• 9.218.769 stemmen

Geregisseerd door: Billy Wilder

Met onder meer: Fred MacMurray, Barbara Stanwyck en Edward G. Robinson

Releasedatum: 5 juli 2018

Plot Double Indemnity

"It's love and murder at first sight!"

De praatgrage verzekeringsagent Walter Neff ontmoet de aantrekkelijke Phyllis Dietrichson wanneer hij bij haar aanbelt om de autoverzekering van haar man te verlengen. Ze voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Ze verzinnen een plan om Mr. Dietrichson te vermoorden en zo het geld van zijn levensverzekering op te strijken. Helaas gaat niet alles zoals gepland...

Phyllis Dietrichson

avatar van DaveV

DaveV

Phoenix schreef:

Gevaarlijke uitspraak .

Inderdaad, maar liefst drie mensen hebben deze film in hun persoonlijke top 10 staan.

Grsbk schreef:

Ik heb hem niet gezien, maar het lijkt me toch echt sterk dat dit de beste film allertijden is....

De populairste film op MovieMeter, mag deze film zich noemen. Da's wat anders. Verdere discussie over de top 100 notering in het forum, NIET hier.

avatar van Fabrice

Fabrice

Ga via onderstaande link naar de trailer van de film :

link

avatar van jassonn

jassonn

Waar staat die trailer dan?

avatar van Fabrice

Fabrice

jassonn schreef:

Waar staat die trailer dan?

Rechts klik je op 'Watch the trailor'

Grsbk schreef:

Och, er hebben veel mindere films op nummer 1 gestaan.

avatar van John Doe

John Doe

In die trailer is wel goed te zien dat het een praatgrage verzekeringsagent is.

your point is....

avatar van Freud

Freud

Het is een domme trailer.

avatar van eerdekes

eerdekes

Fabrice schreef:

Ga via onderstaande link naar de trailor van de film :

link

trailer gezien, lijkt me maar 'n saaie film

Trailers zijn killing.

avatar van Keezz

Keezz

Freud schreef:

Het is een domme trailer.

Hmm, vind t meer oubollig... maar dat is ook niet zo gek..

avatar van De Knip

De Knip

Echt een hele goeie oude film, die elke crime-liefhebber gezien moet hebben. Prachtige vertolkingen, heerlijke spanningverhogende muziek, een spannende verhaallijn, mooie one-liners ( shut up, baby schiet me nu ff te binnen ) en het karakteristieke lucifergebeuren.

****1/2

avatar van De Knip

De Knip

[kleine anekdote]:

Nadat ik hem vertelde dat ik vandaag Double Indemnity ging zien, merkte mn broer op: "Wat is dat voor film? Een pornofilm....?"

[/kleine anekdote]

Denk dat deze snel naar beneden dondert als de menigte hem gaat zien. Verder zijn de plottheoriën rond deze film wel hilarisch om volgen. Ik laat hem wijselijk links liggen ...

Plottheoriën ? Heb je spoilers zitten lezen ?

Onderhond schreef:

Ik laat hem wijselijk links liggen ...

Huh maar waarom dan precies?

avatar van replicator

replicator

Ik heb'm hier, maar zonder ondertiteling

Huh maar waarom dan precies?

Omdat dit me echt echt niks lijkt, en ik absoluut geen zin heb in weer twee paginas gezeik (pardon the language).

Onderhond schreef:

Maar waarom "wijselijk" ?? Ach wat maakt het ook uit.

Jordy: wijslijk, omdat ik liever twee paginas gezeik vermijdt. Als je rechtstreeks op een boom afstevent, is het ook "wijslijk" om een snok aan je stuur te geven, begrijp je ?

avatar van Wouter

Als onderhond normaal gesproken enkel moderne films kan waarderen, niet van zwart-wit houdt en niks met suspens of film noir heeft, zie ik ook geen reden voor hem om de film te zien.

NB: ik hou zeker wel van zwart-wit, suspense of film/noir films ... wat me tegenhoudt is dat het niet meer dan een gefilmd verhaaltje lijkt.

mister blonde

hoe kom je er bij? ga eerst de film maar kijken voordat je een oordeel uitspreekt (het lijkt nl. meer op een oordeel dan een verwachtingspatroon).

hoe kom je er bij?

Een trailer, zelfkennis en al heel wat ervaring met aangeraden films.

Lijkt geeft trouwens aan dat het hier enkel over een verwachting gaat. Je moet de wereld al op z'n kop zetten wil je hier een oordeel van maken.

mister blonde

je geeft in liefst 5 posts weer, waarom de film je niks lijkt (en dat allemaal o.b.v. een trailer). vooringenomenheid past idd. beter dan 'oordeel'.

avatar van Wouter

We hebben het hier over Wilder, sowieso een van de beste regisseurs ooit. Wist je dat Hitchcock na het zien van deze film Wilder opbelde om hem te feliciteren?

Nee, als je van de oude film noir houdt, zit je bij deze film goed. Natuurlijk zijn ook de dialogen belangrijk (dat is immer in een film noir), maar ook visueel is deze film groots. De seksuele spanning in deze film is geweldig (op een gegeven moment zelfs op het pervers) en vaak opnieuw geprobeerd, maar nooit zo gelukt.

Of het de beste film ooit is, is niet zo'n interessante discussie. In het genre hoort hij be de absolute toppers, zoals ook bijv. The Naked Kiss, Touch of Evil en Kiss me Deadly.

avatar van WB

WB

Hoe komt deze film zo uit het niets op de eerste positie? Kwam deze op de tv dan, want ik ken em dus echt niet...

avatar van Gorro

Gorro

WB schreef:

Hij komt niet uit het niets, stond al tijden op 1 in de tip 100.

Magnifieke film. Een van de betere film-noirs in elk geval, hoewel ik The Third Man prefereer. In elk geval leuk om eens een andere film op 1 te zien.

Uitleg is simpel anders. Totaal onbekende film komt knal op no1 binnen, velen kennen hem niet en besluiten toch maar eens te zien of het echt wat is. Denk dat de tiplijst zowiezo door nogal wat mensen genegeerd wordt, vandaar de verrassing.

Anderzijds ligt het niet zo voor de hand deze zomaar even te zien, maar jah .. wat maakt het.