• 9.218.803 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: Dragon Fight / 龍在天涯

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Billy Hin-Shing Tang

Met onder meer: Jet Li, Nina Li Chi en Stephen Chow

Gesproken taal: Mandarijn, Engels en Kantonees

Plot Lung Joi Tin Aai

Ah Lap is een Wushu-artiest/vechter op tour in San Francisco met andere Wushu-vechters. Wanneer één van zijn collega's een politieagent doodt wordt de schuld in de schoenen van Ah Lap geschoven. Om zijn naam te zuiveren moet Ah Lap op zoek naar die collega.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Jimmy Lee Kwok Lap

Tiger Wong Wai

Penny (Kuen)

Uncle Man

Big Boss's Gangster

avatar van The Lexx

The Lexx

Onderschatte Jet Li film met Dick Wei weer in een goed gecaste rol en leuke bijrol van Stephen Chow.

Een simpel verhaal maar effectief uitgewerkt en uiteraard erg goede actie

avatar van belchinees

belchinees

Chow en Li, een mooi koppeltje, en volgens mij, alleen hier samen aan het werk.

Lekker filmpje! Stuk beter bevallen dan verwacht; grotendeels omdat ik Chow's rol kleiner inschatte, maar die kwam er dus wel vaak genoeg in. Goed zo.

Geslaagde mix van zowel actie, drama en komedie. Niet bijster goed ofzo, maar voor de fans toch goed om een keertje gezien te hebben.

Volgens mij de laatste "HK" Li film die ik nog moest zien.

Toch weer niet al te best. Kritiek op z'n Amerikaanse films mag dan terecht zijn, ook in HK heeft hij een aantal aardig slechte dingen op z'n naam staan.

Weer veel te veel drama dat compleet niet werkt. Visueel vaak erg slecht (slechts een aantal redelijke shots) en het gepingpong van Cantonees en vreselijk slecht Engels is ook niet al te best.

De lol moet weer komen van de gevechtscenes, die net wat te pover zijn om echt volop te kunnen entertainen. Iets te doorsnee en qua choreografie helemaal niet speciaal genoeg om een topper te zijn.

Toch zitten er een aantal vermakelijke vechtscenes in en is het grappig om Li en Chow een keertje samen op het scherm te zien. Daar moet je het dan ook echt wel mee doen. Enkel voor de die hard completisten dit.