• 9.218.803 stemmen

Releasedatum: 23 juni 2005

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Unleashed

"Serve No Master"

Danny is een slaaf. Hij heeft zijn hele leven zonder enige vorm van scholing doorgebracht en heeft daarom de ontwikkeling van een kind. Danny wordt door zijn eigenaar Bart als een hond behandeld en moet voor hem vechten in illegale vechtwedstrijden. Als Bart na een auto-ongeluk in een coma belandt, komt Danny bij de blinde pianist Sam terecht die hem in huis neemt en hem de prettige kantjes van het leven laat zien.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Origineel verhaal, goeie drama, en Freeman is Freeman zoals altijd.

avatar van teigertje

teigertje

Een ijzer sterkte film met Jet Li als Danny the dog.

Ook Bob Hoskins en Morgan Freeman zijn fantastisch in deze film.

Een sublieme aktie film,met ontroering en humor.

Nog steeds een uitmuntende film.

avatar van Brabants

Brabants

Unleashed een actiefilm met een een verhaal. Dit alles tot in detail zeer netjes uitgewerkt. Zo zie je ze maar weinig.

avatar van Film Pegasus

Iets minder bij herziening. De cast is vrij voorspelbaar met Jet Li als vechtersbaas, Bob Hoskins als bad guy en Morgan Freeman in een zoveelste variant als oudere mentor-figuur. Qua gevechten is het niet zoveel bijzonder, al weet Jet Li wel hoe hij een hoop slechteriken moet aftroeven. Regisseur Louis Leterrier had eerder succes met The Transporter die hij maakte met Corey Yuen, nota bene een regisseur die 6 Jet Li films gemaakt heeft. Bij Unleashed is hij er wel niet bij.

Unleashed is geen slechte film en doet het beter dan de gemiddelde westerse martial arts film. Naast de gevechten krijgen we nog een aangenaam verhaaltje. Als je ziet naar de namen achter de schermen die ook mee zorgden voor The Transporter (schrijver Luc Besson, cinematografie van Pierre Morel, regie Louis Leterrier) had ik dit toch beter gekund.

avatar van pascal83

pascal83

Ik denk dat dit met afstand de slechtste Jet Li film is die ik gezien heb. Voelt in alles aan als een b-film tot dat Morgan Freeman in beeld komt.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Heel lang geleden bij uitkomst met behoorlijk hoge verwachtingen gehuurd, maar het geheel viel toen best wel tegen. Wat de punten van kritiek destijds waren weet ik eigenlijk niet meer, alhoewel ik wel een vermoeden heb.

Desondanks gaat de film lekker van start met een gritty en rauwe look, en uiteraard het nodige aan geweld. De slechte behandeling maakt het geheel af met rollen die wat cliche aanvoelen voor Jet Li natuurlijk als vechtjas en Hoskins als bad guy. Toch past het de beide heren en Hoskins kan lekker schmieren als fouterik. En ja....ik weet weer wat er ooit tegenviel, want de eerste ontmoeting met de pianostemmer valt nu ook weer een beetje koud op het dak. Want het contrast is wel erg groot, iets dat natuurlijk met nadruk gezocht wordt en een functie heeft, toch voelt het niet super.

Iets dat zich ook in het tweede deel voortzet, maar gelukkig worden de plooien iets gladder gestreken mede door het aanstekelijke beugelbekkie van Kerry Condon. Toch blijft het niet rustig rond Danny want de onderwereld blijft aan hem trekken gelukkig met het nodige geweld tot gevolg en daar zitten toch best lekkere knokscenes tussen. Vooral het gevecht met Michael Ian Lambert mag er zijn.

Unleashed aka Danny the Dog valt toch iets beter deze keer. Maar super is het allemaal niet, vermakelijk is het daarentegen wel en de stijl in het onderwereld gedeelte is best mooi.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vlotte, onderhoudende vechtfilm met een nodeloos kinderachtige vormgeving van de karakters. Vooral de protagonisten komen wel heel excentriek over, maar gelukkig compenseert regisseur Louis Leterrier dat meer dan genoeg met lekker snel gemonteerde actiescenes. Jet Li past perfect in zijn eigenzinnige personage en weet zich geweldig te redden binnen de knokpartijen, die alleen maar worden versterkt dankzij de strakke regie. Het bijpersonage van Bob Hoskins voorziet de boel verder van een lekkere portie Britse humor die geregeld aan weet te slaan, maar de kers op de taart is toch wel de uitgesponnen actiefinale. De uitdieping van de personages en de vormgeving van de relatieopbouw konden me werkelijk gestolen worden, maar eenmaal het halsbandje afgaat dendert de film vlotjes door. Weinig klachten te melden dus, wat mij betreft tot nu toe het beste dat Leterrier heeft gebracht.

avatar van jordorientje

jordorientje

Vond het een bijzonder goede film. Had ik niet verwacht.

Ik zag hem op Videoland en de cover sprak me totaal niet aan. Ook toen ik las waar die over ging, dacht ik weer zo’n standaard vecht film.

Na 3 dagen besloot ik hem toch maar aan te zetten, maar daar had ik de eerste minuten alweer spijt van. Zo slecht, ik wilde hem bijna uitzetten. Tot ik ineens 10 min ging doorspoelen, iets wat ik echt nooit doe. En dat had zo moeten zijn Want ik had deze film echt niet willen missen. Mooie, originele film. En freeman maakt het af.