• 9.218.803 stemmen

Alternatieve titel: Het Zonderlinge Geval van Rechter Cordier

Geregisseerd door: Reginald Le Borg

Met onder meer: Vincent Price, Nancy Kovack en Chris Warfield

Plot Diary of a Madman

"The most terrifying motion picture ever!"

Simon Cordier is een gerespecteerde magistraat die een veroordeelde gevangene, Louis Girot, bezoekt vlak voor executie van de man. Girot pleit nogmaals zijn onschuld aan te tonen, omdat hij is overgenomen door een geest die hem dwong om zijn misdaden te plegen. Cordier gelooft hem niet. Cordier constateert echter een snelle verandering in zijn persoonlijkheid tijdens hun korte gesprek. In de volgende dagen, maakt Cordier een aantal vreemde gebeurtenissen in zijn huis mee...

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Simon Cordier

Odette Mallotte

Jeanne D'Arville

Captain Robert Rennedon

Father Raymonde

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Deze week gezien op de MGM Channel. Is nog niet uit op DVD. Film viel best mee. Naar een verhaal van Guy de Maupassant. (Le Horla)

Mac Hammer Fan schreef:

Bij toeval stukje gezien. Leek me erg goed (las de hele Maupassant) Vannacht opgenomen. Mijn vraag: waar kan ik op papier (rtv-gids) of op Inet de programmering van MGM Movie Channel vinden? De EPG

toont maar een paar dagen vooruit. Sorry voor deze wat OT vraag!

avatar van wolfmanrene

wolfmanrene

CornelisHeijkant schreef:

[Mijn vraag: waar kan ik op papier (rtv-gids) of op Inet de programmering van MGM Movie Channel vinden?

Hier: http://www.upclive.nl/Televisie/TV_gids/Zoek_in_TV_gids/Zoekresultaten/?channels=mgm&genre=All&subgenre=*&search=*&timescope=nextsevendays_all

je kunt per dag kijken en tot aan een week vooruit.

avatar van Vascago

Vascago

Aardige film met goed acteerwerk en een heel aardige soundtrack. Ook het verhaal was goed te doen. Wat minder waren de Special Effects: Die oplichtende ogen zagen er een beetje belachelijk uit en het einde was wel een beetje te makkelijk. Verder gewoon een goede film.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Noem je die oplichtende ogen special fx? Ik noem het cheesy, goedkoop gespeel met lichtjes.
Price speelt weer een aardige rol als iemand die zijn verstand verliest. Dit wel door een bovenmenselijke kracht, maar dat is iets waar je enkel als kijker achter komt.
Het is in die zin wat vergelijkbaar met Corman's Tower of London. Ik moet alleen eerlijk toegeven dat ik persoonlijk veel meer heb met de stijl en sfeer van die film dan van deze. Het blijft hier allemaal wat soft door o.a. het liefdesleven van Price z'n personage. Op de een of andere manier komt de moord op zijn geliefde niet shokerend over.
Niet helemaal mijn smaak dus, maar Price weet altijd wel in sommige aspecten te vermaken.

avatar van joolstein

joolstein

Wederom was het Vincent Price op zijn best, als de magistraat Simon Cordier. Helaas hebben de speciale effects de tand des tijd niet goed doorstaan. Goed mogelijk dat ze voor die tijd ook al goedkoop waren uitgevoerd en dat is nu dubbel zo goed te zien. (blauwe lichtjes, slechte beelden van de brand) Toch is de film nog redelijk het aanzien waard. Vooral door het goede acteerwerk. Het verhaal is dit keer niet van Poe maar van Guy de Maupassant namelijk De Horla uit 1887. Waar in beschreven wordt hoe een man geleidelijk krankzinnig aan het worden is.

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke horror/thriller classic die grotendeels gedragen wordt door Vincent Price, het is een vermakelijk filmpje ook al acteerde de rest van de cast(met uitzondering van Nancy Kovack) een beetje houterig in mijn mening en was het einde een beetje kort door de bocht en wat te snel.
Onlangs die paar minpuntjes is het verhaal best leuk gevonden en ja, nogmaals Price was hier zeker op dreef.
De moord op Odette(Nancy) had wat mij betreft later in de film mogen zijn, Nancy Kovack was niet alleen een leuke verschijning maar ook een interessant personage.

3 sterretjes kan ik hier wel aan kwijt.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een leuke horror met Vincent Price als hoofdrolspeler in een verhaal waarbij hijzelf wordt geconfronteerd met hetgeen hij in eerste instantie volledig ontkende en geen geloof aan hechte.

Nadat hijzelf bezeten raakt, komt hij erachter wat het betekend als niemand jou wenst te geloven!

Zoals gezegd, een fijne film met het karakter uit die periode, het karakter wat voor veel kijkers voor garantie staat!

Een 7,5.

avatar van clubsport

clubsport

Prima klassieke horrorverhaal met een goed spelende Vincent Price en een adembenemend mooie Nancy Kovack ( een actrice die mij totaal onbekend was tot nu toe ) haar dialogen met hem zijn 1 van de hoogtepunten van de film .

De special effects zijn helaas nogal zwak maar dat is van minder belang want het verhaal is mooi sfeervol neergezet .

Zoals ik wel eens vaker in gedachten tegen mezelf zeg : als zo'n oude film me toch nog weet te boeien moete ze wel iets heel goeds gedaan hebben .

avatar van wendyvortex

wendyvortex

De Horla is echt een geweldig verhaal. Ik heb het ooit gelezen in zo'n grote griezelomnibus, waar verder in ieder geval Dr. Jekyll and Mr. Hyde ook in stond. De Horla was zo'n beetje het engste verhaal. Als film werkt het helaas wat minder, dus je kan het beter lezen. Minder dan 200 bladzijden. Verhaal is van Guy de Maupassant, die staat nou niet echt bekend om griezelverhalen, maar tegen het eind van zijn leven begon hij behoorlijk schizofreen te worden en kwam hij onder andere met dit verhaal.

avatar van Noodless

Noodless

Sfeervolle horrorprent met alweer een overtuigende Vincent Price die samen met de zeer aantrekkelijke Nancy Kovack zorgen voor een paar knappe dialogen met elkaar. De effecten zijn helaas achterhaald, maar het verhaal over de horla ( geschreven door Guy de Maupassant) is boeiend om te volgen. Price gelooft in begin er niks van over de bezetenheid, maar komt zelf in deze situatie terecht . 7/10

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Naar een verhaal van Guy de Maupassant, interessant om weten dat die zich ook aan horror heeft gewaagd. Het gaat hier om een horla, een soort evil spirit die hiervoor telekinese aanwendt alsook zijn wil kan opleggen aan zijn slachtoffers waardoor die zelfs over kunnen gaan tot moord. Slachtoffer is magistraat Simon Cordier die ook zijn eigen demonen heeft uit het verleden (zoontje overleden, zijn echtgenote pleegde zelfmoord). De rol van de magistraat wordt ingevuld door Vincent Price en dan weet je al dat hij soms matige films naar een hoger niveau kan tillen. Dat is hier niet anders. Voor de tijd wel fijne effecten. Best van genoten.