• 9.218.803 stemmen

Chan Sam Ying Hung (1998)

Misdaad / Drama | 96 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Alternatieve titel: A Hero Never Dies

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Johnnie To

Met onder meer: Yuen Bun en Leon Lai

Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Engels

Plot Chan Sam Ying Hung

Jack en Martin zijn beide lid van verschillende Chinese triades die met elkaar in oorlog zijn. Beide raken ernstig verwond wanneer de bendes tot een vuurgevecht komen in Thailand, wanneer zij een waarzegster trachten te bezoeken.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van feanaro surion

feanaro surion

A Hero Never Dies, hoeveel honderden kogels er ook om en door hem heen vliegen... Een bijna perfecte wraakfilm met een aantal briljante scenes. Beter dan The Killer of Die Hard. De film heeft een ontzettend sfeervolle en bombastische score, geweldig camerawerk een een erg strakke montage. Goed script ook, de film is grappig waar hij grappig moet zijn en ontroerend waar hij ontroerend moet zijn. De film is ook erg sterk geacteerd en bevat prachtige beelden en scenes die me nog lang bij zullen blijven. De sniperscene in het begin, de scene waarin Martin en Jack op elkaars glazen schieten of het shot waarin Martin met rolstoel en al op een schip word gehezen bijvoorbeeld. Prachtig!

Zijn er ook minpunten? 1 ja, Johnny To probeert het einde van zijn film wederom te verpesten met een verschrikkelijk engelstalig nummer. Waar het bij Loving You nog lukte lukt het hier gelukkig niet doordat de rest van de film zo geweldig is. 4.5*

Mooi.

Vooral de eerste helft is geweldig. To pakt hier reeds uit met een hoop enorm stijlvolle scenes die z'n typische stijlkenmerken al mooi introduceerden.

Vooral de scene in de bar is geniaal. Lekker speels, erg strakke stand-off tussen Lau en Lai zonder ook maar één geweer in de gehele scene. Maar ook de actiescenes mogen er zijn. Erg stijlvol in beeld gebracht allemaal.

De muziek is karakteristiek, maar vond het hier toch net te cheesy. Normaal raakt To er wel mee weg, maar de nummertjes die hij hier gebruikte waren net wat te melig. Daarnaast vond ik het tweede deel van de film wat minder geslaagd. Het drama deed het niet zo voor mij, het verhaaltje verwaterde dan ook.

Jammer, want op z'n hoogtepunten is dit vintage To, volop genieten dus. Een minder tweede deel zorgt ervoor dat ik m'n uiteindelijke score iets omlaag trek.

avatar van gauke

gauke

Jammer dat het verhaal, vol met verraad, geweld en liefde, zo simpel en voorspelbaar was, want de film was duister en creëerde de juiste sfeer, al was de actie niet altijd in de lijn van het gebeuren. Ook de in mijn ogen geforceerde humor deed afbreuk. De cast leverde prima werk af.