• 9.218.803 stemmen

Geregisseerd door: Jae-Yong Kwak

Met onder meer: Son Ye-jin, Zo In-sung en Cho Seung-woo

Gesproken taal: Koreaans

Plot Keulraesik

"Chance is a gift for those who try."

Ji-hye en Su-gyeong gaan samen naar de universiteit en hebben allebei een oogje op Sang-min, de toneelleraar. Sugyeong vraagt Ji-hye om brieven voor haar aan Sang-min te schrijven, maar hoewel zij met de naam van Su-gyeong ondertekent, drukt Ji-hye haar eigen gevoelens uit. De brieven werken, en Su-gyeong en Sang-min groeien naar elkaar toe. Ji-hye voelt zich schuldig voor het belazeren van Sang-min, op wie ze nog altijd verliefd is.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Ji-hye / Joo-hee

Soo-kyeong

Homeroom Teacher

Tae-soo's Father

Tae-soo's Mother

avatar van PeterNL

PeterNL

Geweldige soundtrack heeft deze film.

megaman

hele mooie aangrijpende romantische drama film. en inderdaad..de soundtrack is ook heel mooi!

aanrader

je kunt deze DVD o.a. krijgen bij:

www.boudisque.nl

www.rodisc.nl

let wel: import dvd...regio code 3! en engelse subt.

megaman

deze vind ik na A Moment to Remember (aka:Nae Meorisokui Jiwoogae) de mooiste en hardverscheurende drama/romantische film aller tijden.

megaman

hele mooie soundtrack ook. het nummer wat je in het begin hoort en soms tijdens muziekles is Canon in D Major van Johan Pachebell. mooie muziek!

avatar van belchinees

belchinees

Ik wou nog eens lekker de emoties laten vloeien en dit was de eerste die in me opkwam.

Ye-jin Son is een fantastische actrice, ze weet me telkens te raken vanbinnen, deed ze ook prima in A Moment to Remember. De rest van de cast is ook prima.

Prachtig verhaal. Ik kan me met elk personage binden. Ze hebben allemaal wel iets herkenbaars. Heb dan ook veel met tranen in de ogen gezeten.

Deze film heeft me toch het hardst geraakt van allemaal, en daarom zit ik nu te twijfelen aan een top10 notatie, maar er zijn zo 2 scènes die weer dwars liggen. De Saving Private Necklace-scène en met de ketting op het eind. Iets té. Typisch Koreaanse film ook, altijd met zo'n cheesy einde.

Velen zullen dit te melodramatisch vinden allemaal, maar ik had het hoegenaamd geen last van.

Het is bijna 2 uur genieten en dan effe op de kaas bijten. Jammer, want ik lust geen kaas.

avatar van Priller

Priller

Naar mijn mening is dit een hele mooie film en dito soundtrack. De flashbacks genieten wel mijn voorkeur, maar naar het einde toe vind ik het allemaal top. Het einde zelf vond ik niet erover en hou ik op 'puur' toeval. Bij momenten moet je op de tanden bijten, maar het is zeker en vast een aanrader!

avatar van BBarbie

BBarbie

Mooi, sfeervol en dramatisch liefdesverhaal van regisseur Jae-young Kwak met een prachtige dubbelrol van Ye-jin Son, een werkelijk fantastische actrice. Hoewel de film opnieuw van begin tot eind boeit, haalt hij niet het absolute topniveau van Kwak’s eerdere Yeopgijeogin Geunyeo (My Sassy Girl) uit 2001. Daarentegen is de soundtrack subliem met een verrassende mix van mooie klassieke muziek (Beethoven, Vivaldi) met Koreaanse en Westerse pop. En niet te missen: de bijzonder mooie, poëtische openingsbeelden.

Een hele mooie, gevoelige film.

avatar van wibro

wibro

Film kende een zeer mooie opening met o.a prachtige muziek van Johann Pachelbel en ook het boottochtje naar het eilandje was zeker de moeite van het aanschouwen waard. - Best wel een mooie actrice trouwens die Ye-jin Son. Dat moet zeker gezegd worden. - Maar helaas, het uitstekende begin en de mooie actrice ten spijt, hoe verder naar het einde toe, hoe sentimenteler deze film werd. Zo weinig moeite ik had met het mooie eerste half uur, zo veel moeite kostte mij het oversentimentele laatste half uur waarbij vreselijke dramatische zeurmuziek er ook nog eens een schepje bovenop deed. Anderen mogen zo'n melodramatisch einde dan wel schitterend vinden, bij mij brengt het de film volledig om zeep.

avatar van gauke

gauke

Dit trage, te breedvoerig en gedetailleerde, melodramatische liefdesverhaal (dat nog wel begon als een romantische komedie), waarin een paraplu een belangrijke rol speelde, kon me niet echt boeien, hoewel de cast uitstekend speelde. 132 Minuten speeltijd was ook veel te lang.