• 9.218.719 stemmen

Night of the Wolf (2002)

Avontuur / Drama | 120 minuten

Genre: Avontuur / Drama

Geregisseerd door: David S. Cass Sr.

Met onder meer: Anne Archer, Robert Urich en C. Thomas Howell

Plot Night of the Wolf

"Which Predator is More Deadly, Man or Wolf?"

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden komt een vrouw in een bos terecht, waar ze gezelschap krijgt van het dier dat ze meeste vreest van allemaal, een wolf. Gaandeweg ontstaat er echter een band tussen de vrouw en de wolf.

avatar van stinissen

Helaas laatste film van Robert Urich....

avatar van FisherKing

FisherKing

Wat is zijn beste rol, want ik ken Robert Urich nauwelijks ?

avatar van stinissen

De films waarin Robert speelde waren meestal tv-films hij was ook bekend door de serie Lonesome Dove".

Urich, Robert

1946-2002

Canadese acteur

De Canadese acteur Robert Urich werd in 1946 geboren in Toronto. Op de middelbare school vielen vooral zijn sportieve prestaties op. Hij kreeg een beurs om zich op de universiteit van Florida verder te bekwamen in Amerikaans Football. In Amerika maakte hij contacten in de radio- en televisiewereld. Hij studeerde af aan de Michigan State University in de richting "broadcast research and management".

Na zijn studietijd vestigde Robert Urich zich in Chicago, waar hij verantwoordelijk werd voor de advertentieverkoop van een radiostation. Ook speelde hij "weerman" voor de plaatselijke televisie, terwijl hij in het theater ervaring opdeed.

Aan het begin van de jaren zeventig brak Robert Urich door. Het eerste televisiesucces werd "Bob & Carol & Ted & Alice" in 1973. In dat jaar viel hij ook op in de Dirty-Harry-film "Magnum Force".

Robert Urich werd vooral bekend door films waarin veel doden te betreuren waren. Hij was ook te zien in vele Amerikaanse televisieseries.

In de televisieserie "S.W.A.T." speelde Robert Urich een Vietnam-veteraan, die deel uitmaakte van een tactische eenheid gespecialiseerd in het uitschakelen van gevaarlijke criminelen. Urich viel ook op als privé-detective in de serie Vega$, die zich afspeelde in de gelijknamige, van goktenten vergeven plaats, in de Amerikaanse woestijn.

bron: absolute facts

avatar van $mit$

$mit$

ik snap het cijfer van het imdb niet =S deze film had toch wel op zijn minst een voldoende mogen krijgen. Ik heb er met plezier naar gekeke =)