• 9.218.841 stemmen

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Dennis Alexio en Dennis Chan

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 29 september 1989

Plot Kickboxer

"An Ancient Sport Becomes A Deadly Game."

Kurt Sloan is begeleider van zijn broer, de Amerikaans kickbokskampioen Eric Sloan. Wanneer Kurt ziet dat zijn broer door de Thaise kampioen Tong Po verlamd raakt, zweert Kurt op wraak. Met de hulp van de trainer Xion, die in een afgelegen gebied in Thailand leeft, traint Kurt voor het gevecht van zijn leven.

avatar van Mescaline

Mescaline

film net gekeken en ik moet zeggen het is een coole film

van damme komt beetje langzaam op gang maar na een uurtje spatten de gevechten ook van het scherm

leuke film ik snap niet waarom veel mensen deze film niks vinden nou ik ben een actie liefhebber en als dit nog geen genoeg actie is welke film dan wel?

3,5 sterren

avatar van predator

predator

• 1941 stemmen

Aardige film, maar dan vooral door de vechtscenes en niet zozeer het acteerwerk of scenario. Maar voor een van Damme-film best aardig.

avatar van U-96

U-96

• 1966 stemmen

Vechtfilm met de alom bekende standaardformule. Heerlijk vermaak. Acteerwerk of een goed verhaal hoef ik helemaal niet te eisen van zo'n film.

avatar van Neri

Neri

Leuke film voor de 'jeugd' maar daar is alles mee gezegd (vind ik)

avatar van JurassicPark

JurassicPark

3,5. een hele goede vecht film van Jean Claude Van Damme. mooie kickbox film

avatar van centurion81

centurion81

• 2060 berichten
  • 1919 stemmen

Alleen choreografisch heeft het nog wat om het lijf; verder is het natuurlijk beneden alle peil; acteerprestaties, plot, setting, geloofwaardigheid, geluid..Noem maar op.

avatar van Film Pegasus

Zo'n film kan je moeilijk oordelen op acteerprestaties en verhaal. Films met Schwarzenegger, Stallone, Van Damme, Seagal of noem maar op zijn er voor de actie. Deze valt nogal mee, alhoewel ik al beter heb gezien van Van Damme. De gevechten op zich zijn wel goed gedaan.

avatar van Mescaline

Mescaline

Film nog een keer gekeken dit keer op dvd en ik verhoog mijn stem naar 4! toch wel een goed verhaal en goed veel actie

avatar van 200%JCVD!

200%JCVD!

Dit is een hele goede film!

Ik ben echt helemaal fan van Jean-Claude Van Damme!

I love him so damn much!

Al zijn films zijn goed!

Goed geacteerd!

Alles is perfect

Daarom 5.0 sterren

( Hoop hem echt ooit te ontmoeten! )

The Biggest fan of Jean-Claude Van Damme!

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

avatar van dvw500

dvw500

dit is toch een wereld film....voor degene die de film hebben gezien en na 1985 geboren zijn ken ik me eigen voorstellen dat het geen kopstuk is...deze film had je moeten zien dat hij uitkwam en toen een jaar of 16 was.. je voelde je eigen in 1 keer bruce lee...de oudere generatie zal weten wat ik bedoel...je moet alles wel een beetje in context zien...

ik zie een heleboel berichten over slecht en beroerd en slap plot enzo...maar dat is niet de opzet van zulk soort films.....maar kijk niet naar het acteren en nog meer, maar geniet van de film.

avatar van DiDa

DiDa

Heb deze film na een hele lange tijd weer eens gekeken.

Oke, de acteerprestaties en het scenario zijn niet zo goed, maar voor mij is deze film puur nostalgie en heb wederom genoten van Van Damme. Het blijft gaaf om te zien hoe Van Damme Tong Po in elkaar trapt...

Van Damme rules!!!!

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

hahaha... heb deze na een hele lange tijd weer eens gezien en onze belgische vriend bakt er niks van qua acteren!!

Natuurlijk is dit een jeugdsentimentje dus ik ga hem niet helemaal afkraken. Ik vond de film toen erg gaaf en ik bekijk hem ook met de ogen van toen

JCvD doet het natuurlijk goed vwb de vechtscenes... en tsja.. Tong Po, MEESTERLIJK!!

omdat dit zo een old school lekkere film is... 3,5 *

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Net na lange tijd herzien en meteen met een hele ster verhoogd. Allemaal erg slecht maar worden ze nog zo vermakelijk gemaakt? Nee. Lang leve de 80's .

dvw500 schreef:

ben het 100% met je eens.... het is pure nostalgie als je deze film weer ziet.

