• 9.218.769 stemmen

Geregisseerd door: Norman Thaddeus Vane

Met onder meer: Ferdy Mayne, Luca Bercovici en Jeffrey Combs

Plot Frightmare

"To the limit..."

Een paar theaterstudenten besluiten om tijdens hun afscheidsfeestje een ode te brengen aan één van hun favoriete horroracteurs. Ze realiseren zich niet dat ze door het stelen van zijn lichaam uit het graf allerlei zwarte magische krachten ontketenen.

logo tmdbimage

Idd erg mooie poster. En Jeffrey Combs

Dit lijkt me wel wat.

avatar van perceived

perceived

Leuk filmpje dat blijkbaar door Troma is uitgebracht. De Dracula-achtige "angstaanjager" vertolkt door Ferdy Mayne viel aanvankelijk flink tegen, maar past eigenlijk prima in het verhaal. De man zit ook prima in zijn rol, in tegenstelling tot de studenten die nauwelijks kunnen acteren, maar dan wel weer een kleurrijk groepje vormen dat leuk is om naar te kijken.

Lekker sfeervol allemaal, met als grootste pluspunt de freaky sounds! 7/10*

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Geen remake van Pete Walker's oerdegelijke gelijknamige prent uit 1974. Hier halen een aantal studenten het lijk van een griezelfilmacteur uit zijn kist, met verschrikkelijke gevolgen. Troma staat meestal toch voor bedenkelijke kwaliteit. Goedkope effecten en belabberde vertolkingen zijn ook hier schering en inslag. Een geslaagde angstsfeer ontbreekt. So bad it is good werkt bij mij zelden. Niet mijn smaak. En foei: de poster is ronduit afgekeken van "From Beyond the Grave" uit 1974. Ondermaats horrorvehikel.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Matige en nogal vlakke jaren 80 horror. Toen ik bij de begintitel Troma zag staan had ik toch meer gore en humor verwacht. Helaas bleef dit beide uit en werd het een erg matige Dracula rip-off met paranormale krachten. Toch afgekeken, maar denk dat ik hem weer snel vergeten ben. Wel grappig dat overal plotseling mist/rook ontstaat, en dat dit blijkbaar de gewoonste zaak ik voor de tieners in de film. Mogen wel eens wat rookmelders gaan ophangen... De poster is inderdaad een rip-off zoals hierboven al beschreven is. Ziet er wel mooi uit. Maar de originele poster mag er ook wel zijn vind ik.

avatar van Collins

Collins

Matige film die het aankijken nog enigszins waard is door de aanwezigheid van het hoofdpersonage. Een uitgerangeerd horror icoon dat alleen nog rollen speelt in bedenkelijke reclamefilmpjes. Zijn dood is aanleiding voor een hoop gezeul en gedoe met zijn lijk met een wraakzuchtige wederopstanding tot gevolg. En dat klinkt leuker en creepier dan het is.
Veel verhaal volgt verder niet. De film is vervolgens een verslag van een fantasieloze wraakoefening van het dode icoon. Een paar theatrale kills en theatrale effecten zorgen niet voor veel opwinding.
In de film zijn enkele zwart-wit fragmenten uit oude films van het icoon te zien. In werkelijkheid zijn het fragmenten die stammen uit films waarin de jonge Christopher Lee figureert. Een parodisch knipoogje, zogezegd en als zodanig wel geslaagd.
Veel aan deze film is echter niet leuk. Er is slecht acteerwerk. Er zijn vervelende personages. Er is veel studentikoze lol. Er is gewoon niet veel aan.
Slechts het icoon is leuk, is een tikkeltje creepy en humoristisch. En dat is het.

avatar van Woland

Woland

Schijnbaar is deze film van Troma, maar dat had ik er niet aan afgezien; de melige onderbroekenlol en goedkope overdreven gorigheid missen allebei. Frightmare begon redelijk veelbelovend, met de Bela Lugosi-achtige B-horrorster Conrad Ragzoff die overlijdt, maar niet zonder allerlei filmpjes in te spreken, een crypte te laten bouwen, en ook door allerlei zwarte magie weer tot leven zal komen. Maar daarna kakt de film redelijk in. Slecht geacteerde lui kidnappen zijn lijk (want ja, waarom niet), en vervolgens komt Conrad weer tot leven en gaat ie de heren en dames op niet zo interessante wijze stuk voor stuk afslachten. Maar het is allemaal best tam, met weinig spanning of gore. Af en toe nog wat macabere humor, en vooral Conrad zelf als lichtpuntje.

avatar van Noodless

Noodless

Enige lichtpuntje van de film is de horroracteur Conrad zelf die tijdens zijn leven al moordend toeslaat bij ieder die in zijn weg staat en graag zichzelf in de kijker stelt en houdt van opgezette speelse plannen met dodelijke afloop. Zo heeft hij ook een idee voor zijn dood : een crypte laten bouwen, aanwezige dodelijke dampen en ingesproken filmpjes die gepast worden afgespeeld. Oké, veel toevalligheden passeren....maar vanaf het moment dat de studenten tijdens hun afscheidsfeestje een ode willen brengen aan hun horroracteur door hem uit de crypte te stelen, wordt de hele opzet heel flauw uitgewerkt en vaak veel te donker gefilmd. Weinig gore of spanning te bekennen. 2/10

avatar van voyager77

voyager77

Heb deze nog niet gezien maar ik denk bij velen gaat dit verschijnen.

Frightmare (1983) - imdb.com