De Gulle Minnaar (1990)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 6 juli 1990
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot De Gulle Minnaar
Op twee romans van Marjan Berk gebaseerde komedie over een vlotte tekenaar met liefdesproblemen. Hij is verliefd maar wordt nagezeten door vroegere minnaressen. De film, geproduceerd door Rob Houwer en met muziek van Henny Vrienten, verdween destijds na een week uit de bioscoop.
Peter Heg
Lucas
Van der Leeuw

predator
- 1941 stemmen
Mag ik alsjeblieft, alsjeblieft 0 punten geven.
Wat een enorme bukfilm is dit toch............

Thomas83
Een tijdje terug kwam deze film nog op tv, en ik had hem nog niet gezien en was wel benieuwd.
Alleen wist de film totaal mijn aandacht niet vast te houden. Ik vond hem saai, onsamenhangend, en ik ergerde me gewoon aan de zwakke acteerprestaties.
Ik zou eigenlijk niet eens 1 hoogtepunt aan deze film kunnen noemen. Hooguit dat hij op een gegeven moment afgelopen is.

otherfool
Destijds vonden we het toch wel spannend deze film te zien. Tegenwoordig zit je toch wat met plaatsvervangende schaamte hiernaar te kijken.
Gelukkig hebben we de foto's nog...
1,5* dan maar.

Gather7
ik heb zonet een stukje gekeken op rtl7.. maar ik heb toch maar eventjes verder gezapt. Voor eigen best wil.

mikey
Verhoogd van 1 naar 2.5
Gisteren hard hierom gelachen. Ook leuk: met de tv de stemmetjes nadoen.. 'gggodverred*mmese kl**tzakk......pff manneN'

Max99
Wat een paar gruwelijke standjes kwamen er in voor dat was het enigste leuke een 2 voor de moeite je zou maar zo'n vader hebben

Adelaar
Laatst had ik zin om eens een Nederlandse film te kijken die ik nog niet kende en had deze gedownload van de RTL-site.
Hij viel nogal tegen, het verhaal was vrij saai, het kabbelde een beetje voort en het einde was gewoon waardeloos. De woede-uitbarstingen van Sylvia Millecam waren daarentegen wel hilarisch

robertus65
Ouderwetse Hollandse film met de bekende ingrediënten: lekker ordinair en platvloers. Af en toe leuk.

Dikkeolaf
hahahha!.. wat een negatieve reacties allemaal zeg!.. ik vind em best lachen hoor!.. 3 sterrekes van mij!

Wat is hier mis mee?
Deze vage scan van de videohoes stond er eerst:

Quido
Wat is hier mis mee?

De afbeelding is wel scherp, dan is het waarschijnlijk toch te wijten aan verkleining van een groter plaatje.
Dan krijg je wel vaker minder vloeiende randen bij letters.

peruaansefilm
waarom is die zo slecht.. nou Mariska lekker naakt zien, mmmmm

FunkStar
Leuke titelsong van Mariska van Kolck en inderdaad de woede uitbarstingen van Sylvia Millecam zijn echt hilarisch en compleet over de top, heerlijk!!

niethie
Zo dat waren de langste 100 minuten van mijn leven. Had de film al eens eerder gezien, maar kon me er niets meer van herrineren, maar de film is werkelijk verschrikkelijk. De cast is erg slecht, de humor in de film is zo niet grappig. Ik dacht in het begin dat het nog een grap was, maar toen de film serieus begon te worden hield ik het echt niet meer. En dan dat verschrikkelijke ongeloofwaardige verhaal, bijvoorbeeld die scene waar faber op zijn fiets komt aanrijden compleet in zwerverslook en al die moeders bij die school zogenaamt op hem vallen, of waar die aangereden wordt op zijn fiets en als ie dan op die motorkap licht een beetje grappig probeert de doen, echt verschrikkelijk. Ook de nasychronisatie is erg slecht gedaan, als de acteurs praten bewegen 2 seconden later hun lippen pas. Kortom een verschrikkelijk, langdradige, nietszeggende, niet grappige, slecht geacteerde kutfilm.
1 ster

Kricky
volgens mij heeft deze film amper een week uitgehouden in de bioscoop heb ik gehoord. ik vond hem errug slecht. Faber vond ik altijd goed acteren. Hier dus echt niet. hij heeft hierna nauwlijks nog in een film gespeeld.
1 ster

Sunday
Belachelijke film natuurlijk. Maar Syliva Millecam is wel erg grappig.
Eén puntje voor Sylvia, die helaas veel te vroeg gestorven is.

consumer1970
Ik wil hier zo weinig mogelijk woorden aan vuilmaken: Nederland op zijn tenenkrommendst, 0,5 punt.

Deze is nog veel slechter dan de Zeemeerman.

MovieFreak1995
Dit is echt een goede kandidaat voor de slechtste film ooit !
Het is dat 0,5 het laagste is wat je kunt stemmen anders had ik een 0 gegeven, wat een bagger film
Je kunt nog beter naar een documentaire kijken over het leven van een steen dan dit !

jumpstylemovie
Hij verdween destijds na een week uit de bioscoop. Was ie zo slecht of zaten er foute beelden in ofzo?

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Historische documentaireserie 'Voices of Liberation' is nog maar kort te zien op Netflix
vrouwelijke regisseurcooking contest
Social media