Die gevoelens zijn er nu niet meer bij die jongeren van nu. DIe gevoelens die wij hadden met films als deze, de trappen nadoen en de trainingen... was echt geweldig!!!

Ik moet ook zeggen dat JC van Damme een van de beste trappen heeft ooit. Voor een filmster is dat een groot compliment. Ik zeg dat met een kennersoog.

avatar van Q so lang

Q so lang

ja van damme is een top vechter dat heb hij al in ze film bloodsport laaten zien deze is ook super

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Verfrissende film.

Dit is nog uit de tijd voor Jean-Claude's cocaine verslaving en toen ie nog jong was. Ik vond deze erg goed. Met ook nog goede maar pijnlijke gevechten die met handschoenen vol glasscherven bv of dat Tong-Po Eric Sloan's rug breekt.

Met ook hele goede rollen van die Muay Thai leraar en die Vietnamveteraan en natuurlijk die vrouw. Met een leuk Thaai's sfeertje erbij. Gewoon een must voor een JCVD -fan. Ik vind Van Damme zelf zowieso al goed. En nog iets voor dat gevecht van Eric vs Tong Po: Eric zegt natuurlijk de hele tijd: die gast kan ik wel aan, en toen dacht ik: 'Amerikanen'......

Ik moet snel de volgende 4 delen eens zien.

Aanrader, 4,5*

avatar van by_the_way

by_the_way

Mischien moet ik hem dan toch nog een herzien.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Is trouwens in de 5 voor 5 actie bij Bart Smit. Niet duur voor zo'n klassieker,

avatar van movie*freak

movie*freak

Ik ben niet echt een Van damme fan, maar deze was vrij wel goed

3 en en half sterren

avatar van Glacius

Glacius

't Is voor mij toch wel een childhood classic

Maar nu ik wat ouder ben, zie ik duidelijk dat de acteerprestaties niet al te best zijn op z'n zachtst uitgedrukt.

Het verhaal is wel ok, de actie is ook wel aardig en Tong Po is natuurlijk erg tof als 'badguy'

avatar van brookie

brookie

Hetzelfde verhaal voor mij als bij Hard target. jeugdsentiment en nostalgie.... maar dus wel puur persoonlijk 5* dat ben ik hem verplicht

avatar van black_shadow

black_shadow

Prachtige film

avatar van killerbee

killerbee

Jezus wat een slecht acteer werk. Die ogen van JCVD tegen de teacher. Train me. Hahaha

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Simpel wraakfilmpje, maar Jean-Claude van Damme weet met zijn geweldige stunts en gevechten de film kracht bij te zetten.

Gewoon een simpele film van de oude stempel, erg vermakelijk om te zien.

3,5.

avatar van DragQueen

DragQueen

Classical shit, een coole oude garde revenge film, die een van de beste is van van damme. hij levert goede gevechten af. verder bezit de film een simpel maar effectief verhaal. zo worden ze niet meer gemaakt. klasse knokfilm met een goed sfeertje. 3,5 sterren.

Salto

Wat heeft die van Damme toch een meesterlijke trap. Als martial arts liefhebber weet je hoe moeilijk het is wat hij voor elkaar krijgt in deze film.

Het is niet dt ie het doet.... maar de manier waarop... zo sierlijk en met gemak.

By the way... de scene met de palmboom is een klassieker!!!! REMEMBER... YOUR BROTHER

Salto

ow... ik zie net dat ik al heb gereageerd op deze film

Yaaah dese is ook leuk!!

avatar van Dark Miracle

Dark Miracle

Voor mij een childhood classic, maar nu ik hem opnieuw bekeken heb denk ik wel anders over Kickboxer. De vechtstijl van Van Damme blijft erg sterk, maar acteren kan hij niet. Daarentegen hangt er wel een lekker sfeertje in de film en is Tong Po natuurlijk de ultieme bad guy, vooral wanneer hij in de ring staat met Eric Sloan en verder in de film met Kurt Sloan.

Kortom, drie en een halve ster.