• 9.218.803 stemmen

Alternatieve titel: Hired Killers

Geregisseerd door: Saul Rubinek

Met onder meer: Joe Mantegna, Sam Rockwell en Ted Danson

Plot Jerry and Tom

Jerry en Tom zijn twee huurmoordenaars, maar overdag werken ze voor een tweedehands autodealer. Tom heeft jaren ervaring, Jerry is nieuw in het vak. Beide hebben nogal een afwijkende houding ten opzichte van hun werk. Dit komt vooral naar voren als Tom zijn oude vriend Karl moet vermoorden.

logo tmdbimage

avatar van tovenaar

tovenaar

Hmmm... twee huurmoordenaars die Tom & Jerry heten. Dat klinkt niet echt afschrikwekkend!

avatar van jedymaster

jedymaster

daarom staat er ook komedie/misdaad

avatar van EmDee

EmDee

Vreemd dat Danson wordt genoemd terwijl Macy op de poster staat!

avatar van Wat_Jij_Wil

Wat_Jij_Wil

Er zit een duidelijke vorm van hierarchie in de orde uit deze film! Let op het transformerende kapsel van Jerry naarmate hij hoger aanzien kweekt. Zo groeit hij uit van skrale hippie naar gladde gangster. Dat maakt deze 'maatschappij', net als de meeste, ook weer een (haar)standenmaatschappij waar orde het hoogste goed is ook al gaat dat ten koste van je eigen 'volk'. (Toen Jerry de baas, de murderer of the King, vermoordde steeg hij in aanzien tot de top. Zoals het hoort, verandert zijn kapsel daarom ook mee tot defcon 1: The ultimate gangster! In de eindscene wordt Jerry verraden door zijn 'vrienden' omdat hij een psycho is (wie richt er nou een pistool op zijn kind) en vol onzin zit (net als Reagan) en dus weleens een gevaar voor de orde zou kunnen zijn! Nothing personal jer...

Call me crazy, but funny to me is sexy.

3.5 sterren, vind het een beetje nep dat Bambi, Tom het licht laat zien!

avatar van Diesel

Diesel

Stijlvol gemonteerde misdaad komedie over de verwikkelingen tussen een psycho huurmoordenaar en een echte professional. Goede rollen van Mantegna en Rockwell en sterke regie. 3,5*

avatar van bisse

bisse

Ik heb deze film onder de titel 'hired killers'. Zeer strakke en humoristische thriller van zeer laag budget. De chemie tussen Rockwell en mantegna is om van te smullen. 4 *