• 9.218.719 stemmen

Geregisseerd door: Dorothy Ann Puzo

Met onder meer: Brad Davis, Sharon Stone en Jonathan Banks

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Cold Steel

"A renegade cop. An uncontrolled killer. One common goal: Revenge."

Als zijn vader op wrede wijze wordt vermoord, zint politieman Johnny Modine op wraak. Hij weet echter niet dat de moordenaar het ook op hem voorzien heeft. Voor deze 'Iceman' is de oude rekening pas vereffend als het koude staal van zijn mes Johnny's keel zal doorsnijden.

avatar van djelle

djelle

Lauwe politiethriller met een luguber tintje. Voornamelijk die hele 'Iceman' - figuur kan voor rillingen zorgen. En het zijn vooral de details die het hem doen: Door een ongelukkig voorval -waar johnny in betrokken was- spreekt deze creep nu namelijk door een ingeplant microfoontje in zijn keel en heeft daardoor een soort mechanische stem. Fijne extra is dat en een geslaagd effect.

Het verhaal zit echter een beetje geforceerd ineen en het buddy-aspect had ook niet gehoeven (daar waar de zo nodige romance nog te vergeven valt). Veel actie komt er overigens niet in voor, maar het weet wel een paar keer te verrassen met erg indrukwekkende stunts (voornamelijk de auto-achtervolgingen zijn bijzonder spectaculair) en een paar zeer brutale geweld/gorescenes. Sharon Stone ziet er weer stralend uit. 2,5*

avatar van moustafa

moustafa

Ik kan me deze film herinneren dat ik deze volgens mij ergens in '97 of '98 gezien heb. hij was inderdaad wel spannend.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Toch wat tegenvallende thriller. Heeft een matig verhaal en eveneens matig acteerwerk (alhoewel ik de moordenaar dan nog best redelijk vond spelen). Niet altijd even spannend, maar af en toe veerde de film toch wat op. De achtervolgingsscène die leidt tot aan een raceparcours (waar uiteraard ook een race plaatsvindt) behoort tot de leukere scenes. De flashback waarin de moordenaar zelf met een mes bewerkt wordt en het mes in zijn eigen keel gestoken krijgt, was een welkome toevoeging dat gelukkig één en ander verklaarde . Iets meer actie had de film meer goeds kunnen doen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Zeer matige misdaadfilm, waarbij vooral de vertolkingen van zowat de ganse cast tegenvallen.

Komt daar nog bij dat het scenario ook al geen hoogvlieger is.