• 9.218.803 stemmen

Geregisseerd door: David Wickes

Met onder meer: John Thaw, Barry Foster en Dennis Waterman

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Sweeney!

"The roughest, toughest men from London's greatest crime squad smash their way onto the big screen!"

De keiharde politie-inspecteur Jack Regan (John Thaw) komt terecht in een dodelijk politiek spel wanneer een oude vriend hem vraagt de dood van zijn vriendin te onderzoeken. Nadat hij onterecht is beschuldigd wegens dronken rijden krijgt hij een schorsing aan zijn broek. Zijn vriend en collega George Carter kan hem daardoor niet helpen en hij staat er alleen voor. Hoe redt hij zich hieruit...?

logo tmdbimage

Frank Chadwick

Bianca Hamilton

Ronnie Brent

Uzza_Sparta

Er waren twee Sweeney films gemaakt in de jaren 70, maar deze omschrijving is niet van de film Sweeney! maar van een van de afleveringen van de TV series The Sweeney dat liep op TV tussen 1975 en 1978.

Sweeney! - de eerste film van deze series was van 1977

Sweeney 2 - de tweede film was van 1978

Sweeney 2 (1978)

Er komt een remake van The Sweeney 2 aan met Ray Winstone in de rol van Regan (gespeeld door John Thaw in de series en de originele films)

meer info over The Sweeney uit de jaren 70 met een waardering van 8.1 op IMDB

The Sweeney (TV Series 1975–1978) - IMDb

Uzza_Sparta

deze Sweeney film heeft de volgende beschrijving (van IMDB)

Cinematic spin-off from the popular TV series. Hard-bitten Flying Squad officer Jack Regan gets embroiled in a deadly political plot when an old friend asks him to investigate the death of his girlfriend. Framed on a drunk-drive charge and suspended from the force, with his partner and best mate George Carter unable to help, Jack must rely on his wits to evade deadly government hitmen and expose the real villain of the piece

Sweeney! (1977) - IMDb

iets anders dan de beschrijving hier op MM (wat de beschrijving is van een aflevering uit de serie)

ik zou de film Sweeney! een 3,5 geven, maar stem niet tot dat deze beschrijving is aangepast

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

De beschrijving kan je eenvoudig zelf aanpassen. Rechtsboven zit een knop corrigeren.

Beetje Dirty Harry achtig. Erg rauwe film, met vrij veel actie over een New Scotland Yard afdeling die tamelijk losbandig is en niet bang is voor geweld, die te maken krijgt met een duister complot met buitensporig geweld.

De bad guys zijn hele enge types. John Thaw speelt overtuigend een die hard rechercheur die goed gedijt op de straat.

Een nogal cynische film met een dito einde. Typische jaren 70 rauwheid en stijl waar ik wel van houd al vind ik Dirty Harry beter.