• 9.218.618 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Filipijnen

Geregisseerd door: Edward D. Murphy

Met onder meer: Cameron Mitchell, Geoffrey Binney en Hope Holiday

Plot Raw Force

"…Invaders of the Jade Tombs!"

Een groep studenten trekt naar een eiland om daar de geesten van onteerde martial arts-experts te ontmoeten. Een Hitler-lookalike runt een slavinnenhandeltje op het eiland en als de twee groepen elkaar treffen, gebeuren er allemaal vreemde dingen.

logo tmdbimage

avatar van ichi

ichi

Deze lijkt me lachen. Coole reacties op de imdb en bij de external reviews. Zombies, cannibalistic monks and lots of nudity :d

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Deze wil ik ook wel eens zien!

Ziet me er echt belachelijk slecht uit!

avatar van gotti

Het bovenstaande plot klinkt leuker dan de daadwerkelijke film. Het hele gedoe op het eiland vind eigenlijk alleen maar de laatste 20 minuten plaats en hier wordt eigenlijk alleen maar wat geknokt tegen een stel monniken. Het gegeven dat ze de vrouwen houden om op te eten wordt alleen maar genoemd maar nooit laten zien. Jammer.

Verder kent de film enkele geinige vondsten (sowieso is de Hitler look-a-like mét bazooka hilarisch), maar eigenlijk heb je het na een drie kwartier wel gezien...

avatar van dominion

dominion

saaie film met een leuk verhaal maar het was gewoon barslecht uitgevoerd ik kwam er niet door de hele film de vechtscenes waren gewoon super dom maar er zat wel veel naakt in

avatar van erik1677

erik1677

geweldig en hilarisch!

De grootste onzin natuurlijk, maar wel kostelijk vermaak.

Denk dat ik deze nog wel eens uit de kast trek.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Kijk nou....dit is nou eens een echte kneuk-film.

Een Hitler-look-a-like met bazooka, kannibalistische monikken (jonge meisjes yummie!!!), ninja-zombies, pranha's, veel gevechten en hoop blote meiden.

Ondertussen kan je je nog een beetje verwonderen over het feit dat er ooit iemand zo'n belachelijk plot schreef en dat er schijnbaar publiek voor was in 1982...vermoedelijk uit de VHS-boom van begin jaren tachtig...nog verwonderlijker misschien is dat ik hier 30 jaar na de release nog uitermate lol aan beleef.

avatar van jipt

jipt

Dit plot klinkt fantastisch en hij is uit op Blu-ray!

Raw Force Blu-ray

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

"Een Hitler lookalike runt een slavinnenhandeltje op het eiland."

Klinkt als een must-see voor de liefhebber van foute cinema.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Wat een heerlijke pulp is dit zeg! Natuurlijk is het acteerwerk niet fantastisch. Sommige typetjes zijn echter wel erg leuk. Zo komen er een stel kannibalistische monniken voorbij. Zij nuttigen graag jongedames die uiteraard (bijna) naakt afgeleverd worden. Een excuus voor veel vrouwelijk bloot dus. Verder drijven ze handel met een man die inderdaad wat weg heeft van de Duitse dictator. Volgens mij was dat ook volledig de bedoeling van de makers, want ze laten hem zelfs met een fout Duits accent praten.

De kung fu gevechten zijn niet echt geweldig. Het ziet er allemaal best nep uit, maar dat had men eigenlijk al van te voren wel kunnen verwachten.

Verder worden de confrontaties op het einde nog op een vermakelijke manier uitgebuit om nog even flink wat dingen te laten exploderen, enz.

Over the top kan men deze film wel noemen, want een zeg nou zelf: een film waarin martial arts, ninja zombies, kannibalistische monniken en een Hitler lookalike voorbij komen zie je toch niet vaak.

Ik heb me hier dan ook prima mee vermaakt en dit is een aanrader voor zij die van slechte cinema houden.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Vinegar Syndrome's release is weer fantastisch. Goed om te zien dat dit soort werk niet wordt achtergelaten op verouderde fysieke media. Meest opvallende wat mij betreft, is dat Murphy na dit Filipijnse hoogstandje niet volledig los is gegaan zoals een Cirio H. Santiago , want hij heeft dit soort exotische pulp duidelijk goed in de vingers! Niets is te gek en qua acteerwerk is het alle schaamte voorbij. Een charmante must see voor iedere exploitation liefhebber met trek in ninja zombies. Of zombie ninja's.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Wat een topfilm was dit zeg! Elke minuut genoten! Ijzersterk verhaal, goede personages, keiharde kung-fu actie, horror, vrouwelijk schoon en de meest 80s piraten die je je maar kunt voorstellen! Een dikke aanrader voor alle 80s exploitation liefhebbers!

Natuurlijk een beetje aangedikt, zeker als je al weet dat de filmposter beter is dan de film zelf. Maar als liefhebber kon ik deze absurde film zeker waarderen, 86 minuten vol vermaak!