• 9.218.803 stemmen

Met onder meer: Peter Sellers, Sinéad Cusack en Jeremy Bulloch

Gesproken taal: Engels en Duits

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Hoffman

"A sly tale of blackmail about a beauty and her boss"

Mr. Hoffman, een man van middelbare leeftijd, chanteert zijn jonge en knappe secretaresse om een week met hem door te brengen. Hij gedraagt zich in het begin als een vervelende man, maar het lijkt of de nieuwe "aanwinst" in zijn leven ook invloed heeft op zijn houding...

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Mr. Hoffman

Tom Mitchell

Mrs. Mitchell

Foreman (onvermeld)

Ticket Collector Kings Cross (onvermeld)

Man in Restaurant (onvermeld)

(onvermeld)

avatar van sydney

sydney

Deze film heb ik ergens in de jaren tachtig gezien op het toenmalige RTL+. Ik weet nog dat wij net kabel hadden. Toen was ik trouwens een ontzettend grote Peter Sellers fan. Nu nog trouwens. Deze film is mij erg bijgebleven. Ik had deze film dus minstens 15 jaar niet meer gezien. Onlangs had ik hem bij Play besteld... en ja hoor! Een juweeltje dit. Peter Sellers op zijn best. Hij speelt een verschrikkelijk man, maar als je de tragiek achter deze man begint te zien wordt hij zelfs sympathiek. Ongewoon verhaal en zeker de moeite waard om voor £7.99 te bestellen bij Play.com. Een 5+. Dit houdt in dat ik hem opneem in de top 10.

avatar van FisherKing

FisherKing

Bedankt voor de tip. Ik had nog nooit van deze film gehoord.

avatar van sydney

sydney

FisherKing schreef:

Ik had nog nooit van deze film gehoord.

Het verbaasde mij idd dat de film nog niet was toegevoegd.

avatar van FisherKing

FisherKing

Erg weirde film. Prachtig spel van Peter Sellers maar Sinéad Cusack speelde bagger vond ik. Hele leuke tijdsgeest wel. Had wel iets weg van Polanski's Repulsion, maar veel zwakker uitgevoerd.

Misschien nog maar eens herzien maar nu kom ik niet verder dan 3.5*

avatar van mrklm

mrklm

De meningen zijn verdeeld over deze film die moeilijk te kwalificeren is. Peter Sellers speelt de titelrol. Hoffman gebruikt geheime informatie over de dubieuze praktijken van de verloofde van zijn secretaresse (Sinéad Cusack) om haar te dwingen een aantal dagen bij hem in te trekken en huis, haard en bed te delen. Het samenspel van beide hoofdrolspelers is mede oorzaak van de verwarring: komiek Sellers speelt zijn rol serieus maar Cusack wekt soms de indruk in een sekskomedie te zijn beland. Natuurlijk is het basisgegeven an sich al wat aan de zonderlinge kant, maar na een stroef begin komt het toch redelijk tot leven. Dit blijft hoe dan ook een vreemde eend in de bijt.

avatar van Basto

Basto

Komt uit op blu ray bij Indicator.

avatar van pjmj

pjmj

Vanaf het begin van deze was ik gefascineerd door het rustige, goed uitgewerkte spel van Peter Sellers. Ik dacht: "Waar moet dit heen?" En dan komt na bijna twee uur het ontroerende einde dat beslist het wachten waard was. Tranen in mijn ogen na afloop. Zo teder en kwetsbaar gespeeld, dit kleine, menselijke drama. Ook de destijds nog jonge Sinead Cusack droeg daar haar steentje aan bij, zij het dat zij nu en dan wat kinderlijk overkwam. De transfer op splinternieuwe Blu-ray van HOFFMAN - LE – Lime Wood Media Ltd - powerhousefilms.co.uk was dermate secuur gedaan (met erg fijne Engelse ondertitels), dat het zien van de film een ware kijkbelevenis was. Waarschijnlijk niet zo geschikt voor fans van veel actie, want dat zat er in de verste verte niet in.

avatar van Roel_

Roel_

• 2039 stemmen

sydney schreef:

Nu te zien op Netflix. Grensoverschrijdend gedrag, een thema van alle tijden...

avatar van Brix

Brix

• 19555 berichten

pjmj schreef:

Dank voor de tip !

avatar van scorsese

Matige film over een man die zijn secretaresse chanteert om een week bij hem door te brengen. Vanwege de opzet ontkomt de film er niet aan om eentonig te worden (eigenlijk slechts twee personages dat zich voornamelijk in een appartement afspeelt). De film is dan ook dialoog gedreven. De wisselwerking tussen de goed gecaste Peter Sellers en Sinead Cusack heeft hier en daar wel zijn momenten, maar 3.0 sterren is toch net wat te veel.

avatar van charmie

charmie

Hysterisch kindvrouwtje laat zich gijzelen door haar baas, een irritante, niet leuke en declamerende vent. Wanneer ze vrij komt, ontdekt ze dat er nog slechtere mensen zijn en gaat ze terug om met hem verder te leven. Stockholm syndroom dus. Vreselijke film. Heeft de vrouwenbeweging zich al geroerd?

avatar van 93.9

93.9

Film met als thema ‘stockholm syndroom’.
Met Sellers die schrok van z’n eigen psyche, zo erg dat ie de film het liefst vernietigde voor ie uitkwam.
Het is vooral de vreemde gedragingen van Hoffman die de film iedere minuut interessant maken.
Maar ook hier geldt weer dat alleen interessant niet genoeg is voor een goede film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Tikkeltje vreemde film met Peter Sellers en Sinéad Cusack die van begin tot het einde wist te boeien omdat ik me als kijker voortdurend af bleef vragen welke kant de film op zou gaan?

Sellers en Cusack slagen erin om de volledige speelduur te blijven boeien maar uiteindelijk vind ik het lastig in te schatten of ik de film echt goed vind of vooral heel raar en onwaarschijnlijk? Neemt niet weg dat ik gefascineerd heb zitten kijken en vooral onder de indruk was van de acteerprestatie van Peter Sellers.

Excentrieke en gedurfde film die me in ieder geval meer wist te boeien dan menig actuele film.

Voor de liefhebbers is hij nu te zien op Netflix.

Boven gemiddeld.