• 9.218.598 stemmen

Geregisseerd door: Freddie Francis

Met onder meer: Joan Crawford, Michael Gough en Bernard Kay

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Trog

"From a million years back...Horror explodes into today!"

In Engeland worden enkele studenten vermoord door een mysterieus wezen. Het schepsel wordt gevangen genomen en naar antropologe Brockton gebracht. Zij ontdekt dat het wezen 'Trog' is, de ontbrekende link tussen mens en aap. Ze besluit Trog te bestuderen en op te voeden. Maar hij ontsnapt en ontvoert een meisje. Brockton en haar collega's starten meteen een grootscheepse zoektocht.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Dr. Richard Warren

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

uit IMDB-trivia :

"Trog's ratty ape-suit is a leftover monkey outfit from Kubrick's 2001"

avatar van tovenaar

tovenaar

Dat is nog eens leuke info!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

... maar helaas wel een van de slechtste monsterfilms die ik ooit heb gezien. Belachelijk.

1 ster

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

bioscoopzaal schreef:

1 ster

Ik heb er nog veel slechter gezien hoor, wat dacht je van "The Beast with the Yucca Flats"?

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Snap niet echt waarom het monster een troglodyte werd genoemd, want dat is toch meer een hagedis-achtig wezen dacht ik. Trog was toch duidelijk een prehistorische mens. De film heeft wel een aantal heftige scènes maar het niveau blijft toch net iets te veel aanleunen bij familiefilm. Ik ben helemaal niet zo tuk op Joan Crawford en al zeker niet in een horrorfilm. Maar het was vooral Michael Gough die irritant was als "slechterik". Het was ok voor wat het was, maar toch niet mijn ding.

avatar van joolstein

joolstein

Deze film gaat over een Troglodyte oftewel een troglodiet, een mens die in grotten (of holen) leeft, een holbewoner dus. Maar dit was gewoon een slechte film. En niet zomaar slecht nee, heel SLECHT! Wat moet er bij deze film aan de hand zijn geweest om dit dieptepunt te creëren. Je heb met Michael Gough, Joan Crawford (en ik ben totaal geen fan van haar) en regisseur Freddie Francis toch een paar grote namen in huis. Maar hier was niets geïnspireerd te vinden! Het Trog-kostuum schijnt uit Stanley Kubrick's 2001: A Space Odyssey (1968) te komen en de herinneringen zijn van beelden van de claymation-dinosaurussen uit The Animal World (1956). Crawford speelt een Antropologe die de 'ontbrekende schakel' uit de evolutie van de mensheid onderzoek, maar natuurlijk weet dit monster te ontsnappen. Kortom, het is volslagen onzinnig. Kan het erger...eigenlijk wel want in één scène wanneer er rock tegenover klassieke muziek wordt gespeeld. Is de opmerking; zelfs een primitief beest heeft een betere smaak dan de kinderen tegenwoordig of Michael Gough die even verkondig dat het maar niets is om onder een vrouw te werken. Outsch! Het gekke is dat er in de film (die verder heel braaf was) opeens wel één memorabele scene te zien is en die misschien wel tot inspiratie voor The Texas Chainsaw Massacre heeft gediend. Het is te weinig om dit echt goed te vinden!