder en Ron Perlman

Releasedatum: 27 november 1997

Plot Alien: Resurrection

"It's already too late."

200 jaar na haar dood wordt Ellen Ripley (Weaver) gekloond om DNA van de Alien Queen uit haar te halen. Het bedrijf dat dit financiert wil namelijk de Aliens als wapens gaan gebruiken. Helaas blijken de Aliens slimmer dan ze dachten en binnen de kortste keren moet Ripley met behulp van een aantal ruimtepiraten ervoor zorgen dat de Aliens niet op aarde terecht komen.

avatar van Basto

Basto

Herzien!

Het goede van de Alien reeks iscdat ze voor elke nieuwe film weer een getalenteerd en eigenzinnig regisseur zijn eigen ding lieten doen. Daardoor is het een veelzijdige serie van hoge kwaliteit gebleven.

Dit keer mocht Jeunet zijn visie erop loslaten. De look is meer cyberpunk dan zijn voorgangers en de personages zijn nog meer bizar met als hoogtepunt de kloon van Ripley inclusief de mislukte experimenten.

Maar hij maakt wel gebruik van de kracht van Slien waardoor het ook weer een spannende dmsf film is met horror elementen.

De blu ray is wel wat gedateerd en dat zie je ook wel terug aan de transfer. Net als het derde deel zou een 4k uhd meer dan welkom zijn. Dan komt de film nog beter tot z’n recht.

Ook deze een solide 4*

avatar van teigertje

teigertje

Deze film opnieuw gezien.

En dit deel, is de zwakste van de Alien franchise.

Op vele gebieden, ook het verhaal slaat enigzins de plank mis, met Lt. Ripley als kloon wat jammer is.

Dat doet het iconische personage geen recht om als kloon in deze film, te worden neergezet.

Sigourney Weaver en Winona Ryder wat uitmuntende actrices zijn, spelen hier niet op het best van hun kunnen.

De cast is ook een stuk minder sterk als de voorgaande Alien films.

Ook de aktie en spanning zijn flink minder.

Deze film is helaas onder de maat.

Een redelijke film, maar niet meer dan dat.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Totaal overbodige film, het verhaallijn van Ripley had bij deel 3 moeten ophouden. Maar goed deel 4 kwam dan toch en is visueel een plaatje maar het acteerwerk en de rest is zwak te noemen ik heb hem dan wel op bluray om de Alien collectie compleet te hebben

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens her bekeken, ditmaal op Bluray, ik vind hem toch iets beter dan deel 3.

In deze film zien we wel wat meer gore en onsmakelijke beelden dan in de andere delen, hij gaat dus meer richting de horror op, ook mooi dat er meerdere Aliens te zien waren

Vooral tegen het einde vond ik het (andere) monster / wezen een zeer goede toevoeging en ook erg goed gemaakt, ook luguber hoe deze dan weer aan zijn eind komt... en het einde was dan ook best zielig te noemen...

Het zou toch mooi zijn als Alien nu in de stad aanwezig is.

Ook weer leuk dat Weaver weer meedoet al het wel jammer was dat ze hier een cloon van zichzelf speelt.

Dit is tot nu toe mijn top:

1. Aliens (2)

2. Alien resurrection (4)

3. Alien 3

4. Alien 1

Op naar Alien: ''Prometheus''

avatar van mcdaktari

mcdaktari

xxERWINxx schreef:

Het zou toch mooi zijn als Alien nu in de stad aanwezig is.

Dit is tot nu toe mijn top:

1. Aliens (2)

2. Alien resurrection (4)

3. Alien 3

4. Alien 1

Op naar Alien: ''Prometheus''

Begrijp ik dat goed dat je Alien 3 en 4 beter vind dan Alien uit 1979? Dat vind ik nog de beste samen met 2. Maar de eerste is voor mij nog de beste.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Wat een verademing na het doodse derde deel. Een dominante Ripley, interessant set-design, een nieuw monster dat afzichtelijk is maar warempel toch ook sympathie oproept, veel humor, en (zoals bijna altijd het belangrijkste) boeiende personages die zich niet al vanaf minuut 1 manifesteren als kanonnenvlees annex xenomorph-snack, alles keurig bijeengehouden door een regisseur die zijn eigenzinnigheid hier kan botvieren zonder de spanning van de gebruikelijke Alien-formule daarmee tekort te doen. Wat mij betreft na het onovertrefbare origineel het leukste deel van de eerste reeks.