• 9.218.603 stemmen

Oorsprong: Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Klaus Menzel

Met onder meer: Adam Garcia, Alice Evans en Jacqueline Bisset

Plot Fascination

Wanneer Maureen terugkeert van een cruisevakantie met een nieuwe vlam, Oliver, lijkt de wereld voor haar zoon Scott in te storten, hij dacht namelijk dat na de mysterieuze dood van zijn vader geen nieuwe mannen in het leven van zijn moeder een rol zouden kunnen spelen. Vanaf dat moment is Scott wantrouwig, en samen met de dochter van Oliver gaat hij op zoek naar de ware toedracht van zijn vaders' dood.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Maureen Doherty

Pharmacist

Martin Earnhardt

avatar van ylonaih

ylonaih

Wat een slechte film. Een van de slechtste films die ik ooit heb gezien.

Het verhaal is slap, voorspelbaar en er wordt zo ontzettend slecht en nep geacteerd!

Er zitten tevens 4 erotische scénes in die echt helemaal nergens op slaan en volgens mij alleen maar als opvulling dienen!

Steeds als je denkt: Nu wordt het spannend, zakt het verhaal weer in..

Kortom, geen aanrader!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Adam Garcia is een hele leuke man, maar dat kon zelfs deze film niet redden.

Het was echt een ongelooflijke saaie bedoeling.

Verhaal was bagger, acteerwerk was niks het enige positive was de locatie waar alles werd gefilmd.

Meer kan ik er helaas niet over te zeggen want het is gewoon te triest voor woorden.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Wat een waardeloze film. Het acteerwerk is abominabel (wat is die Adam Garcia slecht zeg), het plot is zeer zwak en ongeloofwaardig en de spanning is ver te zoeken. Bisset was vroeger een ronduit geile vrouw, maar dit kan echt niet meer. Met moeite * al weet ik eiegnlijk niet eens waarom.

avatar van Metalfist

Metalfist

Niet zo fascinerend als de titel doet vermoeden

Ik had al een tijd met Fascination in mijn handen gestaan. Ik probeer wat mijn to-see lijst te doen minderen en dan is het natuurlijk geen al te slim plan om deze te gaan vullen met nieuwe films. Zeker wanneer het een ietwat gokje was of de film me ging kunnen bekoren, maar het was uiteindelijk de aanwezigheid van Jacqueline Bisset die me over de streep trok. De films van de mooie Française zijn sowieso al wat lastiger te vinden, zeker haar Franse periode, en voor de spotprijs van 2 euro scheurde ik nu hier ook niet mijn broek aan.

Een paar dagen geleden opgezet maar helaas is de initiële verwachting uitgekomen. Het plot achter Fascination boeit op zich nog wel ietwat, maar heeft simpelweg te weinig om handen. De speelduur van 100 minuten wordt bovendien nog eens opgevuld met een resem naaktscènes, naar goede gewoonte enkel van de vrouwelijke cast en niet van de mannen, die eigenlijk meer de vaart uit de film halen dan wat anders. Begrijp me niet verkeerd, ik ben een even grote fan van vrouwelijk als the next straight guy maar hier is het wat overbodig. Soit, wat overblijft is een thriller waar je continu heen en weer wordt geslingerd of Patrick nu vermoord is of niet en indien wel: door wie dan. Op zich nog wel iets wat redelijk wordt gebracht, maar het blijft niet over de gehele lijn boeien. Het alternatieve einde, wat als extra op de DVD is te vinden, slaagt trouwens nergens op. Dan is het originele meer in lijn met de rest van het plot.

Vooral gekocht vanwege Bisset eigenlijk, maar wist niet dat dit nog een redelijk recente film was. Nu is 2004 op zich ook alweer 12 jaar geleden, maar de actrice was op haar mooist (en best) in onder andere La Nuit Américaine. Soit, Bisset speelt hier de vrouw van de dode Patrick en krijgt eigenlijk maar weinig screentime. Ze fleurt de boel nog wel wat op, maar de meeste aandacht gaat toch uit naar Adam Garcia en Alice Evans. Die laatste is overduidelijk een klasse lager dan Bisset (zowel in schoonheid als in acteren), maar het kan er nog wel mee door. Garcia daarentegen weet niet over de gehele lijn te bekoren.

Typisch zo'n filmpje dat leuk is om een keer gezien te hebben en meer ook niet. Liefhebbers van erotische films komen hier nog wel aan hun trekken, pun not intended, en verder is dit vooral een film voor de Bisset completisten onder ons.