Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Stephen Carpenter
Met onder meer: Melissa Sagemiller, Eliza Dushku en Wes Bentley
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Soul Survivors
"The world of the dead and the world of the living... are about to collide"
Na op het nippertje een auto-ongeluk overleefd te hebben raakt een studente in een staat tussen de levende en de dode wereld. De geesten van het hiernamaals willen haar lichaam gebruiken om onze wereld te kunnen binnenkomen.
Cassie
Hideous Dancer
Deathmask
Margaret

Pol
Mja beetje jammer dat het een standaard film is.
Voor de rest vind ik het wel een leuke film... lekker vaag en vermakelijk
****

MaTtIeBoY
Eliza Dushku was In Wrong Turn een stuk beter dan in deze draak.* ster

natje
ik begreep eerlijk gezegd ook geen hol van het verhaal en nou schijnt het einde in "the killer cut" ook anders te zijn dan in de gekuiste versie, en dat einde is al helemaal niet te begrijpen.
Als je dan toch een onbegrijpelijk verhaal wil zien kun je beter naar Mulholland Drive kijken...daar zit tenminste nog amusementswaarde in

Mescaline
Best een redelijke spannende film.
Alleen het verhaal is erg ingewikkeld en het einde is een einde waar de meeste mensen weinig van begrijpen(ik tenminste niet) Niet slecht ook niet super best leuk voor een zaterdag avond.!
3,5 sterren.

Don_Mat
Matige film. Standaard film met een hele rare killer cut die ook al niks aan is 1,5 *

Edie
Vreselijke film, niet leuk, niet spannend, niet eng... Ik verbaasde me ook nogal dat deze film nog 14 miljoen gekost heeft, vreemde film die nergens echt logisch word.. eigenlijk is het een grote "droom"
1,5*, nog best hoog want ik kon eigenlijk geen positief puntje ontdekken, behalve wat aardige camera shots.

hellboy.ray
- 2056 berichten
Cliché verhaal en die niet boven het matige niveau uitkomt.
Zeer onbevredigend einde (en nu spreek ik over the killer cut).
Eliza Dushku speelt nog wel aardig en Luke Wilson heeft een aardige bijrol, maar verder is het acteerwerk net niet voldoende genoeg om interessant te blijven.
Camerawerk is daarentegen wel sterk en de soundtrack is niet echt slecht te noemen (als je van deze muziek houdt).

Joanke1321
De enige reden voor die ene ster die ik gegeven heb was voor het feit dat Eliza Dushku erin speelt. Faith 4 Ever . Verder een walgelijke film. Vreselijk..

moviemafketel
- 19752 berichten
Plot klinkt zo sterk. Is de uitvoering dan zo amateuristisch? Dushku kan toch ook wel wat zou je zeggen? Ga de gok toch maar wagen denk ik.

Joanke1321
@ Movie Mafketel. Eliza kan veel jah, maar deze film is gewoon slecht. Als je een goede film van haar wilt kijken, kan je beter Wrong Turn, The Alphabet Killer of zelfs Bring It On kijken. Die zijn veel beter en Eliza komt daar veel beter tot haar recht.

moviemafketel
- 19752 berichten
Toch maar gekeken en het is gewoon ongeveer hetzelfde als Hellraiser: Hellseeker (2002)
Begin nu gewoon te denken dat Hellraiser: Hellseeker (2002) het van deze film heeft afgekeken. Ik vind het idee best interessant, maar de uitwerking was niet eng genoeg. Had veel meer gore uitgehaald kunnen worden en enge momenten. Acteerwerk werkte hier ook niet echt aan mee.
Jammer dat ik na een half uurtje dus al door had wat er aan de hand was. Beetje gemiste kans.

TimZor
Leuk om een keer gezien te hebben en vondt het best aardig bedacht allemaal. Alleen wat erger ik me toch steeds weer aan Casey Affleck snap niet dat men hem zo graag in films wil hebben.

Boeikens
Niet origineel, saai, langdradig, ingewikkeld en weinig spannend.

Nitrouz
Toch een soort van jeugd-sentiment, deze inmiddels meer dan 10 jaar oude film. In de tijd van de video's heb ik deze film best vaak gehuurd bij de videotheek, en toen de videotheek eenmaal ging sluiten mocht ik hem houden. Erg vaak gezien, deze Soul Survivors. En eigenlijk zie ik nu pas echt dat deze film niet zo goed was als in mijn herinnering.
De film ging als een trein voorbij en ik en mijn vriendin hebben wel genoten. Hij keek lekker weg en dat anderhalf uur was zo om. Je hoeft er niet teveel bij na te denken, gewoon een simpel horrorfilmpje, alhoewel het einde je toch wel een klein beetje aan het denken zet (en doet teleurstellen)..
De acteerprestaties zijn allemaal niet slecht, de regie is niet amateuristisch te noemen en het verhaaltje deed me wel wat. Maar ik herkende dan ook een hoop, en een hoop dingen die ik vroeger écht eng vond, vond ik nu weinig aan. Eng wordt de film nergens, overtuigend ook nergens, en je zal hem ook gauw weer vergeten. Echt spannend is Soul Survivors ook niet te noemen.
Ik begrijp de lage score daarom ook wel, maar voor mij is deze film toch echt 3 sterren waard.

riefenstahl
Haha, in mijn gids krijgt deze film 3 sterren.
Dan hebben wij vermoedelijk dezelfde gids

John Lee Hooker
De Dubro Ultra Ontvetter, een schoonmaakmiddel voor in je keuken, heeft in ieder geval genoeg aandacht gekregen. Steeds als de reclame werd ingeschakeld werd deze als eerste getoond. Beetje vervelend natuurlijk om op deze manier weer terug in de realiteit te worden geslingerd maar dat kun je verwachten als je een zender als RTL8 aan zet. Soul Surivors is een charmante thriller met donkere gangen, geheime punkfeesten en de onderliggende motivaties van tentamens en zwemwedstrijden. De achtervolgingen van Cassie's denkbeeldige vijanden waren best aardig neergezet maar op een gegeven moment is de concept wel duidelijk en worden de herhalingen lichtelijk vervelend. Je kunt het een en ander wel voorspellen en die kop van Casey Affleck heb ik altijd onuitstaanbaar gevonden. Laat geen grote steken vallen maar het blijft helaas wat onbesuisd doorratelen.

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Historische documentaireserie 'Voices of Liberation' is nog maar kort te zien op Netflix

Stir of Echoes
Thriller / Horror, 1999